[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Sanitari hoplo cu... ceva pe ei  XML
Forum Index » Boli/tratamente
Author Message
andreistanca
Junior member
[Avatar]

IP:

De 2 zile au aparut niste "chestii" pe cei 2 hoplo care ii am. Am atasat poza pentru detalii. Acvariul este tinut la 24'C plante destul de multe, ca vecini 2 red claw, 5 carasi si 8 neoni. Acvariul este de 96L. Alte detalii care le-as putea da nu mai stiu... ce boala este aceasta si cum se trateaza... am incercat sa gasesc de unul singur pe net astazi, da nu am reusit.
PS: se comporta normal... ( la fel cum s-au comportat de 2 luni de cand ii am - vin la mancare, se plimba, etc)
[Thumb - DSC02886.JPG]

This message was edited 2 times. Last update was at 26/10/2011 20:28:14

[WWW]
andreistanca
Junior member
[Avatar]

IP:

Am gasit "Lernaea, anchor worm, copepodes, copepod crustacean" pe siteul JBL ( am dat de el cititnd multe posturi pe la aceasta sectiune ) despre asta s-ar putea sa fie vorba? [visible on body -> Lernaea ]. Cum sa procedez ? Ce sa-i spun mai exact la cineva de la un pet shop ( pentru ceva medicamente )?
[WWW]
alber
Moderator
[Avatar]

IP:

Poza nu este atat de clara (sau sunt io chior ) incat sa-mi sau seama exact de ce se intampla acolo. Dar poti cauta un pic pe net dupa "anchor worm" pentru a te edifica, pentru ca doar tu ai pestele in fata ochilor. Daca nu este anchor worm, atunci cred ca poti sta linistit. Ar putea fi doar o zgarietura sau pur si simplu niste semne care vor trece sau nu. Mai tine-l sub observatie.

"e usor a scrie versuri, cand nimic nu ai a spune" - Mihai Eminescu
[Email] [Yahoo!]
andreistanca
Junior member
[Avatar]

IP:

mda... cam asta se intampla (anchor worm - Lernaea ) nu este un singur peste ci sunt amundoi hoplo. iar viermii aia stau lipiti de pesti ca si cum ar fi niste fire de par ce le-au crescut. Sorry pentru poza dar o calitate mai bune nu am putut sa obtin ( se tot miscau ). Daca mentionez de anchor worm ar trebui sa stie cel de la pet shop ce sa-mi dea? sau ce ar trebui sa cer? In ce conditii ar trebui sa tin pestii ? sa maresc temperatura un pic , sa cresc aerarea cu 1-2 nivele mai mult , etc? ( sincer nu prea am incredere in patronii / angajatii de la petshopuri - si mai bine as auzi de la voi )
[WWW]
alber
Moderator
[Avatar]

IP:

JBL Gyrodol este indicat. Dai click pe poza cu pestele afectat de pe situl JBL si vei avea atat tratamentul cat si modalitatea de aplicare. Citeste prospectele cu atentie, mai ales ca pestii din speciile Catfish se pare ca sunt mai sensibili la acest medicament

"e usor a scrie versuri, cand nimic nu ai a spune" - Mihai Eminescu
[Email] [Yahoo!]

Forum Index » Boli/tratamente
Go to: