Message |
|
EverSad wrote:
dan.pavelescu wrote:Mersi
Ocellatusii muscau zdravan, erau posedati
Si ai mei' considera mana bagata in galeata: ceva de halit.
Ar fi halit si pisicile daca nu ar fi fost capac peste galeata.
Ce poate avea' : blana si doua picioare in bazin? (o jumatate de matza' neconsumata, inca...)
Ledit: va rog: sa sterge-ti postarea.
|
 |
|
dan.pavelescu wrote:Mersi
Ocellatusii muscau zdravan, erau posedati
Si ai mei' considera mana bagata in galeata: ceva de halit.
Ar fi halit si pisicile daca nu ar fi fost capac peste galeata.
|
 |
|
Nu se da la dejt' astea. (ca are gura mica)
Daca intra mana cetateanului in bazin, fug ca proastele...
|
 |
|
alinutz80 wrote: Nu stiam ca siporax face si filtrare mecanica, de fapt nu cred ca face decat biologica.
https://www.nevertebrate.ro/inele-sticla-sinterizata-2255
https://www.nevertebrate.ro/material-filtrant-mecanic-eheim-mech-1l-18534
A se vedea descrierea la Eheim. (am avut o galeata de 'dastea' cand am avut sump)
|
 |
|
Materialul de la Sera, face o treaba mai buna decat buretele ca si filtrare mecanica.
Nu este cazul sa va ingrijorati de: citat "Nu vad ce ar putea retine particulele mai mari daca buretele nu exista"
Se descompun in primul sertar cu Sera, mult mai rapid, comparativ cu un burete montat acolo.
Substratul Pro: cat de mult puteti baga, cu atat mai bine. (va ramane ceva rest)
O seara buna va doresc in continuare.
LEdit: nici' eu nu am Astra. 
|
 |
|
zvarr wrote:Iti las eu niste coordonate pe google maps in camp unde sa-l ingropi, dupa care sa te duci acolo sa dezgropi peste o luna sa vezi ca gasesti 8. Iti promit io....
Chiar astepta-m un raspuns. Multumesc! (acum: o sa ingrop doar un lingou de un kil. Peste o luna, nu mai deranjez groapa... raman cele 4 kile si se reia ciclul. Vin de Craciun si imi iau cele 8 kile care mi se cuvin' ) Multumesc inca o data pentru coordonatele trimise prompt.
Nu stiu de ce banuiesc: o sa cerem la colegi, versiunea printata a forumului, dupe' ce se intoarce jupanu'...
Prea multa divagare si combinatii in topicul domnului. (oricum: daac o sa am 8kile de aur, de craciun, imi permit sa printez continutul forumului si sa il distribui gratuit la alti oropsiti de "banned" ) Practic: se face un ziar ori revista a forumului. 
|
 |
|
zvarr wrote:
dan.pavelescu wrote:Raportul saptamanal.
L-am convocat azi pe colegul Zvarr sa-mi aduca cei doi ancistrusi pe care l-am rugat sa ii gazduiasca si a venit cu 8. Nu stiu cum a facut
Pentru alte sfaturi de investitii acvaristice si cai de multiplicare a vietatilor ma puteti contacta in privat  ))
Se poate face "asta" si cu lingouri de aur? (bag in depozit 2 si scot 8?)
Am unu' de un Kg. (pentru prima manevra)...
|
 |
|
Am banuit ca este mai mult material decat incape in filtru.....
Revenind: Cosul de jos: se umple' cu Sera siporax. (eliminati buretele)
Cosurile de sus: Eheim.
Nu exista varianta mai buna. (felicitari pentru materiale)
Offtopic: cusatura de la cotiera: seamana cu aia de Astra...
|
 |
|
Acele "chestii" sunt foarte bune.
Nu se vede in poza ce cantitati de materiale aveti acolo.
Cosurile din filtrul dvs. sunt de 1,9Litrii
Cel mai bun material pe care il detineti, este substratul Pro care face filtrare biologica. (cultura de bacterii benefice)
Materialul, Sera este pentru filtrare mecanica si biologica. (mai neeficient de cat eheim, la categoria biologic)
Avand in vedere ca aveti doar 5.7Litrii volum in filtru: ar trebui dispuse materialele in ordine de jos in sus: Sera si Eheim.
Daca exista suficient material, renuntati la burete si bagati Sera in cosul de jos.
Repet: nu stiu ce cantitati aveti. (nu va pot spune exact cum sa distribuiti materialele in filtru.)
|
 |
|
dan.pavelescu wrote:
EverSad wrote:(ma ocup de treaba, zilele viitoare, ca nu am nici un capat de prefiltru in casa acum.)
Bine ca dai la altii..
Sunt la pravalie in depozit.  (nu mai am in casa decat furtunul de schimb la Oscari si pompa de 3000)
|
 |
|
Arata bine racordarea prefiltrului. (este cu furtun de 3/4?)
Costurile, ramane cum a fost stabilit: patru miloane si un porc.
@fadds: Se adapteaza si pe teava 25/34. (bagi un furtun de 25/34 pe teava si ingrosi exeriorul tevii de la capu' prefiltrului cu banda izolatoare ca sa intre putin fortat in furtun)
Offtopic: am scris ca fac eu manevra la teava de la mine dar nu am mai apucat. (ma ocup de treaba, zilele viitoare, ca nu am nici un capat de prefiltru in casa acum.)
|
 |
|
Pentru' ca PDF, nu se poate asocia' la forum.
Se converteste simplu tabelul ala, in: PDF.
@alinutz80: felicitari si numai de bine ca actualizezi preturile/raportul' la conditioneri'...
|
 |
|
zvarr wrote:Daca vrei blue moscow pt balamuc, da-mi un pm.
Offtopic: intra pe feisbuc: 'Acvaristica (related to) Constanta' sa vezi/citesti, ce isi fac aia rata la banca si baga telefoanele la amanet ca sa aiba si ei: albastru moscovit. (este si funny referitor la ce combina, astia' in CT)
Cand' scoate unu la vanzare/disponibil, un filtru extern: chinezarie de 1200: sar' aia cu intrebari cat si cum...(20 de intrebari in primele 10 minute)
2.ND Offtopic: (inca' o tura) Cand erea Oscarii juniori, au halit ceva moscoviti albastrii... (atunci'/in trecut, nu am realizat ca sunt speciali...)
Am luat' : ceva hrana vie la pestisori...  (nu stia omu' ca vreau sa ii fac hrana...)
|
 |
|
Ar trebui si ceva sursa de amoniac acolo.
Un grafic al ciclarii se vede in poza:
Cel mai sigur, teste de NO2 si NO3 facute dupa 3 saptamani (21-22 zile) pentru a constata cand scade NO2.
Si asta ar fi toata smecheria cu ciclarea. (fara apa schimbata intre timp)
Offtopic: cu rcs adaugati dupa 3 saptamani, nu ar fi cel mai norocos moment... (dupa cum se vede in grafic NO2)
|
 |
|
Duda asta da' 300w a lu' Eheim care incalzeste apa: este lunga... (galeata, are 60Cm inaltime)
Este "dibace" ca arata pa telefonul color cata temperatura este in galeata si se seteaza, tot dupe' telefon. (are si preset/corectie a temperaturii setabila)
Asocierea "dudei" cu pompele "5e" este meseriasa... (dar trebuie sa fac un video)
La bazinele de Bembe si Ciclide, sunt deja 'inciotate' pompele 5e cu incalzitoarele.
|
 |
|
Ati inceput acvariul (in sensul ciclarii) cu plante in el? (intreb: sa fiu sigur ca sunt plante acolo)
Oricum: apa nu ar trebui schimbata in timpul ciclarii.
|
 |
|
Zii lu’ gugal ca: amalgam, se refer? la o amestecatura din mai multe specii.
|
 |
|
dan.pavelescu wrote:Pur si simplu e aceeasi aplicatie pentru mai multe divaisuri de la acelasi producator. Se pot gestiona toate din acelasi program..
Aproape da.
Care este smecheria?
Intr-o fereastra de browser apar doua-trei acvarii. (cate are/seteaza cetateanu)
Intrii pe unul din acvarii si toate dispozitivele asociate la bazin apar acolo si explica statusul lor. (Filtru, Incalzitor, bec, hranitor automat si ce cardan mai vinde Eheim cu uailrles'  )
Faza cu "conectarea intre ele" nu o stiam ieri... (primul dispozitiv pe care te conectezi, declara si bazinul in care lucra'. Dupe' care mai atasezi dispozitive la bazin)
Si asa: cand apesi pe poza cu acvariu 'xxx' apar toate dispozitivele acolo si vezi cum sunt setate si ce status au. basca: poti seta/modifica imediat ceva la oricare.
Fac un filmulet dupa ce ajung incalzitoarele.
@alinutz80: Ambele filtre 5e sunt fara incalzitor intern.
 |
|
Salut! @paradoxx (long time, no see)
Galeata, nu masoara tempeartura.
Incalzitorul este in galeata si canistra galetii este pa' dusumea. (astea, se conecteaza/asociaza pa' Wi-fi, intre ele ca sa "stie" ca deservesc aceleiasi galeti.)
Filmele de la neamt, zice ca se poate conecta la Eheim 5e. (in meniul de la pompa 5e, exista optiunea de a adauga incalzitorul si controlerul de lumina de la neamt')
Dar ele vorbesc prin 'uairles' intre ele. (acilea, nu inteleg ce mm au de "vorbit" ?) Minutu' 2:20
https://www.nevertebrate.ro/incalzitor-wifi-eheim-thermocontrol-e-300-600-1000-litri-50659
|
 |
|
Sa moara' sa faca...
Acum doua saptamani am inceput sa bag incalzitoare, ca este sezonu'.
Lista:
2buc: 50W
2buc: 75W
1buc: 100W
2buc: 150W (astea: marca/brendu' p*lii)
1buc: eheim 75W
Mai merg: eheimu', unu de 75 si unu de 150 care trebuie setat la 20C ca sa faca 25. (unu de 50, merge continuu)
Toate bune si in regula...
Ca sa nu folosesc expresii deocheate (oral ori text) am decis sa fiu evlavios si sa rezolv situatia:
Comandat: 'Wifi EHEIM thermocontrol+ e' la cele trei galeti. (mai ales ca se imperecheaza (Wi-Fi) cu pompele)
Sunt curios cum "mama lor" merg' .  (oricum banuiesc ca nu este nici o smecherie ca se conecteaza filtrul si incalzitorul din aceeasi galeata prin 'uairles'  )
 |
|