Lucian L wrote:Sper sa fie okay pentru ei ca am luat doar baieti. Am remarcat ca mai au ocazional momente de agresivitate si unii fug si se ascund cateva ore in zona cu plante. Dar pana acum cel putin nu am avut incidente.
Mda, o sa fie poate putin agresivi.
Daca gasesti 2-3 femele dar asa colorate rosu sau negru, ar fi super...sunt curios daca gasesti.
m.m. wrote:Am sa iau de la o cunostinta un acvariu de 70 litri nefiind folosit de 5 ani. Are un filtru extern Tetra.
Întrebari:
1- trebuie sa fac ceva cu acel filtru înainte de punerea în functiune? O curatare speciala sau înlocuire de componente?
2- easy life easy start, pe care îl am deschis din ianuarie si folosit din când în când, mai merge utilizat in continuare la ciclarea noului acvariu, sau trebuie unul nou? Bacteriile acelea supravietuiesc înauntru recipientului stând degeaba?
3- o situatie disperata: o femela de guppy a început sa îmi alerge cei 3 cory. Îi tot musca când îi prinde si ei fug disperati, se ascund si ea dupa ei si iar îi musca si tot asa. Tocmai ce le-am dat mâncare si nu apuca nimic sanitarii ca sunt alergati in timp ce restul pestilor manânca linistiti tot. Ce fac cu femela? O duc la petshop?
Edit: am tinut femela pedepsita 10 minute in plasa pentru pesti la suprafata acvariului, apoi i-am dat drumul si s-a dus sageata in primul cory. Am mai tinut-o 10 minute, iar i-am dat drumul, iar s-a dus tinta in ei.
Raspunsuri:
1. Pai trebuie curatat tot ce este in el. Si trebuie vazut ce materiale filtrante are in el, apoi iti pot spune daca trebuie inlocuite sau nu. In prima faza spala tot bine cu apa calda (fara sapun sau detergenti, numai apa).
2. Da, eu zic ca este ok Easy Life Easy start, daca nu a fost deschis sau nu a luat contact cu aerul. Foloseste linistit.
3. Lasa femela de guppy in pace, nu e disperata situatia, eventual adu i un mascul sau 2 de guppy sa o alerge pe ea Daca totusi te supara ca ii agaseaza pe cory, atunci doneaza o sau du o la petshop.
Corydorasilor poti sa le dai seara, dupa ce se stinge lumina, mancare dedicata pt ei, pastile gen Dennerle cookies, tetra wafer mix, jbl novo fect sau novo pleco etc.
Da, e bun easy life easy start. Mergi cu el inainte conform prospect.
In noul acvariu trebuie sa incepi cu dreptul, adica cu substrat natural, filtru adecvat, etc.
Nu o sa scapi de impuritati degraba pana nu o sa ai un filtru bun si adecvat.
Daca acvariul asta il desfiintezi, atunci concentreaza te pe urmatorul sa iasa cum trebuie si sa ai tot ce trebuie.
Ti-am lasat mai sus toate detaliile si daca ai neclaritati scrie aici.
Referitor la cotul filtrului, nu se vede in poza, dar am pus un furtun in cot si l-am dat pe dupa maternitatea cu pui (se vede greu) iesind la jumatea laturei din spate a bazinului.
O sa incerc cu schimbarea apei. Imi este putin frica sa nu se decicleze, ca abia s-au obisnuit guppy si se simt bine. Dar daca aveti experienta si zicecti ca este ok, pun acum apa la statut 2 zile si apoi pun Tetra Aqua Safe.
Pietrisul il inlocuiesc complet, sau il amestec cu altul fin?
Intentionez zilele acestea sa cumpar acest acvariu mai mare si sa il las 3 saptamani la ciclat. Este bun? Ca pare prea ieftin fata de restul de pe piata: https://www.petmagazin.ro/aquael-acvariu-leddy-60/
Poti sa schimbi linistit apa la 2 zile, linistit. Dar nu mai mult de 30%. Nu se va decicla...oricum nu cred ca e ciclat.
Daca folosesti solutia Tetra aqua safe nu trebuie sa lasi apa la statut 24h. Exact pt asta e tetra aqua safe, sa poti sa shimbi apa fara sa o lasi la statut. https://www.tetra.net/en-gb/products/tetra-aquasafe
Acvariul Aquael Leddy 60 este chiar ok, eu am 3 acasa, luate second de cativa ani si inca sunt f ok.
Si in cel nou sa pui substrat natural cuart (1-2mm) sau substrat fertil daca vrei plante multe si pretentioase.
Scoate din acvariul actual piatra aia calcaroasa si plantele artificiale.
Adauga plante naturale si lemne si pietre naturale necalcaroase.
Cei 7 bucati Geophagus red head tapajos ai mei doresc sa se relocheze in alta locuinta. Pestii sunt de dimensiuni mari, au intre 15 - 20cm, poate chiar mai mult si necesita acvarii relativ mari - detalii aici: https://www.seriouslyfish.com/species/geophagus-sp-orange-head/ Se ridica doar de la mine din locatie, Cluj Napoca. Trimit si in tara daca este cursa directa.
Ofer bonus 1 gibbiceps pe la 25cm aprox.
Pret: 350 lei toti impreuna. Detalii in privat sau la telefon 0743151945
Clip video calitativ cu pestii se poate vedea aici:
Am inteles, da. 800 lumeni e fff putin, ma asteptam sa fie de proasta calitate....
Ca sa ai o lumina buna, trebuie sa ai undeva la 40-45 lumeni pe litru, tu nici macar lumina medie nu ai, ai lumina slaba, poate impreuna cu acel neon T8 ai lumina medie
Vezi aici: https://tropica.com/en/guide/make-your-aquarium-a-success/light/
Acum, eu as lasa una din lampi pe alb cand se aprind toate trei, rosu, verde, albastru si una pe aia cu mov. Sau ambele pe alb poate e mai bine. Acel mov nu ma incanta deloc....nu prea vad ce e cu el.
Cum a zis si colegul mai sus, curata calcarul cu otet.
Scoate termometru din dreapta, alea lipite pe acvariu din ce stiu nu sunt bune de nimic
victoras87 wrote:Multumesc pentru raspunsuri, am sa caut un filtru mai performant tot interior deoarece nu am spatiu momentan pt unul extern.
Da, neaparat.
As recomanda un eheim corner, ceva de genul:https://www.nevertebrate.ro/filtru-acvariu-intern-de-colt-eheim-aqua160-2207-acvarii-160l-33545 (scoti din 2 sertare burerii si pui eheim substrat pro sau sera siporax mini).
De acord cu ce a zis colegul mai sus, doar mici completari/ajustari
Mancare mai putina la pesti, o data pe zi cat mananca in 2 minute e suficient.
Acvariul e langa geam, nu e o idee prea buna pozitionarea, de la lumina naturala ai algele pe geam, si cred ca si matasea maro. Pune un autocolant negru pe partea din spate spre geam (si eu as pune si pe laterale) - https://www.nevertebrate.ro/poster-hobby-autoadeziv-negru-60x30cm-31887
Algele se pot aduna cu o periuta de dinti, prin rasucire, iar sticla se curata cu un card nefolosit (expirat) sau ceva card de plastic. Nu recomanda curatator mecanic pt ca poti zgaria sticla daca prinzi firicele de nisip, bine si cu cardul o poti zgaria, deci atentie. Sau mai poti curata si cu burete de bucatarie nou (cu partea abraziva).
Schimb de apa 30-405% saptamanal, neaparat.
Filtrul sigur nu este ce trebuie, ai nevoie de o filtrare mai buna. Extern ar fi ideal, daca ai loc unde sa il pui, daca nu un filtru intern mult mai bun in care sa adaugi si materiale filtrant biologic.
Am reusit azi o filmare mica cu acvariul de la birou.
Azi am schimbat apa asa ca am zis sa ii trag si o filmare.
Plantele cresc bine, urmeaza poate sapt viitoare o tundere si aranjare, sa vedem cand apare colegul meu "gradinar" pe la lucru Mai trebuie sa completez si cateva Ludwigia Repens acolo in fata intre pietrele mici...si aici de sapt viitoare incolo.
In rest, mai sunt ceva alge putine pe ici colo, dar noh...asta e viata...se pare ca nu am scapat chiar total de ele....
Nu stiu de unde apar, poate noanele T5 trebuie schimbate, poate altceva...nu stiu
De fertilizat folosesc gama completa Masterline si dozez zilnic, fara sambata si duminica ca nu e nimeni la birou
Eu as alege: Filtru acvariu extern Eheim professionel 4+ 250. Mediile Eheim sunt f bune si filtrele Eheim la fel.
Vad ca are debit 950 lph, ceea ce e cam mult pentru acvariul tau, dar poti regla debitul.