[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: alinutz80
Forum Index » Profile for alinutz80 » Messages posted by alinutz80

Frumos inceput si bafta cu acvariul. Ar mai merge inca cateva plante acolo, dar ai timp

Pare sa fie Anubias cea cu frunze mari, dar sa stii ca aceea se leaga/lipeste de roci sau lemne.
Melci si iar melci mai multe varietati, cum ar fi:

Neritina tigre si zebra , vreo 4 sau 5 buc

Asolene spixi - 10 buc, dar o sa am pui deci voi avea de dat. Oricum 2 3 buc pot da si acum

Tylomelania gray - destul de multi pui si tineret, dar si adulti

Melanoides tuberculata - cu nemiluita ?????? dar cica e posibil ca asolene spixi sa mai reduca din ei...

Voi cam ce melci aveti?

image
image
image
image
Poze de vinerea trecuta cu acvariul de la birou

Are 1 luna de la reamenajare si merge f bine, cu exceptia staurogyne repens (in vitro) din fata care s-au topit sau nu s-au prins, dar vor fi inlocuite curand cu altele

ocean wrote:Imi place modelul filigranat de pe ei, probabil se intareste cu timpul

Mersi! Da, is faini. Mai am 4 buc doar...2 mai mari si 2 medii....si 8 manacapuru
Ceva poze ff necalitative pt ca nu stau si nu i pot prinde, o sa fac o filmare cu tot zilele viitoare...

image

image

image
ocean wrote:Nu as crede sa mai creasca, primesc 4 feluri de hrana de 4 ori pe zi(3 feluri de congelate plus fulgi Tropical), la schimburi au parte de 300-400 de litrii saptamanal, aspirat substrat etc., azi perechea nr. 2 a depus iar, pur si simplu cred ca sunt soiul mai mic de Nanay(exista si cat Manacapuru, probabil aceia sunt cei mai putin colorati)

Da, sa stii ca ai dreptate. De aia am zis sa ii lasi sa mai creasca pentru ca a mei par mai mari ca si ai tai....sau cel putin din poze si asa cu ochiul eu asa vad (nu e sigur ca e asa)......am sa incerc sa fac niste poze la ai mei, care sunt mai batrani cu ceva decat ai tai. Unii din ai mei sunt cat Manacapurii
Eu zic ca si ai tai mai trebuie sa creasca ceva.....probabil.
Incerc zilele astea ceva poze si poate si o filmare specifica pe a mei nanay...numai ca greu ii prind pe ei singuri
Fain fain!
Baga pe ei mancare si schimburi de apa sa creasca....
Numar tot mai multi puiuti de Crystal Red PRL, ceea ce nu poate decat sa ma bucure am numarat minim 15, dar sunt mai multi...plus cei maturi bineinteles.

Am sperante mari pentru a-si reveni colonia dupa o lunga perioada de stagnare.
Folosesc substrat Benibachi Mineral Black si apa de la retea

image
image
image

Salutari tuturor!

Cei 7 bucati Geophagus red head tapajos ai mei doresc sa se relocheze in alta locuinta. Pestii sunt de dimensiuni mari, au intre 15 - 20cm, poate chiar mai mult si necesita acvarii relativ mari - detalii aici: https://www.seriouslyfish.com/species/geophagus-sp-orange-head/
Se ridica doar de la mine din locatie, Cluj Napoca. Nu trimit in tara.
Ofer bonus 1 gibbiceps pe la 25cm aprox.

Pret: 350 lei toti impreuna. Detalii in privat sau la telefon 0743151945

Clip video calitativ cu pestii se poate vedea aici:

Salutare,

Varianta 1 si 2, fara flofish tetra

Poti merge pe betta, nu e musai sa ridici temperatura, cat ai acum ?

Si guppy masculi poti sa pui linistit, sunt faini colorati.
ocean wrote:Acum are loc cea de-a patra depunere se pare ca sunt 4 perechi. Prima pereche depunatoare are cel mai generos teritoriu, cea de-a doua pe aproape dar totusi mai mic, in a treia parte doua perechi isi impart un spatiu echivalent cu cel de la a doua pereche(noroc ca e plin de frunze si crengi) iar la asta la mijloc e zona de conflict frecvent

Noh, te ai scos! E bine.

Poate reusesti sa scoti pui, dar ce sa zic.
Fain fain, f faina gradina verde de acasa

Bafta mare in continuare!
ocean wrote:Super

Mersi!
narcis wrote:Norocosule!

Mersi, da! Chiar ca noroc......
Salutari si numai bine ! Weekend placut tuturor acvaristilor!

Am o veste buna, sau bunicica, de cateva zile in acvariul cu crystal red, unde de 6 luni am schimbat substratul cu Benibachi, incep sa vad puiuti de creveti mai mici sau mai mari.....care cum

Aseara am numarat vreo 10, dar eu sper sa fie mai multi prin acvariu....sper sa creasca colonia bine si sa fie ok (cum era inainte cand am avut sute, cred ca minim 500 de creveti )

Mai jos o filmare cat de cat:

Azi este o zi fericita!

Am gasit la baza plantelor de suprafata niste outze, de melci Asolene Spixi evident, pt ca restul melcilor care ii am in acel acvariu nu depun oua asa

Deci, pe viitor o sa am puiuiti de melci Asolene Spixi

image
Si eu zic sa incerci sa mergi pe Crystal Red Shrimp la ce valori ai.

Totusi, Gh ul mi se pare cam mare pentru caridine, este la limita de sus, poate reusesi sa reglezi din minerale (sa pui cantitate mai mica):

Nume stiintific..........Caridina cf. cantonensis "Red"
Nume comun...............Crystal Red shrimp, Red Bee shrimp
Origine..................Japonia
Dimensiune adult.........2,5-3 cm
Parametri acceptati :
-pH......................6,0-6,6
-KH......................0-2
-GH......................4-6
-TDS.....................100-200
-Temperatura.............21-27
Comportament.............Non agresiv
Dificultate..............Moderata
Durata medie de viata....1-2 ani
Inmultire................Medie
Arata frumos, da!
Frumos frumos, pune aici poze si filmari ca e bine
Bayek wrote:Mai mare dragul sa stai la birou, foarte fain arata.

Asa este! sa stii ca ma duc la birou cam 3 zile pe saptamana...cu toate ca as putea merge mai rar

Forum Index » Profile for alinutz80 » Messages posted by alinutz80
Go to: