[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: catalinul77
Forum Index » Profile for catalinul77 » Messages posted by catalinul77

Capacitate : 37l net - 30l brut.

Iluminare : suport neoane Atman 2x15w (model: DR-60), 1 neon sera plant color si 1 neon sera daylight brilliant ( folosite 4 luni).

Filtrare: Fan mini Aquael.

Incalzire: Tecatlantis, EasyKlim 50w.

Substrat : fertil format din JBL Aqua basis si Substrat JBL Manado ( substratul are 4 luni).

Co2 : instalatie diy cu bomba.

La toate acestea se mai adauga o pompa de aer Resun AC-9602 si accesorii de intretinere.
M-ar interesa cateva poturi de : Hemianthus callitrichoides Cuba sau Utricularia graminifolia si o planta tip tufa : Ludwigia breviper . Multumesc anticipat.
Am cam inteles ce trebuie sa fac...va multumesc foarte mult, chiar mi-au folosit sfaturile voastre.
Iti multumesc pentru sfaturi.
2x15w t8 sau 2x18w t8 nu ar merge mai bine?
Voi pune plante de talie mica. m-am gandit la Glossostigma elatinoides, Hemianthus callitrichoides, Eleocharis Acicularis, Utricularia graminifolia, Echinodorus tennelus si probabil inca ceva...dar in mare cam acestea ar fi.
Am mai vorbit cu cineva si mi-a zis ca este prea multa lumina si nu stiu ce sa mai cred...
Mai are cineva vreo parere?
Multumesc mult Bogdivaio.
Ma refeream la faptul ca va fi un acvariu nano cand am spus ca va fi umplut pana sus. Tuburile care vroiam sa le aleg ar fi 2x15w t8 sau 2x15w t8 dar ma gandeam sa bag 2x24w t5 ca ar fi mai bine. Cum crezi ca va fi cel mai bine pentru gazon?
Buna ziua. Vroiam sa va cer parerea cu un lucru. Am un acvariu nano 50x25x30 si nu stiu ce cantitate de lumina este suficienta pentru el ( va fi umplut pana sus). Intentionez sa bag plante joase de tip gazon. M-am gandit la 2x15w sau 2x18w (cred ca 2x24w este prea mult). Poate ma ajutati si cu ce tuburi ar fi cele mai potrivite. Multumesc
Va salut. Ma numesc catalin sunt din constanta si sunt sunt pasionat la fel ca si voi de acvaristica. Momentan detin un acvariu home made de vreo 37l brut si aprozimativ 30l net (50x25x30), un neon improvizat, cativa pestisori si cateva plante naturale. Acum cateva zile m-am horatat sa-mi fac un acvariu nano in care sa ma implic ceva mai mult. V-as fi recunoscator daca m-ati ajuta sa-l echilibrez asa cum trebuie. Am decis sa construiesc bazinul home made 30x30x40.
Iluminare : 2 lampi Dannerle de 11 w : http://www.okazii.ro/catalog/51033722/vand-lampa-dennerle-de-11w-pentru-acvariu-acvarii-nano.html sau
1 lampa Aquatic Nature Solar Duo Boy 26W : http://www.happypets.ro/aquatic-nature-solar-duo-boy-26w-p-1402.html , acvariul va fi plantat si nu stiu care e cea mai potrivita
Filtru : ma gandeam la Aquatic Nature Flow 60 ( http://www.happypets.ro/aquatic-nature-flow-60-p-1397.html ) sau un filtru extern mai mic ( poate imi dati o idee)
Fertilizare : ziceam sa bag JBL Manado dar astept si alte pareri.
CO2 : cred ca o sa-l pun ultimul ( nu am mai folosit pana acum )
Plante : echinodorus quadricostatus, echinodorus tenellus, eleocharis acicularis, ludwigia repens, staurogyne sp si putin gazon daca o sa am loc + o buturuga de vita de vie
Pesti : o pereche de Microgeophagus ramirezi.
Ce pare aveti?

Cam asa arata acvariul meu.
Daa...si eu sunt de parere ca am prea multi pesti acum, cand am mai aflat si eu cate ceva despre acvaristica dar, parca nu mai pot sa renunt la ei si in plus se inteleg si foarte bine. Acvariul este destul de mic ce-i drept dar momentan sunt limitat de spatiu si nu-mi permit mai mult, oricum in viitorul apropiat sigut va fi unul mai mare si mai bine echilibrat. Va multumesc pentru sfaturi. Ape limpezi va doresc de asemenea.
Ma numesc Catalin, am 22 de ani, sunt din Constanta, sunt incepator si ma bucur ca am intrat in aceasta comunitate. Pasiunea mea a inceput acum cateva luni cand am primit cadou un bol cu un betta splendes. Am renuntat destul de repede la el pentru ca am vrut ceva mai mare unde sa pot baga atat plante cat si pesti mai multi. Am un acvariu handmade (50x25x30) de vreo 38 l dar numai 30 l sunt cu apa. Substratul : pietris , filtrare biologica (pompa + burete), filtrare mecanica : Fan Filter Plus de la Aquael, incalzitor : Tecatlantis de 50 w, iluminare : un tub Fluora Glo de 15 w. Plante : priscila, vallisneria gigantea, hemianthus micranthemoides. Pesti : 2 aymonieri, 1 sae, 4 neoni, 2 zebre roz, 3 guppy, 2 coridoras albino si 2 sanitari portocali. Imi place mult acesta pasiune si sper sa invat mai multe cu ajutorul vostru...
Imi cer scuze ca nu am dat suficiente date. Sunt incepator in acvaristica cat si in folosirea forum-urilor asa ca sper sa ma intelegi.
Am un acvariu handmade (50x25x30) de vreo 38 l dar numai 30 l sunt cu apa. Substratul : pietris , filtrare biologica (pompa + burete), filtrare mecanica : Fan Filter Plus de la Aquael, incalzitor : Tecatlantis de 50 w, iluminare : un tub Fluora Glo de 15 w. Plante : priscila, vallisneria gigantea, hemianthus micranthemoides. Pesti : 2 aymonieri, 1 sae, 4 neoni, 2 zebre roz, 3 guppy, 2 coridoras albino si 2 sanitari portocali. Apa este curata. Singura modificare care am facut-o a fost adaugarea celor 2 sanitari rosii ieri si de atunci se poarta ciudat si coridoras albino al meu. Pot pune si o poza daca este mai usor.
Salutare tuturor

Am deschis acest topic pentru a ma ajuta cu un sfat. Am un corydoras albino care de 1 zi sta numai in partea superioara a acvariului si iese foarte des la suprata pentru a lua aer intr-o pozitie verticala, dand si foarte repede din branhii. Eu stiu ca este ceva obisnuit pentru acesti pesti sa mai ia care o gura de aer dar acum cred ca nu se simte bine. Mentionez ca ceilalti pesti se comporta normal. Astept o parere de la voi. Multumesc anticipat.

Forum Index » Profile for catalinul77 » Messages posted by catalinul77
Go to: