[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: severum777
Forum Index » Profile for severum777 » Messages posted by severum777
Mi se par putin cam rosii, dar si de e chiar o problema trece de la sine.
Oranda sunt cei mai mari carasi dupa cei salbatici, si ajung la 20 de cm, pentru un oranda trebuie 150-200 litri minim
In 120 de litri, 3 scalari maturi + 7 pui, nici la puscarie nu stau asa, schimb de apa la 2 saptamani, filtrare 12 ore pe zi, oare de ce mor ....
Dar totusi... sunt pui, nu-mi dau seama cum.
Oranda, mi se pare mie sau are o infectie la branhii???
Ma gandeam ca daca nu pot sa am un acvariu ok de ciclide africane sa am unul cu americane mici, hemigramus si neoni erau frumosi colorati si mi se par indiferenti in acvariu, daca nu pot tine cum vreau 2 perechi de kribensis pot tine o familie sau stau doar in perechi?

Multumesc de ajutor.
Cum sa o faca niste pui? Nici macar nu au forma bine conturata.
Ciclidele cu niste hemigramus ar incapea lejer, dar nu o sa apara discutii intre.perechile de pelvicachromis? Am mai patit asta o data, ar fi, ma gandeam sa ii tin pe toti 4 cateva zile separati si apoi sa ii bag pe toti in acelas timp si sa se aleaga din nou perechi si sa isi imparta teritoriul.
Eu zic sa nu te apuci de creveti de la inceput, si daca o faci stau mai frumos intr-un acvariu mic separat, decat in comunitar, in acvariu cu creveti nu stiu daca sunt buni neoni sau guppy, dar si astia cred ca mananca puii de creveti
Se poate exagera mult cu ei eu am pus in 5 litri de apa 100 ml de albastru de metil, si jumatate de pahar de sare, si in apa am bagat 2 mrene prinse pe un rau, au stat acolo o zi, seara am mai pus apa in bazin si a doua zi erau in iaz cu carasii , ma gandeam ca o sa moara dar le-am dezinfectat , una a sarit dintr-un bazin, iar alta nu mai stiu ce am facut cu ea.
Cu cat scapi mai repede de ei cu atat mai bine, ei mananca plante, deci nu cred ca ai vrea sa ii ti prea mult in acvariu
Salutare! Vreau sa fac un acvariu de 150 litri pentru ciclide pitice si alti pesti mici de grup.
As putea sa tin 2 perechi de pelvicachromis si 2 de ramirezi in acvariu sau este spatiu prea mic?, acvariul nu vreau sa il plantez prea mult, ma gandeam sa pun niste radacini mari in colturi, iar pe ele sa leg moss si java fern, si sa mai pun niste vallisneria si cabomba.
As putea sa pun si ancistrusi, corydoras si un grup de neoni si altul de hemigramus? Sau acvariul este mic pentru pesti?
Nu prea conteaza, era doar curiozitatea mea , nu afecteaza pestii deci nu ai de ce sa-ti faci griji, gurami sunt pesti rezistenti, iar cei albastri punctati se fac cei mai mari, ajung la 14-15 cm(cel din prima poza este albastru punctat) , albastri punctati sunt si cei mai rezistenti, mie mi-au trait 2 zile in 15 °C, toti gurami albastri sunt rezistenti la frig.
In acvariu sa nu mai cumperi pesti sunt de ajuns
Eu as pune albastru de metil este mult mai bun pentru infectii si rani, si nu este nici o problema daca esre hranita, iar albastru se pune pân? cand se face apa albastra
Daca as vedea rana as spune mai multe, eu zic albastru de metil, este mai bun
Eu as vrea sa vad o poza , mi se pare aiurea asta, mai ales ca sunt pui, poate este alt ceva...
Gurami sunt pesti de grup, nu am vazut gurami care sa se bata pentru teritoriu, masculi se mai alearga intre ei cant vor sa se reproduca, asta la masculi mari 12 cm, am vazut la petshop ciclide de 10 cm vandute ca avand 15 .
Astia din ultima poza sunt colisa, dar e tot aia ,masculul de gurami albastru are inotatoarea mai lunga .
Filtrul nu trebuia miscat din acvariu, iar schimburile se fac zilnic, o apa cat mai curata nu face rau, eu am intr-un acvariu scalari, si fac schimburi de apa ( 20% ) o zi da una nu, inainte lasam 2 zile diferenta intre schimburi. In acvariul ala (150 litri )am si o pereche de pelvicachromis, care se poate compara cu nigro si acum se pregatesc sa depuna, iar in alt acvariu de 60 de litri am o alta pereche, acolo acvariul este mult mai plantat dar apa o schimb 10 % saptamanal, iar perechea de acolo nici nu prea isi bate capul cu amenajarea pesterei, dar cu depusul , perechile sunt de la acelas crescator si au aceias varsta.
Cei crescuti cu scalarii sunt mai sanatosi, masculul este foarte bine dezvoltat si scalarii nu se ia de el, dar femela este mai mica . Cei crescuti cu cativa guppy sunt stapani pe acvariu, sunt mai bine colorati, femela este mai mare fata de cea din acvariul cu scalari.
Chestia cu pelvicachromis o spun ca idee despre cresterea si reproducera ciclidelor de genul asta.
Apa care noua trebuie lasata 24 h intr-un vas cu gura larga.
O poza cu ei in " acea inclestare " poti sa faci? Ma cam mir gurami se fac pana la 15 cm, si au alta forma la maturitate , astia mi se par niste pui frumosi, poate o fi ceva intre ca baieti .
Dar mie mi se par mici , iar gurami nu se inmultesc in acvarii comunitare, este mai greu decat la betta, la inmultire nu trebuie neaparat plante de suprafata, niste frunze uscate lasate sa pluteasca sunt bune, acvariul trebuie sa fie plantat, apa calda si curata, coloana apei de 20 cm,....

Forum Index » Profile for severum777 » Messages posted by severum777
Go to: