DraCoNi wrote:Din pacate solutia magica s-a terminat, am scapat cam 90% de alge insa vallisneria aia nu prea a rezistat asa ca astazi o schimb complet, la fel si Microsorum (asta a rezistat dar nu s-a curatat complet de alge si nu vreau sa risc sa revina).
Am o curiozitate, ca inca nu stiu ce fac cu acvariul mare si desi am fost pe punctul de a-mi baga picoarele si a renunta la tot, mi-au atras atentia acvariile cu ciclide, inteleg ca acolo merge doar cu nisip, pietre si crengi. Dar nu inteleg ce lumina se foloseste. Ma gandeam la asa ceva ca si locatari: Pelvicachromis pulcher. Nu as face alt post pentru o intrebare legata de lumina la ciclide.
Poti sa faci si un alt post,daca vrei
Lumina merge si cea clasica ca si la acvariile comunitare, dar ii las pe colegii care detin ciclide sa confirme.
Stiu ca sunt neoane dedicate pt acvarii cu ciclide din lacurile malawi etc.
Si tot asa cm a spus colegul de mai sus, trebuie ceva natural apropiat de natura, asa ca: scoate plantele de plastic si corabia si adauga plante naturale si lemn natural si pietre vulcanice naturale.
Substrat as fi mers pe 1-2mm, 2-4 mi se pare cam mare....dar ok.
Si eu zic sa muti nuca de cocos si sa mai pui moss pe ea, ca va arata mai bine.
Cele 2 inele ceramica mari din dreapta nu au ce cauta acolo. Celelente 2 ceramice mai mici le poti lasa daca vrei sa tii creveti, dar altfel nu au niciun rol. Daca le lasi, muta-le mai in spate dupa piatra sau lemn sau undeva sa nu se vada.
Sincer ceramicele alea acolo strica tot aspectul, dar asta e parerea mea.
Incalzitorul si filtrul sunt ok, mai ales ca treci pe viitor la 100L. Urmareste atent temperatura sa nu sara de 25 cu mult.
Si pune apa pana sus, sa nu se vada nivelul apei, nu arata bine
Crystal Red PRL la masa de seara, se pare ca le place tare mult Dennerle Complete
Colonia creste incet si sanatos....vad tot mai multi pui, ceea ce nu poate decat sa ma bucure maxim....dupa 6 7 luni de asteptare si nervi si cand am zis ca nu mai fac nimic si i-am ignorat putin, ia uite ce surprize....
Acum, trebuie sa ma ocup de pui ca sa creasca sanatos si bine si sa fie cat mai multi.
Pe viitor, voi avea de dat, mai mult prin zoan Clujului
Clip video calitate, sper sa va placa:
E putin intunecat acvariul ca am full de plante suprafata phyllantus fluitans, tot scot din ele dar tot se fac......
Alx1000 wrote:Nu vreau sa gauresc capacul. Ma gândesc sa le prind cu soricei de suportul neonului T8, dupa care sa le lipesc cu superglue de acesta. Sa vedem, dac? nu se potrivesc, le dau retur.
Legat de celelalte siteuri, sunt ferm convins ca sunt ok. Insa nu au easybox. Eu am o problema. Curierii de pe zona de acas? vin cand sunt la munca, iar ceilalti invers. Trebuie sa alerg sa ma intalnesc cu ei. De aceea prefer easyboxul. Multumesc.
Am inteles, e bine si asa. Spor la treaba!
Comanda le, monteaza le si apoi sa ne faci poze sa vedem cum a iesit.
Poti sa iti adaugi la profil locatia ca sa stie lumea de unde esti si poate mai sunt pe forum acvaristi din aceeasi localitate si te pot ajuta.
Rog si un sfat despre solu?ia de iluminare de mai jos. Sincer, nu diferenta de bani este problema, ci vanzatorul. As prefera de pe emag, deoarece imi este mai simplu cu easybox-ul, nu trebuie sa fiu prezent la ordin atunci cand binevoieste curierul sa apara, iar returul in caz ca nu mi se potruiveste este mult mai simplu. Multumesc.
Solutia de iluminare de pe emag pare ok, dar nu am folosit-o. Nu prea imi place ca trebuie gaurit capacul si prinse tuburile, dar daca pe tine nu te deranjeaza e ok.
Din ce vad la specificatii este ok pentru ce ai tu nevoie.
Totusi, din descriere vad asa: consum de energie - 16W (a nu se confunda cu puterea luminii) - aici inteleg ca ambele au 16W sau doar 1 lampa are 16W, trebuie vazut...dar cred ca ambele.
Plus, nu scrie nicaieri cati lumeni au in total.
Plus, va trebui sa iti reglezi tu din telecomanda culorile luminii...trebuie sa ai: alb rece, alb cald, rosu, albastru...etc. Nu stiu cum e reglajul la aceste lampi...e posiibl sa poti regla numai 1 singur tip de culoare.
Este bine asa, nu are nimic ca se vede acel glue alb acolo, va trece cu timpul si mossul se va dezvolta.
Alta varianta de iluminare nu prea ai, crede ma ca si eu am cautat si studiat foarte mult pana am ajuns la varianta asta sa nu fie nici foarte scumpa si nici foarte ieftina.....dar mai poti cauta tuburi LED care se potrivest pentru instalatia ta, cu toate ca tuburile LED nu o sa mearga le instalatia de T8 (trebuie scos drosserul, daca nu ma insel).
Alta varianta ar fi sa renunti la capac si sa pui o lampa LED, aici ai multe variante de lampi, de la Chihiros pana la Twinstart sau altele.
Cei 7 bucati Geophagus red head tapajos ai mei doresc sa se relocheze in alta locuinta. Pestii sunt de dimensiuni mari, au intre 15 - 20cm, poate chiar mai mult si necesita acvarii relativ mari - detalii aici: https://www.seriouslyfish.com/species/geophagus-sp-orange-head/ Se ridica doar de la mine din locatie, Cluj Napoca. Trimit si in tara daca este cursa directa.
Ofer bonus 1 gibbiceps pe la 25cm aprox.
Pret: 350 lei toti impreuna. Detalii in privat sau la telefon 0743151945
Clip video calitativ cu pestii se poate vedea aici:
Alx1000 wrote:
Eventual un sfat pentru ceva plante easy pt nisip, gen gazon? Pentru creveti ma intereseaz?.
Multumesc.
Plante easy pentru plantare in substrat, ar fi: cabomba, cryptocoryne, egeria densa, ceratophyllum demersum, Echinodorus (dar creste mare pt acvariul tau), bucephalandra (se leaga/lipeste pe piatra), Anubias (dar se lipeste/leaga pe lemn), Microsorum (se lipeste/leaga pe lemn), monosolenium tenerum (se poate pune oriunde).
Mai poti incerca si christmass moss si java moss, le plac mult la creveti
Alx1000 wrote:La capac nu pot renunta, o data pentru ca am melci, mai apoi pentru ca am si pisici. De-asta întreb de ceva solutii cu lampi led, eventual submersibile, dar de o calitate ok, nu ceva ieftin care sa ma umple de alge. Cat despre bricolare, acolo ma pricep, nu-i problema, numai sfatul privind alegerea tehnica imi trebuie. Poate are cineva mai multa experienta cu iluminarea. Ms.
Merge perfect pt ce ai nevoie si e fff ok pt plante si melci si creveti.
Ea vine si cu un suport cu ventuze, pe care le poti lipi/prinde de capac si e totul super. Capancele mele sunt Aquael si lampa a intrat direct in suportul original al lor, dar si la tine sigur poti adapta acolo.
Lumina pare sa fie ok, depinde si cat de vechi e acel neon T8. Daca are peste 1 an de functionare schimba l cu unul nou.
Cum a zis si un coleg mai sus, mossul nu se planteaza in substrat, se leaga sau lipeste pe lemn sau piatra. Leaga-l sau lipeste-l pe lemnele tale cat mai sus si o sa isi revina.
Mai poti sa pui si un fundal/autocolant negru pe spatele acvariului si mai poti si adauga plante easy.
Eu nu reusesc sa vad pozele, mai bine ataseaza le cu attachments de la forum sau pe https://plici.ro/ si pui aici doar linkurile de la BB Medium codes.
E posibil sa ai lumina slaba. Nu ai spus te tip de lumina ai....ce filtrare, etc. O filmare si poze de ansamblu cu acvariul ajuta. Filmarea o poti incarca pe youtube si pui aici linkul.
Salutari, sunt de acord cu ce au mentionat baietii mai sus.
Dupa 7 luni de la achizitie, eu zic ca a fost vina utilizatorului, adica ceva nu ai facut bine..ori nu ai amplasat bine acvariul, ori nu i-ai pus pad sub el, ori nu l-ai pus pe un stand drept si ok, ori ai dat in el cu ceva, ori l-ai zgariat cu ceva...ori ori....ce sa mai zic....tu stii cel mai bine ce s-a intamplat acolo la tine.
Acvariul ala nu se sparge asa cu una cu doua...eu asa zic, ceva s-a intamplat acolo.
Si cum a zis Dan, toti producatorii dau garantie doar pe lipituri.
Am in casa acvarii de 16 ani, diferite firme dar si facute la comanda de prieteni acvaristi si nu am patit niciodata (inca) asa ceva.
Momentan am 5 acvarii in casa (2 facute la comanda) si 3 aquael si am si 2 copii care mai joaca fotbal in casa sau dau cu jucarii cateodata....dar inca nu s-a spart niciun acvariu, doamne fereste de asa ceva.
Nu doresc la nimeni ce ai patit tu, stiu ca este fff nasol, dar treci mai departe si vezi ce poti imbunatati din greseala.
Stiu ca esti suparat, dar nu prea ai ce sa faci. Mai bine gandeste-te ce ai facut gresit sau eronat si sa nu mai faci pe viitor.
Si eu as accepta oferta de 50% reducere la alt acvariu, poate incerci alt brand, nu Dennerle (cu toate ca despre dennerle am auzit numai de bine). Poti incerca Eheim, Juwel, ADA etc.
paradoxx wrote:Eu in urma tratamentelor din trecut si a botia-ului nu mai am nici macar 1 melanoides,niciun comunitar, nimic! Am luat anul trecut 6neritine negre superbe si cu alea am ramas..
Ma bucur ca ti s.au inmultit iepurasii pana la urma ^^
Multumesc, da.
Am tylomelania gray si am si orange rabbit Orange am mai putin, dar de astia gri sau galben deschis am multi....si am si dat din ei.
Mihail.I.S wrote:Va multumesc!
Alinutz80, ai dreptate Anubias este!
Sunt doua frunze, una in stanga cealalta in dreapta rezultate in urma taierii din rizom.
Ambele au inceput sa faca radacini si le-am fixat provizoriu, urmand sa le gasesc locul.
Celelalte din spatele lor sunt puse intre pietrele lava.
Crezi ca mai merg plante?