| Message |
|
|
|
Mi.a venit acum 2 zile jumatate de comanda de pe nevertebrate(zic jumate pt ca nu aveau pe stock inca veniti de prin asia sau de unde au ei providerul tot ce voiam eu),asa ca mi.a venit 12 emperor tetra si 4 blue acara(neon)pui toti,3/4 cm. Deocamdata totul e bine,sunt pusi toti in cubul de 100,pana mai cresc. Am ales emperor tetra pt ca am avut si mi.au placut,pana mi i.a halit jaguarul ce l.am avut. Acesti emperor sunt SUPERBI pt cei ce isi doresc scapeuri si nebunii .
Mergand prin petshop pt alte "nimicuri" scumpeunde sa belesc ochii,am vazut 2 Cross
ochelius langei(sae ce nu sunt sae) maturi si grasi,ce ajunsasera acolo cu o zi in urma de la cineva ce avea un acvariu de 54l si i.a predat magazinului(daca vin eu cu pesti,pe ai mei nu ii iau). I.am luat la 8lei bucata, si i.am bagat tot in cub de frica sa nu fie haliti de oscar. Curand va trebui sa instalez un nou acvariu pt ca imi va veni si restul de comanda de pe nevertebrate,un fire eel si un black ghost knifefish.
|
 |
|
|
|
Eu tot sunt uimit pt cat de bine ti.a iesit ponta ^^ felicitari inca o data.
|
 |
|
|
|
Parerea mea referitor la apistograme,este sa nu te stresezi; faci "cocktail" intr.un dop de sticla sau direct in cel de la mancarea pestilor cu tot ce ai,si arunci in 2/3 reprize in acvariu,iar in felul acesta vor prinde toti; nu e problema cu ele decat acum,pt ca atunci cand va da foamea in ele vor sti sa iai ia partea,stai linistit ^^
|
 |
|
|
nu ma prea pricep la de-astea desi de-a lungul timpului m-am tot batut cu parazitii intestinali,dar pot adauga faptul ca am observat ca Sera Omnipur contine o gama larga(poate cea mai) de elemente impotriva parazitilor de tot felul,mergand pe ideea:" Bag de asta,nu am cum sa dau gresh"  Stiu ca nu e cea mai buna metoda,dar in situatia in care nu sti cu ce te confrunti, as incerca Omnipur. La mine a functionat la 2 tipuri de paraziti(interni si externi) in situatii diferite cu acvarii diferite,asa ca am ramas la Omnipur. ai grija cu dozarea totusi,cuprinzand atatea ramuri de paraziti,ma gandesc ca e destul de puternic.
|
 |
|
|
|
Eu mi.am luat Emperor tetra de pe nevertebrate. Sunt super
|
 |
|
|
|
Inca nu te alarma.Daca se subtiaza si cocoseaza,atunci e de ingrijorat
|
 |
|
|
|
Moama deci cu lumina aprinsa,apa aia arata supeeer
|
 |
|
|
|
 |
|
|
:Lol:
|
 |
|
|
|
E ok,schimburile de apa mai dese(3 zile) va rezolva problema. Tine.te de ele pana suplimentezi filtrarea. Pompa aia de aer o poti oprii cand nu ai chef de ea,e inutila
|
 |
|
|
|
Da,guppy sunt nimic ^^ in general oscarii si flowerhornii sunt cunoscuti ca subtitut al unui animal de companie, iar oscaricelul meu nu se lasa mai prejos ^^ numai pe langa mine sta,ori de cate ori ma invart oe langa acvariu hahaha
|
 |
|
|
|
|
 |
|
|
asa si eeeeu,ma cert mereu cu nevasta.mea cand mai omoara paianjeni sau gonghitze 
|
 |
|
|
|
O mica rectificare ^^ carasii traiesc 15/20 de ani. Daca au trait 7 luni"linistiti"gandeste.te ca inca miroseau a pampers cand au murit
|
 |
|
|
|
Decat desfiintare,sustin terariul
|
 |
|
|
|
Nici apa plata nu e buna,nici de la robinet( cea din bucuresti. )Totusi ,lasa apa de la robinet in galeata/bidoane pana maine sj maine cand vii sari cu schimbul de apa normal,fara chimicale,fara nimic.
Edit: apa plata e fara minerale,luandu.si practic mai greu proprietatile pt o apa ciclata(asta daca e apa plata de care scrie pe eticheta)
|
 |
|
|
|
Cu siguranta nu e de la lemne sau plante. Ce cred eu ca s.a intamplat la prima "ocheada",e ca ti.a scapat prea mult sau ai pus prea multe chimicale in aoa,s.a deciclat,bla bla bla,chiar nu stiu ce sa zic. De.aia nu recomand chimicale si solutii decat in tratamente. chiar imi pare rau ca nu prea te pot ajuta,cel mai indicat ar fi un schimb de apa de 50%,fara solutii,fara nimic.
|
 |
|
|
|
Faza cu pietricelele am patit.o cu un caras si un bala shark,mai demult,insa pt ca erau halapi,substratul era negru.
In cazul tau,uite un alt exemplu pt care sa nu ai substrat colorat ^^
|
 |
|
|
|
Da, si lenesa nu vrea sa il infrumuseteze
|
 |
|
|
|