Ca se scoate fundul: foarte posibil. (habar nu am avut) ...
La 12/16, (eheim classic 150) intra la fix in teava de prefiltru: "duda aia" grila de aspiratie de la capatul tevii de IN.
Presupun ca sunt ~200L de apa in bazin. (va fi interesant cu rezidurile)
Trebuie si prefiltrare mecanica. (Grossen')
Verific maine cum se adapteaza teava de la prefiltru Eheim pe teava de aspiratie de la 2260.
Fac ceva teste o saptamana, in ideaa colmatarii din galeata cu Oscari si se va trage o concluzie clara daca merge 2260 cu 4 etaje de prefiltru.
La Juwelu' 240, merge bine cu trei etaje, pentru o saptamana intre spalarile buretilor. (stocul, fiind ~20 ciclide mari si 30-40 de ancistrusi de la 4-5Cm pana la batrani de 3 ani)
Nu mai spun cat costa acum un container din China sau Japonia. /quote Asta asa, ca fapt divers.
Bagand batul' prin gardul, offtopicului: Va scriu cat costa un container din China in prezent: 14.000 mii de dolari. (ajunge in Constanta, in 3-4 luni)
In februarie 2021, acelasi container/furnizor/transportator cu aceeasi marfa: a costat 3.000 de coco.
Asa ca: ...
Ajung'/sosesc: 2-3 in fiecare luna a anului. (a se citi: bisnitar/angrosist)
La trei etaje/compartimente, se colmateaza de sus in jos. (in general: compartimentul de jos este curat, cel de mijloc: semi-colmatat si ala de sus: se deduce)
La inaltimea pe care o aveti acolo: merge un prefiltru cu 4 compartimente. (sigur nu se colmateaza pana Sambata si buretele de jos)
Va las la cabinet un ansamblu de 4?
Ca tot am multe module. (macar de proba)
Ledit: doua module din astea sunt mai eficiente decat: "sunsun".
Am avut juma' de ora timp si am bagat Sustrat in toata pompa. (8L)
Prefiltrul face treaba buna... Buretele din prefiltrul pompei si padul alb, ereau' aproape curate.
Cu buretii din prefiltru, spalati la 3-4 zile.
LEdit: cand mai gasesc jumate de ora: bag 6L de substrat si la Bembe. (5e 350, a veit cu toate mediile pa' el, pe categorii de 2L: mech, biomech, substrat)
@alinutz80: Filtrele acelea sunt construite in genul clasicului "burete bolborositor" de pe vremuri... pur si simplu, este o bucata de burete mare (pusa/fixata intr-o laterala a bazinului) si care actioneza ca un perete "permeabil" care filtreaza apa si opreste murdaria... actionarea filtrului se face cu o pompa de aer si o teava cu cot din care apa curge, din "camera interna" pe deasupra buretelui, direct in bazin. Cauta pe net, ca sunt zeci de video-clipuri.
este filtru tip Hamburg cel la care te referi
Daca tot ai dat un raspuns: ai citit si data postarii anterioare? (crezi ca mai doare pe cineva, ce filtru este... scriu' retoric)
Mai am un Oscar de 30+Cm de dat... (il vad torturatii, prin ambele geamuri... in timp ce isi fac servisu' "in gura: )
Va "cugetati" in timpul ciclarii... (poate, se face ciclarea: cu Oscar in bazin) LEdit: la cat caca asta, va aduc si 5L de Substrat pro intru' adanca bagare in canistra.... (in ideea de a avea ceva pampers-i la copil)
La cabinet: Pestele mare este interesant. (gen: Mangrove Jack)
Cine dracu vede un guppy? (vine omu' cu durerea in gura si morovu+iepuras+vanator...)
Si mie imi este frica de medic... am in casa (zilnic) si tot imi este frica... (de fro' 10 ani macar)
Daca tot trebuie alge: de ce nu lasi lumina mai mult timp? (doua, trei zile)
Si asa sunt multe buruieni pentru spatiul ala. (inteleg ca au nutrienti o perioada... dar ca sa faci alge repede: lumina mai lunga' ar fi solutia rapida si la indemana)
Ideea este sa faci cu lumina, un boost-start la alge. (Dupe' le controlezi din lumina, daca sunt in exces.)