[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Shubi
Forum Index » Profile for Shubi » Messages posted by Shubi
Am vb cu Sebi si e de acord sa vina la mine prima data si dupa catre el, ma scap si de datorii cu ocazia asta
Trimis detalii in pm Edy. Tenchiu.
Da-i bice ca-i tot aia.
Ambele fac parte din categoria "buna"
Se da si fara pompa: 1000 RON
....mai ales cu piaptanii pe care odata te plangeai ca nu-i ai
Ai uitat esenta elven: NU ai pe Suri
Reactorul tau are un mare minus, nu poate fi directionata iesire apei direct catre gura de alimentare a skimmerului si asta-i principala sursa de alimentare a cyano.
Nu te mai chinui cu lama. Mergi la Dedeman/Hornbach si gasesti acolo cablu metalic otelos diferite dimensiuni, cel mai subtire este format din fire ca diametru de sub un mm, desfaci un cablu dinala, iei firu si legi la capatul lui 2 lemne, bagi firul si dezlipesti dintr-o lovitura, ca la parbrize auto.
Pentru curatare, tot acolo gasesti bisturie cu lama schimbabila, au si o lama tip dalta. Numuita de solutie pentru degresat, e cea mai importanta.
Baga ca sta productia !
Ca tot veni vorba....exista n-spe mii de pagini in urma de cand n-ai mai pus o poza
Propun schimbarea numelui acestui topic in "Paru` lu` Kiru", e mai la concret
+1
Trimit bani de transport !
Eu va propun sa vina la mine prima data, ca am sa-i trimit la Sebi cateva chestiuni si impusc 2 dintr-o lovitura, daca-i de acord si Sebi, desigur
Si eu am unul, a fost de folos o perioada lunga de timp, a halit tot de pe pietre, mai putin pe cele din locurile greu accesibile.
In ultima perioada e un pet, ma vede si vine la geam, da din coada, asteapta congelaturi
Eu nici nu-i vad, daca or mai fi....si nici morti nu i-am gasit.
Eu am asa o chestie, incerc o data, de 2 ori, daca nu merge, decat sa vad banii aruncati aiurea cu risc major mai bine ma lipsesc.
Am omorat deja 2 Chelmoni....cu al 3-lea nu mai incerc....
Lasa-ma sa cred ca au schimbat reteta
Tot ce stiu e ca la mine n-a ajuns inca
Dragi tovarasi, stiti ca de ceva vreme bazinul a avut de furca cu plaga Aiptasia.

Neincrezator in diferitele produse existente pe piata am incercat aplicarea variantelor naturale de starpire a demonului, am cautat Berghia si n-am gasit (cea mai rapida rezolvare ), am bagat peperminti, care la inceput, desi nu i-am mai vazut decat o singura data intr-o noapte, pareau ca-si fac treaba ....dar....dupa o perioada scurta de timp, incurabila a continuat sa se dezvolte, multiplice.
Foarte multi corali au fost afectati, mai ales zooasi si LPS-ii care nu se mai deschideau/hidratau ca-n vremurile lor bune.
Dupa, am incercat utilizarea metodelor propuse de colegi: zeama de lamaie, otzet, etc. Rezultatul pe care l-am obtinut a fost clar: eliminarea individului atacat si aparitia altor zeci de indivizi minusculi.
Cu apa fiarta n-am putut executa decat un test, de curiozitate, pe o piatra izolata, fara corali in jur, poate ca functioneaza, nu-mi dau seama.

De ieri treaba s-a schimbat, am descoperita un produs minune, desi-l stiam demult ca si denumire dar dezamagit de alte produse de gen (Joe`s Juice de exemplu, o foarte mare porcarie de produs).
Un prieten mi-a adus o sticluta si am inceput aplicarea, efectele sunt extraordinare. Am aplicat doua seringi aseara, aiptasiile au disparut 100% (cele tratate) iar efect asupra coralilor, vizibil = 0.

Produsul se numeste Aiptasia X de la Red Sea.
Sunt pur si simplu ultra incantat de el.
are boala, iti spun io
Da tovarasu` koala, probabil c-as fi fost si eu la fel de fericit daca i-ai fi dat tu ledurile si restu`
Sincer sa fiu, n-am simtit nici o impunsatura ci doar o opinie corect exprimata bazata pe detalii tehnice.
Si ca sa ma explic de ce consider ca refractometrul asta pe care-l am consider ca merge bine si ca-i suficient de corect in masuratoare vin cu urmatoarele completari:
- punctul de referinta pe care-l iau intotdeauna este apa de osmoza, atat timp cat TDS-ul este intre 1-3 iar refractometrul indica 0 la aceeasi sursa de apa fara sa fie nevoie sa-l calibrez de mai bine de 2 ani consider ca nu am motive sa pun in balanta credibilitatea lui.
- o data pe saptamana fac testele de Ca, Mg, Kh...urmeaza aditionarea pentru a ajunge la valorile dorite, testul numaru doi pentru verificarea faptului ca aditiile facute si-au indeplinit scopul iar la final masurarea salinitatii arata valoarea 1026. Salinitatea o masor intotdeauna dupa aditionare respectiv refacerea testelor, pentru verificare.
Este printre altele cea mai simpla metoda de verificare daca ai scurgere, pierdere de apa din bazin, altele decat evaporarea.
Pentru mine este o constanta si consider ca constanta, echilibrul este cel mai de pret in acvaristica marina, poti avea 1023 sau 1026, daca ai un Ca, Mg, kH, NO3, PO4 (sunt cele 5 elemente in afara salinitatii pe care le masor si controlez) la parametrii cu o valoare cat mai apropiata de cea oceanica, acvariul tau poate fi exact asa cum ti l-ai dorit si consider ca reef-areala e un hobby care trebuie sa-mi aduca satisfactii si nu chin, n-as avea nervi sa tin un acvariu in metoda .... zeovit de exemplu, aia nu-i viata .... din cazua asta am incercat si reusit sa simplific totul, sa se echilbreze singur cu interventii minime, filtrare fara skimmer, doar reactor la picatura, astfel in cat coralii sa se bucure de elementele pe care le pot pescui din apa, la fel ca si in mediul lor natural. Eu sunt multumit pana acum, sper ca si voi
Sincer sa fiu, eu nu-s deloc multumit de ce a iesit pana acum, fapt pentru care chiar te rog sa pui totul la pachet, inclusiv sursa, si sa mi le trimiti sa vedem ce-i acolo.

Forum Index » Profile for Shubi » Messages posted by Shubi
Go to: