Bah, parerea mea e ca bazinu' ala "nu-i incape pe toti". Indiferent ce-ai face.
Pur si simplu, acolo e vorba de "nevoia de spatiu vital" - de suprafata care le sta lor la dispozitie.
Volumul de apa nu are nici un fel de importanta aici (atunci cand vorbim de agresivitate).
Pestii au nevoie "sa nu se calce pe coada", iar la tine e inghesuiala mare.
- Jaguarii vor creste, cel putin pana la dimensiunea astronotusilor... eu nu cred ca se vor face de treij' de cm, dar oricum vor fi mult mai rapizi / agresivi decat "blajinii" oscari.
- In perioada lor "de depunere", o sa ai mare scandal in bazin... astronotusii o sa stea numa' pe sus, pe la colturi, stresati si fututi.
- Eu nu te sfatuiesc sa le scoti piatra cu icre (ma refer la Jaguari), pentru ca masculul o sa vrea sa depuna imediat, iar femela "n-o sa aiba" icre. E risc mare sa ti-o omoare.
- Masculul meu de Vieja si-a omorat femela intr-o situatie similara oarecum: puii "proaspeti" au fost mancati de catre puii "vechi", asa ca masculul a obligat femela sa depuna iar... aia nu mai avea icre, asa ca a batut-o pana a omorat-o.
- Parerea mea este ca puii trebuie lasati acolo, cel putin pana cand incep sa "se imprastie"... masculul o sa fie obligat sa-i supravegheze si o sa "fugareasca" astronotusii, in loc sa-si bata femela.
Sincer, eu cred ca trebuie sa scapi de unii dintre ei, daca vrei sa ai oarecum "liniste" acolo.
Fara sa vreau sa incep cu "haha, ti-am zis eu!

", sa stii ca achizitionarea jaguarilor nu a fost o idee inspirata.
Bazinul meu are 2 metri lungime si ai vazut ca e plin de lemne. N-ai zice ca un peste nu are un' sa se-ascunda... si, cu toate astea, femela de Vieja nu a scapat de agresivitatea masculului.