| Message |
|
|
Isahori, gand la gand  Tocmai m-am uitat si eu pe acel site online. Sunt ok acvariile, ca na, un acvariu sunt niste bucati de sticla de 4,6,8... mm lipite cu silicon. La capace pare ca sufera. Adica e prea piperat capacul acela continand in speta doar un neon de 18W, din cate am spicuit eu. Iar kiturile acvariilor sunt, dupa parerea mea, la minima rezistenta. Daca esti/devii ca unii dintre noi, vei vrea repede altceva mai bun (gen marime, lumina, filtre) si te vei vedea "bagat" in alte cheltuieli.
Te-am vazut activ la vanzari  , eu zic sa mai ai rabdare, poate apare ceva si pe Bucuresti. Sau macar prin apropiere. Rabdare si tutun.
L.E. Nici la masuta nu te grabi sa o cumperi, s-ar putea sa le gasesti scumpe si pe o inaltime mai mica decat ti-ai dori, si te trezesti ca stai pe vine sa iti privesti comorile din acvariu. Masa se face din pal, am mai facut referire la acest aspect, sfatuind pe altcineva. E un articol interesant pe site, dai cu search si il gasesti. Iti arata acolo un baiat "valoros" cum se face o masa home-made detaliu cu detaliu. Crede-ma ca merita investitia.
L.L.E Sper ca ti-am fost de ajutor cu sfaturile si nu am deranjat pe nimeni prin faptul ca mi-am dat cu parerea. In caz contrar, postul poate fi sters.
|
 |
|
|
Dupa o tura de vreo ora (investita cu mare placere) prin postarile oamenilor care au ce arata prin acvariile lor, am decis sa mai scriu si io ceva, desi multe nu sunt de spus, dar sa nu mi se usuce dejtele.
Sub asteptarile mele, in ceea ce priveste plantele si cresterea/sanatatea lor. Arunc zilnic frunzulite de Ludwigia arcuata si de Blyxa, care plutesc; pistia care la unii explodeaza la mine stagneaza (cele 2-3 primite); echynodorusul tot tai frunze mari, pana l-am chelit de tot si au ramas cele mici, pui din pacate nu apar; Zosterifolia creste dar pare inghesuita si unele frunze s-au "molesit"; nu sunt VERZI-verzi cum mi-as fi dorit. Desi am vazut la multi membri cu Aquascape-uri unde abunda sutele de plante, iar la mine pare chel, totusi mi se par inghesuite. Poate cioata ocupa prea mult loc, poate le-am aranjat eu prost... Am decis sa nu mai cumpar plante sau sa iau din donatii ca mi-e ca imi bat joc de ele  si ma doare sufletul sa le vad la cos. As avea o tona de intrebari, dar am lungit topicul si parca m-am plictisit io de intrebat, darmite voi. Asa ca am sa iau o pauza, il las asa in plata lui, doar cu schimbari de apa. Poate am crezut ca bagand tot ce mi-a fost recomandat (multumiri pentru toate sfaturile) adica lumina, co2 si substrat si fertilizarea minima, va fi super-ok. Se pare insa ca trebuie chestii "mai grele" care necesita finante "mai grele" sau inteligenta si documentare "mai grele".
Deci pauza. Am sa revin cand o sa am ceva interesant de spus/pozat/aratat. Spre satisfactia unora pe care poate i-am deranjat cu intrebarile mele "stupide". Desi daca ne uitam la motto-ul de sub "Coltul incepatorului"... O noapte buna, ape limpezi.
|
 |
|
|
|
Salut, ar mai fi magazinul Reef, un magazin de profil foarte profesionist. Gasesti adresa si amanunte pe site aici. Ca sfat, daca ai rabdare, "vaneaza" sectiune vanzari, la doua zile apare cate o oferta, marea majoritatea dintre ele fiind foarte avantajoase la raportul pret/calitate. Ca exemplu personal, eu la inceput m-am dus direct in Hornbach, nestiind alte magazine, si am luat un acvariu de 126 de litri cu tot kitul inclus, plus alte chestii "de baza" care m-au dus la 7-8 milioane. Ulterior mi-am dat seama ca daca aveam rabdare si ascultam pe unii oameni de pe-aici, ieseam mult mai ieftin. Acu, na, vezi si tu, dupa buget, dupa cerinte. Bafta si bine ai venit.
|
 |
|
|
|
Testele sunt neschimbate, no3 undeva la 10, no2- 0, co2-ul merge, lumina am 72w la 126 brut, 100 net, cam 8 ore pe zi. O sa vad dupa schimbarea de apa daca le curat mecanic cum va fi. Apa a scazut la 22-23, o data cu venirea frigului, dar am dat drumul la incalzitor la 25-26.
|
 |
|
|
Multumesc, pushkatu. Contrar faptului ca pare ca nu sunt multumit, sunt foarte bucuros si ma "benoclez" la el zilnic cu cea mai mare placere. Dar, ca exista si un dar... vreau mereu mai mult. Dar am invatat sa devin mai rabdator. Si eu m-am uitat la tine pe post si imi place ceea ce vad  Salutari si de la mine si ape limpezi si pesti cuminti.
|
 |
|
|
|
Sa nu se fi stabilizat in 2 luni jumate si mama lui ?Credeam ca am trecut de stadiul asta. Daca apareau, nu era normal sa apara mai pe la inceputuri? Eu o sa le curat mecanic azi, o data cu schimbarea de apa. Multumesc
|
 |
|
|
|
Am si eu o problema cu algele, probabil, mi-au aparut in pietris, chiar aproape de suprafata lui. Ideea daca vor disparea mecanic, prin curatare si aspirare, sau trebuie sa trec si eu la "medicamente"? Atasez o poza elocventa, sper...
|
 |
|
|
|
Buzghy, salut. Si io am fost acum 2 luni adeptul perdelei de apa asa, ca moft. Am renuntat de tot la ideea aceea venita de undeva din strafundurile copilariei si ale primului acvariu. Acum imi ajung "valurelele" de la suprafata.
|
 |
|
|
Si poza cu propritaru'... (asa, de fun, sau de gest, vorba reclamei  )
|
 |
|
|
|
Am sa postez azi pentru ca vreau sa laud pe cineva... "Sa dam cezarului ce-i al cezarului". Si pentru ca vreau sa ii conving pe cei inca neconvinsi ca se pot lua plante pe net, prin posta, de la colegi acvaristi (celor care erau reticenti la aceasta varianta). Poza de mai jos infatiseaza 3 anubias petite superbi, cumparati si primiti prin posta de la Rebella (a nu se crede aici ca fac reclama sau alte bazaconii). Pur si simplu cand am de laudat, laud, cand am de criticat, critic. Iar acum laud, pentru ca mi-a placut si modalitatea si rapiditatea de trimitere, dar mai ales calitatea, iar "cei mici" arata foarte bine, dovada a unui om dedicat acestui hobby.
Repet, postez pentru cei care nu se incumeta sa comande/cumpere prin posta, sau care nu cred ca cei care vand/doneaza plante sau pesti nu se ocupa ca marfa sa ajunga bine si sa fie de calitate. Ma adresez in special celor noi veniti sau celor mai vechi care inca nu au recurs la astfel de modalitati. Si mai atasez o poza cu proprietarul, poza facuta de mine insami... cu mana lungita la maxim pana in capatul celalalt al acvariului. Gata, ca iar scriu o gramada si va plictisesc. Week-end superb tuturor.
L.E. Am sa folosesc si eu prescurtarea aceasta, pentru ca imi place (Cred si sper ca inseamna Later Edit sau mai degraba Last Edited) daca gresesc traducerea empirica va rog sa ma trageti de urechi.
Anubiasii din poza sunt deja legati si vor aparea in pozele viitoare (momentan pestiucii papa spirulina si apa e cam "agitata") si nu in ultimul rand, multumesc Rebella pentru plantute. Jos chapeau-ul !
|
 |
|
|
|
Masa a disparut din schema ? Ma refer la ultimul pret...
|
 |
|
|
Subscriu la ce zice Dolly, cu stersul geamului la cea mai mica picatura. Cum ziceam si io acu ceva vreme, nevasta-mea mi-a spus ca daca as spala si geamurile casei cum curat geamul acvariului...  Tu trebuie sa stii, ca ai fata ca mine, cand vine aia mica si pune degetele pe pesti sa ii prinda, raman la urme... Dar, vorba reclamei: "Fericirea copilului... priceless".
Cat despre spalatul pe interior, asa e, devine o placere sa il cureti si mai ales sa admiri geamul "dintr-o parte" cand e "oglinda" de curat.
|
 |
|
|
Azi o mut in fata Valisneriei, sper sa faca ce ai zis tu ca face  Si in cateva ore vin anubiasii petite de la Rebella. Abia astept sa ii pun pe cioata.
L.E. Asta pentru ca sunt acasa sa fac curatenie dupa santierul provocat de dublarea peretilor pe dinauntru si pe dinafara  (off-topic)
|
 |
|
|
|
Sau curatatorul de geam de la JBL, e tot la vreo 50 de lei, tare bun si util.
|
 |
|
|
|
Kreatoru, nu mai ai cu ce il ajuti, intrucat nu mai activeaza in "ograda" noastra. Nici el, nici clona.
|
 |
|
|
Iaca, dupa prostia de meci (off-topic, scuze) ma bag si eu in seama cu o poza si intrebari legate de plante. Ce ar merge in combinatie cu Valisneria Gigantica, in speta in fata ei? Ludwigia repens se poate dezvolta ok "la umbra" valisneriei sau trebuie ceva mai de mijloc? Cam atat, azi sunt scurt.
|
 |
|
|
Da, mai nene, imi place ce ai tu acolo. Chiar ma gandeam cand mai bagi poze. Super floarea de zosterifolia, daca nu gresesc... Cand ma uit la tine in ”ograda” imi dau seama cat de cheala e a mea  ?ine sus treaba buna, in traducere... de balta, ca sa fie tematic
|
 |
|
|
Nene, nene, am mai luat-o si altii razna, de vroiam sa ne lasam  dar unii sunt radicali rau si mai ales caposi. Stii cum e chestia asta, micule acvarist, cu supararea ta pe sat... sa-ti (cu cratima, sau liniuta de unire) dau un exemplu personal. E ca si cum nevasta-mea ma roaga sa o iau de undeva cu masina, io sunt de acord, dar pana acolo prind un dop jegos de trafic. Si cand ajung la saraca femeie, intarziind normal, la cine tip? La trafic sau la politie sau la guvernanti? Nicidecum, ci la saraca femeie, ca vezi doamne ”din cauza ta am stat atata in trafic, mai bine nu te luam”. Cam asa si tu, nu NOI ti-am facut ”apa mizerabila” si nici nu ti-am obligat pestii sa sara afara in cap. Inchei aici cu scuze pentru comparatia cam off-topic. Toate cele bune.
|
 |
|
|
Asa si la mine, e o valurire fina. Ce-i drept, in coltul valisneriei gigantica, din cauza varfurilor care stau la suprafata, se opresc. Si exact acolo se fac bulele mici si fine de CO2 la suprafata, care fac un fel de spuma mica. Sa le tai din varfuri pana nu mai "lancezesc" la suprafata. Apropo de plante, si marian imi zicea ieri seara ca mi-ar mai trebui. SIncer, nu prea stiu pe unde sa le mai bag  Ar insemna ce am sa le indesesc la greu... sau nu am eu experienta.
@alber, Zosterifoliei pare ca ii merge bine, a inceput sa se extinda si tinde sa imi acopere filtrul, iar Hydrocotila face pui mici, dar face.
|
 |
|
|
|
Nu ma pricep decat vag la sistemul acela, dar cum zicea si Lupmic, prezentarea pe pagina pare foarte profi si daca ofera tot ce e acolo, merita. Parca si o priza programabila.
|
 |
|
|
|
|