[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: AdrianMar
Forum Index » Profile for AdrianMar » Messages posted by AdrianMar
Uite cum arata lamprologus gold(cel galben) si maleagris(cel punctat) si mai poti baga o pereche de leleupi(cel portocaliu).
Adevarat,nu se potriveate decorul cu pietrele !Ca sa fie ok cauta pietroaie apropiate ca forma si culoare cu backgroundul.Dar mie imi place cum arata!Daca ai duritate mare pune cateva cochilii de melci si baga niste lamprologus ocelatus maleagris si gold.2 familii:1m si 2 f de ocelatus gold si 1m si 2 f de maleagris,va arata foarte bine,au un comportament special si sunt rezistenti!Nu se fac mari cam 6 cm ating cei mai mari masculi!Tu acolo alti africani nu poti tine!Lamprologusii vin din lacul Tanganiyka,un loc cu totul special,asa ai avea inca un plus !
Rabdare am,si asa vroiam sa bag pesti in el peste 1-1,5 ani de la amenajare !Aveam de gand sa il las la ciclat 6-7 luni si apoi,incet,incet bagam un crevete si cateva nevertebrate!Stiu putina teorie marinara ,montarea aparaturii mi se parea cam ciudata,dar m-a ajutat un coleg si am remediat si asta ! Asteptatul nu este o problema.O sa ma mai gandesc.Daca as vrea in acvariul asta 1 clarki(cresc mari,dar 1 zic ca ar merge),1 crevete,corali moi,ce aditii sa fac?Sunt ok schimburile de apa periodice?Vara am in acvariile cu apa dulce 27 grade maxima atinsa in zilele de 40 de grade,cu coolere pot sa ii mentin tempereatura?Daca vreau sa ii schimb lumina pot folosi 4 lampi ca acestea?:http://www.aquariumprest.ro/products.php?487&cPath=53&sid=b0a8ede8f7350cacffd4bfa74faa99a9
Doar de curiozitate(stiu ca astia ca mine mor repede,dar nu ma pot abtine ) ),cat te-a dus intregul proiect,adica costul?
Toti userii au sau mai bine zis aveau drept de vot?Nu am stiut!Unde puteam sa votez?Ce rau imi pareeeee ca nu am votat si eu (.Sa ma lamureasca si pe mine cineva cum sta treaba ca sunt nousi nu le am.
Foarte frumosi.Cand vor mai creste o sa fie si mai si ) ,mai ales oscarul.
Cu siguranta ar fi o solutie.In legatura cu pestii daca ai de unde sa iei introdu si 2 synodontis nyassa,mie imi plac si vin din acelasi mediu.Eu am synodontis fe tanganiyka si sunt foarte interesanti.
Nu o lasa balta!Daca iti plac ciclidele este pacat.Eu zic ca daca o stabilizezi la 7 este ok,dar sa ramai la malawi.
Am inteles.Vreau sa vad si eu cum iti iese la final. .M-ar tenta si pe mine unul.
Iti stiu tropheusii ;)!Da,se pot adapta,dar nu poti spune ca nu le-ar place si lor mai mult.Ps:de unde i-ai cumparat ?Vreau sa iau si eu,sa imi zici si pretul tropheusilor tai.Sper sa nu il deranjez pe colegul cu aceasta mica abatere .
Nu o sa faci nimic cu nici un bol,o sa pierzi tot in cateva zile.Dai banii pe ele degeaba.Mai bine iei un acvariu normal de undeva decat bol.
Salut!Ca un acvariu cu africani sa arate cum trebuie este bine sa ai un singur tip de pietre.Iar ca sa arate natural le aranjezi cat mai aiurea!Mare atentie la valorile apei!Duritatea este prea mica.Eu. am dh 20 de grade.Sunt norocos,apa mea se preteaza si la malawi si la tanganiykani.Eu zic sa faci rost de cat mai multe scoici si sa le pui intr-un filtru,un intern mare doar cu scoici ar mai imbunatati calciul.Daca aduci ph-ul la 7,5 si dh-ul la 10 ar fi ok pentru malawieni.
In cadrul ariei VANZARI va rugam sa respectati regulamentul acestei sectiuni: REGULI de respectat in aria VANZARI
Una dintre acestea precizeaza ca: "Anunturile de vanzare ale userilor care nu si-au indeplinit obligatia de a se prezenta la rubrica "Despre noi" vor fi sterse"

Multumim de intelegere!

ADMINISTRATIA
Salut!Poate are vreo gaura mica in furtun.
Exact.Daca ai multi masculi mai da din ei si baga femele!Mai ales de auratusi ca sunt foarte agresivi astia !
Vezi ca ti-am raspuns in timp ce scriai mai sus,ti-am zis cum sta treaba si cu el.Pestanii sunt foarte sanatosi nu te ingrijora,doar ca se maturizeaza.Daca doresti te poti duce la un pet unde are si africani pui,si adulti.O sa fi uimit cum arata unele varietati dupa maturizare!Sa vezi un crabro pui la 2-3 cm si un adult de aproape 20,nu se schimba multe la asta,dar... parca nu il mai recunosti )!
Iar petele de pe inotatoarea anala sunt insemnul masculilor,se numesc oceli.Pana acum au fost pui,la maturitate arata altfel putin,mai ales auratusul mascul care va deveni aproape total negru !Ocelii pacaleste femela sa i-a lichidul fertilizator la depunerea icrelor,crezand ca sunt icre cazute,asta este rolul lor!Cam toti masculii ciclizi africani ii au.
Uite cum arata un mascul auratus matur:http://www.cichlids.com/uploads/tx_usercichlids/user_pics/982/01_DSC02975_1Loopy_bright.JPG
Cum doresti acum.Dar si cu varianta cu mai multi caeruleusi si mai putini demasoni mai mici de odata ar fi ok.Dar,la 1-2 saptamani ar fi si mai bine.
Ce tare esti !Nu ai mai avut africani pana acum?Se maturizeaza nu sunt bonlavi !

Forum Index » Profile for AdrianMar » Messages posted by AdrianMar
Go to: