Message |
|
Petshopul Carrefour ERA din Iasi. ( 11 lei ) aviz pesntru pestii care ii poate inghiti... ii va inghiti ... ( cate 3 neoni pe seara) 
|
 |
|
Mi s-a facut cadou un peste de catre cineva care si-a destramat acvariul, si nu stiu ce specie este... as vrea sa citesc cate ceva despre
|
 |
|
mda... cam asta se intampla (anchor worm - Lernaea ) nu este un singur peste ci sunt amundoi hoplo. iar viermii aia stau lipiti de pesti ca si cum ar fi niste fire de par ce le-au crescut. Sorry pentru poza dar o calitate mai bune nu am putut sa obtin ( se tot miscau ). Daca mentionez de anchor worm ar trebui sa stie cel de la pet shop ce sa-mi dea? sau ce ar trebui sa cer? In ce conditii ar trebui sa tin pestii ? sa maresc temperatura un pic , sa cresc aerarea cu 1-2 nivele mai mult , etc? ( sincer nu prea am incredere in patronii / angajatii de la petshopuri - si mai bine as auzi de la voi )
|
 |
|
Am gasit "Lernaea, anchor worm, copepodes, copepod crustacean" pe siteul JBL ( am dat de el cititnd multe posturi pe la aceasta sectiune ) despre asta s-ar putea sa fie vorba? [visible on body -> Lernaea ]. Cum sa procedez ? Ce sa-i spun mai exact la cineva de la un pet shop ( pentru ceva medicamente )?
|
 |
|
De 2 zile au aparut niste "chestii" pe cei 2 hoplo care ii am. Am atasat poza pentru detalii. Acvariul este tinut la 24'C plante destul de multe, ca vecini 2 red claw, 5 carasi si 8 neoni. Acvariul este de 96L. Alte detalii care le-as putea da nu mai stiu... ce boala este aceasta si cum se trateaza... am incercat sa gasesc de unul singur pe net astazi, da nu am reusit.
PS: se comporta normal... ( la fel cum s-au comportat de 2 luni de cand ii am - vin la mancare, se plimba, etc)
|
 |
|
Intrebarea mea : asa trebuie sa "naparleasca" (- nu stiu daca am folosit cuvantul corect ) un crab ? nu am nici cea mai mica idee , dar ii lipseste un cleste si 1 picior ... ?
|
 |
|
Later: hornbach am vazut ca exista in romania numai in brasov si bucuresti, orase prin care trec cel putin la 2 luni. Avand in vedere ca ai scris (tradus?) aces articol ma gandeam daca ai vre-un sfat cu privire la transportul Bucuresti(brasov) - Iasi al unui asemenea specimen. Iasi-bucuresti fac in 4 ore jumate ( plec de obicei pe la 5AM ), dar retur habar nu am deoarece intotdeauna stau cateva ore bune in Adjud. Cum ar trebui sa-l pregatesc pentru 6 (maxim 7 ) ore de drum ( in masina ).
|
 |
|
cateodata noaptea pe la 1-2 inoata random prin acvariu, plante de suprafata are destule ( plutitoare + furnzele foarte lungi de la plantele care vezi ca se intind pana la suprafata ) jetul de la filtru nu afecteaza deloc primii 5-10 centimetrii de apa iar bulele de aer nu creeaza mare perturbanta, neonul este unul de 14W - mai slab de atata nu se putea. De mancat mananca greieri su fulgi direct din mana mea. Parerea mea e ca i-am facut conditii mai mult decat necesare, mai lipseste sa-i pun niste beethoven  . Daca asta inseamna ca e agitata poate fi din cauza ca o am abia de 7-8 zile ? Ea in timpul zilei si 95% din noapte sta cuibarit printre frunze/plante de suprafata si dupa buturugi..
|
 |
|
Pestele meu: http://www.youtube.com/watch?v=snLEDBrcEOg , caut pereche, dar nu gasesc....
|
 |
|
Din pacate nu am vazut nicaieri, si nici nu m-a interesat subiectul.
|
 |
|
O intrebare despre pesti momentan am ( care vreau sa-i pastrez) :
10 x neoni
2 x black moore ( pereche )
2 x hoplo (mici)
4 x torracatum (~2cm)
1 x caras (mic ~2cm )
1 x Panthodon buchholzi
2 x red claw ( pereche )
mentionez ca toti vor avea o casa imensa la primavara - var ( 50 cm x 1.5-2m - inaltimea inca nu m-am hotarat) mai incap ceva? sau sunt de ajuns ?
LE. 96L 85cm x 25cm x 45cm (h)
|
 |
|
1.5 RON bucata neonii undeva unde au multe bazine si vand pesti common daca pot sa-i numesc asa... o sa vina si weekendul viitor sigur pentru ca am facut "comanda" de niste java moss si mi-au spus ca vor aduce saptamana viitoare.
|
 |
|
Sfat: 2.5 RON cory in piata de animale de duminica din Tatarasi (pui), pet-shopurile sunt exagerate la preturi la plante si pesti ( parereea mea ), pe langa asta gasesti multe specii daca vor veni vanzatorii care trebuie in ziua respectiva... si la preturi accesibile
|
 |
|
Am ajuns intr-un stadiu aproape final, sunt bucuros ca am gasit plante destule si cat de cat frumoase. cat despre pesti, astept ca dealungul timpului sa gasesc pesti cat mai urati si mai rari.
|
 |
|
Incerc sa-i fac si apa cat mai calma la suprafata, deocamdata pana duminica cand o sa gasesc plante trebuie sa se multumeasca cu asa ceva + niste plante plutitoare.
|
 |
|
Am fost vizitat de un prieten care cunoaste mult mai bine subiectul si i-am donat femela... era 'gravida' (daca se poate folosi termenul) asa ca i-am donat-o (ii place sa creasca pe cei mici).
Vecin nou: 1 x Panthodon buchholzi
Vecini noi: pereche red claw
|
 |
|
Update: Duminica trecuta am trecut pe la piata de animale si m-am ales cu 2 ?xifo?[1]. Problema e ca felmela il alearga pe mascul de fiecare data cand il intaleste (WTF?) . E normal comportamentu asta ?
[1] (cel putin asa spunea cel de la care am cumparat)
|
 |
|
Poza este facuta cu un telefon  la calitatea maxima la care paote fi facuta, aparatului foto ii lipseste cardul si cablul usb ca sa pot face poza in memoria aparatului si sa o transfer (ambele sunt uitate in alta tara in concediul de anul asta) si nu am cum face ceva mai buna. Noaptea cu lumina ce se reflecta din neon ies mult mai bune pozele decat ziua cu lumina naturala + becuri. Cat despre "decorul" nedorit, inca este in construire acvariul si am nevie de uneltele respctive inca cateva zile, si sunt prea lenes sa le pun al locu lor + ca acvariul este la 0.3 metrii de podea.
L.E. ca PS. Am citit toate articolele depsre acvarii, asa ca nu voi intreba ceva ce a fost deja explicat. 
|
 |
|
Nu e vorba de trebuit, ci de aspect... 
|
 |
|
Am rezolvat problema capacului cu un capac de sticla de 4mm 84mm x 25.5mm care este tinut (gliseaza) pe 2 suporturi sub forma de U si deasupra sa neonul. O alta intrebare ar fi daca exista ceva care elibereaza bulele de aer mai finut (mai mici) decat pietrele verzi care se gasesc pe la toate petshopurile ?
Am atasat poze cum arata in mod curent.
|
 |
|