[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: alinutz80
Forum Index » Profile for alinutz80 » Messages posted by alinutz80
Colonia mea de creveti Crystal Red inoata haotic, ceea ce inseamna ca masculii urmaresc femelele pentru imperechere

Dup? cum se vede pana acum, colonia creste in condi?ii bune ?i vad tot mai multi pui de creveti, ceea ce nu ma poate decat bucura ??

Video de calitate aici:

Haideti cu abonarile si like urile pe youtube, daca va place
Acvariul personal 450l cu scalari si geophagusi si altii

Filtrare: 2 x Eheim 2080 filtre externe pline cu material filtrant biologic (seachem matrix, sera siporax, eheim substrat pro, piatra ponce si aquavitro purfiltrum)

Ca si pesti am asa: 8 scalari manacapuru tineret spre adult, 4 rio nanay adulti, 7 geophagus red head tapajos, 3 red nose tetra, corydoras sterbai, adolfoi, panda, trilineatus, ancistrus super red and white, 1 adult gibbiceps si multe Luri (333, 201, 340, 183, 052).

Cei 7 geophagus vor pleca in Iunie la un coleg de pe forum din Bucuresti.... dar in locul lor voi muta de jos cei 10 keyhole chiclids.

Video mai jos:

Haideti cu abonarile si like urile pe youtube, daca va place
Frumos frumos arata!

Dar, aceeasi intrebare, unde s pestii boss ?
Hai ca arata mult mai bine si e ok.

Ai deja solutie de startare, prodac nitridac. https://www.prodacinternational.it/en/aquarium-gb/trattamenti-per-acqua-gb/nitridac-prodac.html

Pune apa pana sus sa nu se vada nivelul apei. Filtru e bine sa bata spre suprafata apei ca sa valureasca si oxigeneze apa.

Schimba apa la 2-3 zile in perioada ciclarii, apoi saptamanal (20-30%).

In rest, cred caci colegii de mai sus ti-au raspuns la toate intrebarile.

Filtrul, intern sau extern, trebuie sa poate depozita cat mai mult material filtrant pentru a putea inmagazina cat mai multe bacterii.
E bine si cum ai facut tu cu siporax de l ai pus in filtru actual, dar ar fi bun un filtru unde poti pune un mai mult material filtrant.
Eu as pune un eheim de colt cu mai multe sertare, in unele lasi burete si unele cu siporax sau eheim substrat pro.
Frumos frumos!
Hai ca e bine. Is faini pestii.
Dar, ai la melci de substrat de numa numa.....strica aspectul curat al substratului. As recomanda sa mai reduci din populatia de melci cu ceva melci asasini sau cu pesti botia macracantha (nu stiu daca ciclidele ii ataca pe botia sau nu).

De ce nu pui apa pana sus?

Si, furtunu ala de aer ascunde l undeva sa nu se vada....vezi cu tu cum faci...nu e musai sa stea pe mijlocul acvariului. Si Pune burete pe IN ul filtrului (daca vrei).
Multumesc, da

Bafta!
aerosv wrote:Tocmai am observat ca Betta al meu ii plac la nebunie crevetii
Momentan i-am separat si probabil voi face un acvariu dedicat pentru ei cel putin o perioada pana ce voi mai adauga plante si vor creste sa aibe unde sa se ascunda. Chiar si asa, bettanul e foarte curios si activ, cauta peste tot... are personalitate.
A tinut careva creveti cu betta in 30 L ? Sau mai bine sa-mi iau gandu !

Eu tin betta cu red cherry dar in 54l brut, cam 45L de apa, dar oricum crevetii sunt hartuiti si atacati...deci nu prea recomand betta cu creveti, adica nu recomand deloc

Vezi aici cum e la mine: https://www.youtube.com/watch?v=r6mFIJbTK6k
https://www.youtube.com/watch?v=SpYPKYSAa-o
Clar nu este cyanobacterie, pare GSA.
Citeste aici: https://www.aquasabi.com/aquascaping-wiki_algae_gsa-green-spot-algae

As recomanda sa adaugi 2 clithon si 2 neritine, o sa te scape de alge in timp.

Eu nu as da reset acum, as merge inainte. Oricum, acel substrat care il ai are o granulatie prea mare, se recomanda ceva pe la 1-2mm granulatie.
Se aspira substratul la fiecare schimb de apa (25-30%) si curata cu un card de plastic (sau card bancar expirat) algele de pe geam.

Redu lumina la 5 ore pe zi acum, si apoi cresti saptamnal treptat cu cate 30 min pana ajungi la maxim 8 ore. Vezi tu si cum se va comporta acvariul si plantele.
Ai nevoie de o priza programabila, daca nu ai deja.

Mai adauga si plante easy, e ok sa le adaugi oricand.
Poti sa muti linistit incalzitorul in spatele filtrului si sa tai acea nuca de cocos in 2 si sa pui doar 1 din jumatati.

Filtrul intern il cureti numai in apa din acvariu cand vezi ca ii scade debitul f tare. Adica speli acel burete putin in apa din acvariu.

Teste de apa iti recomand la picatura individuale pentru fiecare parametru. Branduri ok sunt Tetra, JBL, Sera.
Pentru inceput as testa asa: NO2, NO3, Ph, Gh si Kh. Apoi mai incolo daca vrei poti sa mai testezi si alte treburi.

Cel mai important aspect este filtrarea, care la tine este deficitara, trebuie aici investit.
Acvariul meu tip Ecosphera in borcan de 3L la 8 luni de functionare.

Chiar merge bine pana acum. Sunt multumit. Plantele se descurca bine, frunzele moarte sunt sursa de hrana pentru melci si creveti.
Din ce se vede am doar 1 crevete red cherry din totalul de 3 cati erau la inceput. In viitorul apropiat, voi adauga inca 2 creveti red cherry.
Primul melc Ramshorn a murit, dar acum 2 luni am adaugat 2 tineret Ramshorn si acum pot vedea cativa melci tineri care presupun ca sunt ramshorn. Am avut 2 pui de melci Tylomelania, dar acum nu vad decat unul.

Video calitativ:

image
image
image
image
Arata foarte bine! Este chiar super ok.

Felicitari!
Hai ca nu e rau, as zice la fel ca si colegii mei de mai sus:

- Ai nevoie de un filtru intern mai bun. Eu as mege pe Dennerle Corner: https://www.nevertebrate.ro/filtru-acvariu-intern-nano-de-colt-dennerle-10-40l-14760
Astuia ii mai poti adauga un modul in care sa pui sera siporax mini.

- Autocolant negru sau transparent mat pe spate, neaparat. Gasesti chiar si la dedeman negru.

- Plante mai poti adauga, vezi din cele de care zice colegul mai sus. Neaparat si ceva plante de suprafata, lui Betta o sa ii placa maxim si te si ajuta sa eviti algele.

- Nuca de cocos e prea mare pt acvariul tau si ia din spatiul pestilor si plantelor, eu as taia o in doua...sa pui doar 1 jumatate din ea. Va arata f bine si asa. Pe nuca poti sa lipesti cu super glue gel ceva moss (christmass moss, java moss etc.)

In rest, seara aquatan doar cand schimbi apa, saptamanal adaugi pt apa de schimb. Nitridac adaugi cand speli filtrul mai intens, cand adaugi pesti sau cand faci modificari mari in acvariu.

Bafta mare si mergi inainte, si daca asculti sfaturile de aici va fi totul ok.
Frumos! Bafta cu el.

Pune poze din fata sa il vedem mai bine.
dan.pavelescu wrote:M-am hotarat sa traiesc in alta parte, ca m-am saturat sa supravietuiesc in "Gradina Maicii Domnului", cum zice un prieten de-al meu, batran si obosit.

Noh, ok.....unde te duci ? parasesti asa Romanica?
Dupa cum a raspuns colegul mai sus, gasesti mai jos raspunsurile mele:

1. Nu folosi piatra calcaroasa. nu detaliez, dar pt ce vrei tu nu e ok deloc.
2. E ok piatra canion, o poti pune linistit. Chiar poate ai nevoie de 2-3 buc mai mici, adecvate acvariului tau mic.
3. Nu ai nevoie de substrat fertil pentru plante easy, ia ceva substrat cuart de la hornbach de 1-2mm. acum si cel de 2-4mm e ok, dar e cam mare granulatia si vor fi probleme pe termen lung.
4. Stai linistit cu melcii, nu toate plantele au melci, si daca o sa ai discutam dupa.
5. Pe langa betta, mai poti sa pui si inca ceva rasbora sau neoni. Poti sa pui si ceva cory mai mici, gen panda sau pygmeus (maxim 3 cory cu toate ca e ideal 4-6 buc). Si rasbora ideal minin 4...dar in cazul tau maxim 4 pt ca e mic acvariul.
Plante poti alege asa: anubias (se leaga sau lipeste pe piatra sau lemn), bucephalandra, microsorum pteropus, cabomba etc. sunt multe easy.
https://tropica.com/en/plants/search/?mode=search&sew=&dif=Easy&pgr=&ori=&use=
Poti sa adaugi si ceva melci la inceput, vezi ce iti place, gen neritina.

Nu ai spus ce tip de filtrare ai? Ce model filtru?

Vietatile le adaugi doar dupa 3-4 saptamani. ar fi indicat sa folosesti si bacterii de ciclare.
Fain da!
Da de ce sa-l desfiintezi acum cand se face fain ? sau glumesti?
ugarit5 wrote:Sunt buni la gust? :eat

Ce? Melcii sau crevetii ?

Nu am incercat, dar nici nu as incerca si nu cred ca ai ce manca.....
Lemon wrote:In 4 luni s-au hotarat ca e bine la tine si ca vor sa isi creasca copiii acolo

Da, asa e
Colonia de Crystal Red merge bine, vad tot mai multi pui, vad agitatie in acvariu si asta imi place maxim
Poza de mai jos nu include toti crevetii din acvariu...ca sunt multi ascunsi printre plante, am jungla mare acolo....
Mossul din poza 2 este cameroon moss...imi place asa cum se intinde....

image
image
asolene spixi destul de marisori urmeaza si puisori ca am vazut deja vreo 2 cuiburi de oua

image
image
image
Melci si creveti, printre care asolene spixi destul de marisori

image
image
image

image
image
image

Forum Index » Profile for alinutz80 » Messages posted by alinutz80
Go to: