[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: andreistanca
Forum Index » Profile for andreistanca » Messages posted by andreistanca
Acestia sunt cei 2 sanitari care nu le stiu specia.
Mersi pentru informatii. Planul meu este de a avea un bazin mare (4-500L cam peste6-8 luni cand imi voi deschide un nou sediu de firma ) dar momentan vreau sa castig experienta si sa nu omor nici un sufletel. Am fost fascinat de frumusetea acvariilor de mult timp si abia acum am avut timp sa-mi construiesc unulcu ajutorul unui prieten care a mai avut si si-a construit unul recent.
Imi plac mult pestii sanitari (look) si mi-ar place sa am mai multi. Intrebarea ea este despre numarul lor... momentan intr-un acvariu de 96L ( capacitate totala) am 2 ancistrus si 2 (sincer am uitat numele speciei - sunt cei cu 4 mustati mari in jurul botului ) . Intrebarea mea este daca pot tine mai multi - din cate am inteles ei mananca alge . O sa le fie foame daca pun mai multi ? mananca si hrana normala ?
Aha, deci capacul care il voi reconstrui, ar fi mai recomandat sa imbrace partea de sus a acvariului asa am vrut sa-l fac de prima data, dar am gasit 2 impedimenta in "designul" asta.
1. se strang picaturi de apa in zona unde filtrul pompeaza aer. La ridicare toata apa aceea stransa se va scurge pe partea din spate a acvariului unde este si background`ul care este dintr-o hartie plastifiata sau ceva.
2. ca sa pot face asa ceva ar trebui sa am si o usa, portita ca la capacele "de firma" ca sa nu fie necesar sa-l ridic pe tot pentru a putea schimba apa sau da de mancare la pesti.

usa/portita respectiva cum o pot fabrica - am folosit labriu de plastic la capacul curent ar fi ok sa pun niste balamale in miniatura si sa incerc sa decupez capacul ? sau exista un material cu care pot sa construiesc mai usor cum ar fil lemnul sau ceva asemanator ?
Capacul nu acopera nimic din lateralul bazinului, sta deasupra fix margine pe margine. In a 2-a poza se vede exact daca dai putin zoom unde se termina sticla si incepe capacul. Apa are are o inaltime de 39cm iar sticla de 45, deci 6 cm am lasat de siguranta inca 2 cm de apa mai pun, dar mai mult nu.
Mersi pentru denumirea plantelor, asta e de mare folos! Despre betta mi s-a spus ca atata timp cat nu mai e cu alt betta in acvariu ar trebui sa fie ok ( cei de la petshop ). Momentan se comporta civilizat, dar chiar daca ar deveni violent mi-ar fi mila sa-l duc la "the sewer beyond". Plante vreau sa mai cumpar, momentan in acvariu sunt: 1 x elodea, 1 x cabomba, 3 x pistia (plutitoare). O sa mai adaug si cativa pesti si cateva plante, dar astept ziua de duminca pentru ca preturile la petshopurile de la carrefour si de la malluri sunt nesimtite pe langa preturile care le-am vazut in targul de animale (de duminica). Despre umplut solutia mea ar fi sa mai adaug o bucata de fasie neagra lata de 4-5 cm cand voi reface capacul (- nu-mi palce cum a iesit cel curent), nu as vrea sa-l tin umplut ochi.
Mersi de indrumare, cat despre "2. arunca o privire aici http://www.petco.com/assets/livefish/freshwaterchart.html pentru ca ai pesti incompatibili. ", care sunt aceia ca nu m-am prins din tabelul respectiv ?

LE: probabil te referi la betta + guppy ? din ultimele 3 zile de cand i-am pus am observat ca nu au absolut nici o treaba unul cu altul ... chiar si in momentele in care dau bot in bot.
Salut, m-am alaturat acestui forum, pentru ca de aici am luat toate informatiile necesare pentru a-mi construi primul acvariu. L-am facut acum 2 saptamani si abia am inceput sa-l decore si sa pun pestisori. Este facut din sticla de 8mm cu dimensiunile :
L: 85cm l:28 i: 45cm; filtrul este Aquael FAN-1 plus (320l/h) si momentan contine doar 2 plante si urmatorii pesti: 2 x Ancistrus dolichopterus 1 betta mascul 2 xipho ( mascul si femela ) 2 guppy (mascul si femela) 1 melc foarte mic si un pui de xipho - cred ca are ~2mm (ii spun "molecula") care a ajuns impreuna cu melcul accidental.
Duminica ma voi duce la targul de animale unde voi gasi pesti mult mai ieftini decat la pet shopuri si probabil atunci voi incepe sa pun multe intrebari

Ca o prima intrebare am inteles ca nu pot pune cateva cochilii gasite pe la mare din cauza calcarului pe care il elimina. ( am facut testul cu otetul pe care l-a picat ) - banuiesc ca raspunsul ar fi ? nu ?
Astept orice comentarii legate de lucrurile care le-am facut prost!

Am atasat si o poza, imi pare rau de calitate a fost facuta cu telefonul.

Forum Index » Profile for andreistanca » Messages posted by andreistanca
Go to: