[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: koala
Forum Index » Profile for koala » Messages posted by koala
ocean wrote: Ma gandeam ca spui sa-ti dea si tie, ii strecori intre pui si cand mai cresc sa vezi ce invarteala o sa fie cu labiatum si sinspylum

Ale 'reaku, hiene!
@Dan P: Foarte misto baboii aia! ... daca ies puii, si daca nu-i iei de-acolo, o sa fie "deranj mare".

marcusyon wrote:M-am chinuit cu apartamentul asta 6 luni si vorba aia, lucrez in domeniu.

Yeap, vorba aia cu "croitoru' n-are pantaloni".
Curatenia lunara a avut loc azi noapte... am schimbat toata apa, deci nitratii au fost redusi 100%.

- in sump supravietuieste inca un pui de la ponta din septembrie 2018... ultima ponta din perechea SynspilumxSynspilum.
- "supravietuitorul" are acum cam 7 cm. Nu e prima oara cand il vad... ii arunc boabe acolo la fiecare 2-3 zile. Nu pot sa-l prind fara a scoate totul afara din sump.
- puii "de papagal" au inceput sa se coloreze... galbeni, galben-negru, etc. Au ajuns pe la 4 cm lungime. Cred ca intr-o luna de zile o sa se coloreze toti.

dan.pavelescu wrote:... nici macar de un gioco di mano sanatos n-am timp.

Sa fim sinceri, nu timpu' liber e problema, acolo.
Foarte misto arata totul! Felicitari maxime!
O sa vreau sa vad / citesc totul despre schimbu' la picatura...
Ref. oscarul albino... o sa fie "pus la colt" pana cand invata care este ierarhia grupului. O sa invete care "e locul lui" si o sa fie acceptat in grup.
Nefiind matur dpdv sexual, nu o sa fie probleme serioase. Inca!

Totusi, in momentul in care vei avea acolo o pereche stabila si agresiva care o sa vrea sa depuna / sa ingrijeasca puii, atunci vor incepe problemele.
Acu' ce sa zic... daca pestele e frumos si iti place, atunci adu-l acasa... poate ai sansa sa creasca repede si sa se cupleze cu unul din ai tai.
Altfel, pe termen lung, bazinul ala nu suporta mai mult de o pereche mare si "producatoare" de pui.
Bazinul este impresionant!
Printre baboii aia sunt si ceva "ciocolati", sau mi se pare mie?
Care e septelu' actual si ce vrei sa le mai bagi pe gat?...
Bah, parerea mea e ca bazinu' ala "nu-i incape pe toti". Indiferent ce-ai face.
Pur si simplu, acolo e vorba de "nevoia de spatiu vital" - de suprafata care le sta lor la dispozitie.
Volumul de apa nu are nici un fel de importanta aici (atunci cand vorbim de agresivitate).
Pestii au nevoie "sa nu se calce pe coada", iar la tine e inghesuiala mare.

- Jaguarii vor creste, cel putin pana la dimensiunea astronotusilor... eu nu cred ca se vor face de treij' de cm, dar oricum vor fi mult mai rapizi / agresivi decat "blajinii" oscari.
- In perioada lor "de depunere", o sa ai mare scandal in bazin... astronotusii o sa stea numa' pe sus, pe la colturi, stresati si fututi.
- Eu nu te sfatuiesc sa le scoti piatra cu icre (ma refer la Jaguari), pentru ca masculul o sa vrea sa depuna imediat, iar femela "n-o sa aiba" icre. E risc mare sa ti-o omoare.
- Masculul meu de Vieja si-a omorat femela intr-o situatie similara oarecum: puii "proaspeti" au fost mancati de catre puii "vechi", asa ca masculul a obligat femela sa depuna iar... aia nu mai avea icre, asa ca a batut-o pana a omorat-o.
- Parerea mea este ca puii trebuie lasati acolo, cel putin pana cand incep sa "se imprastie"... masculul o sa fie obligat sa-i supravegheze si o sa "fugareasca" astronotusii, in loc sa-si bata femela.

Sincer, eu cred ca trebuie sa scapi de unii dintre ei, daca vrei sa ai oarecum "liniste" acolo.
Fara sa vreau sa incep cu "haha, ti-am zis eu! ", sa stii ca achizitionarea jaguarilor nu a fost o idee inspirata.
Bazinul meu are 2 metri lungime si ai vazut ca e plin de lemne. N-ai zice ca un peste nu are un' sa se-ascunda... si, cu toate astea, femela de Vieja nu a scapat de agresivitatea masculului.
"Papagalii" mei au mancat pana acum doar Hikari sfaramat... au cam 2-3 cm si au inceput deja sa puna culoare pe ei.
Am vreo 3 care s-au colorat deja foarte frumos, sunt "tarcati" negru cu galben.
Artur wrote:Era sa uit, vin si cu o intrebare... trebe sa le dau si mancare acu cand is mici? ) asta daca supravietuiesc urmatoarele zile ...

Eu folosesc un "mojar" d-ala de pisat usturoiul... zdrobesc granule mari si le fac "bucati marunte".
Opresc pompa de recirculare si arunc mancarea in apa... granulele sunt d-alea care se scufunda singure.
Daca tu ai mancare "care pluteste", atunci e bine sa faci operatiunea intr-un pahar cu apa. Ca sa inmoi bucatelele alea si sa se duca la fundul apei.

um02122 wrote:... Eu tot am un regret.

E legat, cumva, de salinitatea apei?
Artur wrote:Cred ca va trebui cat de curand sa separ dihaniile...

Si eu cred acelasi lucru... pe masura ce trece timpu' jaguarii vor fi din ce in ce mai mari si mai agresivi.
Astronotusii sunt pesti cuminti, pe langa jaguari. Nu vor rezista acolo.

Mai tii minte ce ziceam anu' trecut?
koala wrote:Acu' m-am intors din concediu si-am vazut "grozavia"... nu cred ca introducerea jaguarilor a fost o idee buna. O sa vezi in cateva luni.

si
koala wrote:Raman la parerea mea, si anume ca ai facut rau bagand jaguarii acolo... ma refer la ce se va intampla pe termen lung.
Pestii sunt superbi!

Reducerea lunara de nitrati...
Au inceput sa se coloreze... am deja primu' "papagal" colorat!

Cresc, ca Fat-Frumos din poveste... se pare ca-s numa' "papagali".
Daca este careva amator sa creasca asa ceva, va rog sa-mi spuneti...
Vaaaai, ce hiene!
dan.pavelescu wrote:Intre timp m-am pregatit pentru Koala, poate veni si el de acum la cabinet

'ali-mi-ai baschetii si ciorapii!

PS: Foarte frumos acvariul!
In mod evident, pestii aia au nevoie de apa curata... schimba-le apa, cat de mult si de des poti.
Pe termen lung, nu prea e o idee buna sa ii lasi in bazinul ala. E prea mic pentru ei!
As scoate tot de-acolo (pietris, lemne, plante, etc) si as lasa bazinul "gol"... apa si pesti, atat! Ca sa-ti fie usor atunci cand sifonezi mizeria.
um02122 wrote:Si eu sunt curios.
Asta l-am luat dupa ce am vazut cum performeaza in shop in ultimele doua luni. ...

Acest peste este un "icon"... sa-ti traiasca si sa te bucuri de el cat mai mult timp!
Day 55

Bah, cred ca m-am ales cu o ponta de "papagali"... plm, din zi in zi se arata tot mai mult "forma de parrot-fish".
Nu stiu ce sa zic, da' nu prea cred ca voi scoate acele frumoase exemplare de "Rose Queen" din puii pe care-i vedeti mai jos.
Probabil ca vor iesi niste papagali, colorati "ca maica-sa" si ca "tac-su". Plm, firu' vietii!

Forum Index » Profile for koala » Messages posted by koala
Go to: