[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: AdrianMar
Forum Index » Profile for AdrianMar » Messages posted by AdrianMar
Superb acvariul.Monstrii amazonieni la Bloc !Un pirarucu nu aveti in plan ?Sa va traiasca fetita!Si sa va impartaseasca hobbyul in viitor .
Da,si eu zic ca cel mai bun mod de preventie este sa le tii apa curata,si se vindeca fara medicamente in caz de rani usoare.
Salut!Pai si unde-i boala? ?
Ai putea incerca deodata atunci.Vezi ca daca ii pui pe toti odata sa ai acvariul ciclat bine,totusi este un soc pentru noul mediu creat si sa nu ai probleme cu amoniacul.Ca un sfat as zice sa cauti caeruleusi mai mari decat demasoni,ca sa nu ii agreseze.Si sa bagi mai multi labidochromisi.Sa zicem daca vrei suprapopulat 15 caeruleus si 8-10 demasoni.Bafta si sa revi cu poze .
Da,mai intai baga caeruleusii,nu altfel.Daca bagi primii demasonii vor lua tot acvariul in stapanire,si sunt rai rau!Daca ii bagi de odata tot cam asa se va intampla,dar daca bagi labidochromisi primi vor fi ok.
Mai asteapta poate cineva o va lua!
Exact cum ii spuneam si eu,prea multi pesti !Daca nu ai cui sa ii dai din pesti poti sa bagi un peste cu tentative de rapitor ca sa ii mentii la un numar rezonabil.Acest peste va manca puii in exces !
Da,ar ajuta la circularea apei,dar nu si la filtrare.Poate doar sa miste mizeria care sa fie apoi preluata de filtrul extern.Nu ar face rau,te-ar ajuta.Africanii cresc mai frumos daca au oxigen mult in apa si curenti puternici .Singurul lucru rau ar fi sa stea pestii mai mult ascunsi de la curent,dar nu cred ca este cazul .
Rog pe cineva in masura sa imi modifice n-ul cu s.Graba m-a facut sa tastez prost .Era synodontis,dar oricum nu mai conteaza.
Imi puteti trimite pe privat unde sta exact fratele dumneavoastra?Vreau sa vin si sa vad acvariul.Si sa fac planul de "carare" acasa .Eu stiu in zona,ca reper principal CORALISUL,presupun ca fratele stie magazinul.Imi trimiteti apoi niste sfaturi de ghidare catre el,in functie de coralis.
De aceea i-am si zis asa !Cred ca ma las pagubas de marinarit si trec la dulcicolit ),asta este,marinele nu sunt
pentru toata lumea.
Navigand pe net am gasit jucarioara asta de skimmer,face fata la vreo 50 litri cat probabil vor ramane in acvariu?http://www.aquariumshop.ro/article/sera-marin-protein-skimmer-ps-130.html
Stiu ca apa marina are mai putin oxigen ca cea dulce.In zona mai sunt defectiuni ale retelelor electrice.Presupun ca 30 min privat de aparatura un reef ar avea probleme grave?Problemele cu electricitatea sunt rare,dar sunt... !
Varianta 2 este mai usor de realizat.Ca si "pieptene" pot folosi ceva din plastic?Nu cred ca are vreun efect asupra apei sarate,gresesc?Ca si pompa de recirculare a apei pot folosi o juwel http://storage.canalblog.com/12/38/952278/73328701.jpg ?Am inca acel refugiu de la pompa originala,as putea sa ii fur piaptanul,il decupez cumva si il lipesc cu silicon pe sticla despartitoare.Ar fi ok?
Ce as putea folosi pentru despartirea refugiumului de acvariul display?Sa iau o bucata de sticla si sa incerc sa o lipesc?Sa ii dau si cateva gauri?
Eu am gasit,dar acum vad problema:prea putini k !As pune 2 de 24w,dar mai incap in spatiul capacului?
Stiu,dar la mine ai comentat la raspunsul cu"de ce sta deasupra guppy".Nu trebuie sa te superi pe mine acum,am vrut sa iti arat ca ai foarte multi pesti.La un moment dat poti sa pui 100000 de aparate,filtre eiheim si restul,dar daca ai foarte multi pesti in acvariu,iar numarul acestora este enorm,se intampla ca si la pet,unde ii tin in 100 litri cate 100 vivipari si oxigenul devine un gaz rar .Tine cont ca unui guppy ii trebuie 5 litri de apa macar.Stiu din experienta personala ca daca nu respecti acesti 5 litri,nu mai cresc suficient!Ca sa iti zic eu cum sta treaba la substrat,amesteca cativa pumni de nisip cu pietris.Daca stai la curte sau ai de unde sa iei din natura,il fierbi,speli si va da la fel de bine ca si acela de la magazin,dar arata foarte natural.Iti trebuie cam cat sa faci un strat in spatele acvariului de 4-5 cm max,iar in fata cam 2-3 aproximativ.Nu te supara pe mine,dar nu eu sunt vinovatul ca pestii stau deasupra cand sunt prea multi!Daca gresec rog pe cineva sa ma puna la punct!
Nu vreau sump pentru ca trebuie sa dau gauri in sticla acvariului.Asa ceva vreau:Schema este facuta de mine,sa nu radeti .Destul am ras eu !
In sfarsit un raspuns mai pozitivist .Asa,nu am nevoie de pompa,si asa a mea este cam puternica.Daca are un debit destul de ridicat pompa, are vreo problema osmozorul?Acvariul este ok ca si dimensiuni,adica nu este prea patratos,dar merge transformat in reef?Il vreau fara sump extern,face zgomot,nu prea am loc prin camera pentru o mie de bazinele.Ma gandeam sa ii fac un refugium,dar nu pe spate sa ii manance latimea definitiv bazinului,ci pe lungime,adica sa ii tai din lungime cu refugium de 20cm L si 35 latime,astfel acvariul display sa ramana la 41 cm L.Ar merge?As putea gasi aparatura pe dimensiunile refugiumului?
Da,stau langa bucuresti .Daca avem un marinar dispus sa ii rapesc cateva momente si sa vad un reef,mi-ar placea mult.Cea mai mare dilema spre exemplu o am la osmozor,nu stiu daca il pot conecta si deconecta cand vreau,asa in teorie stiu ca nu este prea ok sa il deconectezi ca afecteaza membrana.Tu ce zici?

Forum Index » Profile for AdrianMar » Messages posted by AdrianMar
Go to: