[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: donpisote
Forum Index » Profile for donpisote » Messages posted by donpisote
Inainte se te apuci de marin fa niste calcule cam cat te costa sa il faci si cat costa intretinerea lui .
S a dat totul se poate inchide. Mi ar fi placut sa pot oferi tuturor cate ceva dar di pacate .....
Plantele sunt rezervate pana maine dimineata .
Da asa este . Se spune ca este mai eficient asa decat cu difuzorul . Eu personal nu am avut difuzor deci nu pot sa ma pronunt in cunostinta de cauza.
http://www.youtube.com/watch?v=Iq95-hY46oE&feature=related

cam asa ar trebui sa se intample . CO 2 ul intra prin furtun pana pe fundul reactorului si de acolo esta eliberata bula de co2.
Odata eliberata bula urca in sus pe serpentina pana ajunge in partea de sus care are un mustiuc sau cum vrei sa ii zici .
Pe traseul din serpentina bula care iesi din tub cam la 3 mm diametru se dizolva parte din ea si ajunge sus cu diametrul de sa zicem 1 mm.
Diferenta dintre cum iese pe jos si cum ajunge sus este de de fapt co2 dizolvat in apa.
Ce nu a fost dizolvat ramane acolo sub elementul superior si cand s a strans prea mult iese pe mustiucul acela la suprafata .
Sper sa te fi lamurit explicatiile mele si clipul din link ul de mai sus .
Blyxa au mai ramas 4 bucati , vallisneria inca valabila si inca 2 fire de Limnophila aquatica .
Update hardware si plante .

Am reusit sa montez si neonul suplimentar de 39w iar acum am 0,66w/litru lumina. In lumeni nu stiu cati lumeni am ca pe neonul acesta nu scrie cati lumeni are. Ce sa spun diferenta considerabila fata de cum era inainte doar cu 2 neoane t8 30w.
In sfarsit am reusit sa scot si vallisneria care sper sa o donez cuiva si 2 echinodorus din 4 cati erau.

Am adaugat urmatoarele plante

- didiplis diandra in spate pe background in spatele radacinii care sper sa creasca si sa faca niste tufe frumoase.
- Blyxa japonica 3 plantute
- Eustralis stelata 1 fir maricel
- Bacopa caroliniana cateva fire care cand or sa creasca sper sa imi acopere teava de la filtru
- Rotala macrandra cateva fire pentru contrast
- Micranthemum micranthemoides ceva fire

Mare probleme am mai avut cu Micranthemum micranthemoides pe care sincer nu ma descurcam sa il plantez dar pana la urma l am infipt cum m a dus capul , oricum nu cu capul in jos desigur.
Am pus si testerul permanent co2 de la jbl si pun jbl feropol 24 conform indicatiilor producatorului.
Per total a fost o chelire a acvariului de care momentan profita pestii dar sper ca plantele sa se indeseasca cat de curand mai ales didiplisul sa ajunga cat mai sus ca sa nu se mai vada backgroundul .

Ca de sfarsit o poza cu ce a iesit( sper sa nu va oripileze prea tare ) . Astept ceva sfaturi , critici etc.
Donez vallisneria o cantitate mai mare si mai multe fire de Blyxa japonica destul de mari . Plantele se ridica din zona Brancoveanu - Lamotesti . Nu au alge. Contact pm sau id mess donpisote. Nu fac rezervari decat pentru azi .
Se vinde urgent un pachet de plante format din :

- aproximativ 10 buc Blyxa japonica

- vallisneria cam cati sa faci un background la un acvariu lung de 80 cm

- 1 echinodorus bleheri cam 13 cm inaltime

Pret 30 lei . Plantele se ridica din zona Brancoveanu si cine le ia sa vina cu un pet de 5 litri in care sa puna plantele . Contact pm si id mess donpisote.
Ceea ce zici tu ca sunt calistus mie imi par serpae tetra . Poate mi se pare mie desi nu prea cred.
Foarte frumos CIRO dar parca prea drastic le ai tuns . Macar acum sa creasca mai dese . Ce peste este cel galben cu inotatoarea dorsala neagra ca este mortal.
@bobi nu infige cutitul mai tare decat este . Nu am . Sper ca din ianuarie sa reusesc sa imi cumpar desi nori negri se vad la orizont.
Azi am scos niste vallisneria si sper sa bag didiplis . Ramane de vazut daca persoana cu care am vorbit se va tine de cuvant .
@djphazer merci pentru sugestia cu sertarele si mai astept si altele .
Nu stiu ca sa fac in schimb cu reactorul taifun ca producatorul scrie ca ar fi bine sa aiba un curent de apa care sa bata in el iar eu nu am asa ceva. M as baga sa iau o pompa mica de apa de la EHEIM dar nu stiu cat de silentioasa este ca a unui vecin care am probat o la mine , ce e drept nu era EHEIM , ma scotea din minti . Sau sa il las asa ?
Astazi la sfatul mai multor amici m am hotarat sa fac o modificare in configuratia filtrului meu extern.
Filtrul meu extern este JBL E900 in configuratia standard adica setarul de jos cu inele ceramice si celelalte 3 de deasupra cu burete.
Toata cei cunoscuti spun ca ar fi bine sa am un singur sertar de burete si restul de ceramica recomandarea expresa fiind siphorax si jbl micromec , ultimul avand rolul de a micsora si cantitatea de no3.
Cum nu am bani sa schimb 2 sertare odata am zis sa incerc macar unul si am luat jbl micromec.
Acum urmeaza intrebarea intrebatoare si anume unde il pun ?
Al catelea sertar sa fie micromecul ? Daca are cineva idee sa imi lase si mie un raspuns si eventula daca merita sa pun 1 sertar burete si 3 sertare cu ceramica. Multumesc.
Ai drepatate in ce priveste butelia ca am avut una de 10 litri si a facut nevastamea ca trenul ca stau cu bomba in casa . Am sa o tin pe asta pana gasesc una ceva mai mare . Multumesc pentru sfatul privind testul permanent ca ce am mai cautat pe net.
Buturuga este cumparata .
Zilelel astea a venit mosul la mine . Mai devreme ca de obicei in conformitate cu nerabdarea mea.
Ce a adus ? Pai a adus co2 , un neon osram t5 865 39w si balast electronic pentru el .
Nerabdator am dat drumul la co2 desi nu eram aprovizionat cu fertilizant singurul fertilizant disponibil fiind niste Feropol 24 pe care il aveam mai de mult.
Ma gandeam la EASY LIFE PROFITO SI LA PPS PRO HOME MADE .
Am mai taiat din ludwigia si am mai plantat in stanga si sper ca acum cu co2 si fertilizant plantele sa creasca mai repede si mai frumoase.
Cat pe ce sa uit , am luat de la cineva si un test permanent ph de la jbl dar inca mai caut instructiunile pe net ca nu stiu cum se face cu dozarea si celelalte.
Sper sa gasesc Rotala cat de curand ca sa scot vallisneria care incepe sa o ia spre fata acvariului si nu o pot stapani dacat prin taiere.
Neonul inca nu l am montat dar sper ca pana la sfarsitul saptamanii sa reusesc sa il pun, si cum 1000 de vorbe nu fac cat o poza am sa pun si eu doua poze una cu cadoul de la mosu si una cu acvariul.
La ancitrusi se mai schimba culoarea si functie de dispozitia lor . In ce priveste lumina vei putea sa iti pui inca un neon suplimentar dar va trebui sa dai jos cutia in care se gaseste acum balastul neonului . Capete cu protectie la apa se gasesc la reef si la marbotrade. Dupa ce vei pune al doilea neon in locul cutiei cu balast , noul balast fie ca iti cumperi inca unul de 15w sau iti cumperi unul 2 x 15w el va trebui sa stea in afara acvariului lucru benefic in opinia mea deoarece scapi vara de inca o sursa de caldura .
Din cate vad fuzz algae vrea sa se extinda iar otocinclus nu prea urca spre partea de sus a acvariului sa le manance din cate vad eu cand e lumina aprinsa ca atunci cand este stinsa nu stiu ce or face. Ce sa fac sa cumpar niste creveti ? Imi e teama sa nu ii atace pestii mei . Am cautat pe net si nu am gasit mai nimic despre compatibilitatea alor mei pesti cu crevetii. Apropos crevetii urca spre partea de sus a acvariului ca sa manance alge ?
Uite cum mi a venit mie in minte . Sunt 2 variante marcate pe poza din care varianta 1 mi se pare cea mai buna .
Ciro stii ce imi sugereaza acvariul tau dupa rearanjare ? Cred ca o carare lasata pe langa cioata prin stanga ei pana in spatele acvariului ar arata super . Asa mi s a parut mie ca ar arata mai bine la prima vedere. Acum decizia este a ta nu trebuie sa te iei dupa mine.

Forum Index » Profile for donpisote » Messages posted by donpisote
Go to: