[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: severum777
Forum Index » Profile for severum777 » Messages posted by severum777
La mine cand si-a schimbat sexul xipho, avea inca burta mare si era mascul complet, cu tot cu coada avea cred 18-19 cm.
Bine ai venit! Pentru inceput trebuie sa citesti despre ciclul azotului, substratul trebuiesa fie gros de 4-7 cm( in fata mai scazut si in spate mai ridicat ), substratul sa nu fie colorat sau de granulatie mare, poate fi alb, negru sau natural ( sau substraturi fertile care sunt maro).
Pestii trebuie pusi dupa ce se termina ciclarea, si sa nu fie ceva prea pretentios pentru inceput.
Plante poti folosi egeria, vallisneria, cabomba, anubias,...
Plante usor de intretinut.
Sincer, nu cred ca se transforma in mascul pentru ca nu sunt suficienti masculi, or fi alta cauza la tine, la vivipari ca sa ai succes in reproducere se tin 4-5 masculi la 15-18 femele, ca sa scoti pui multi si sigur, dar asta doar daca vrei sa-i vinzi, mi s-a intamplat si mie cu xipho asta cu o femela foarte mare, care s-a facut un mascul foarte foarte mare, cu o femela micuta de guppy, la 2 luni era femela si pana la maturitate avea gonopodium si curta femele, si la un molly galben mi s-a intamplat, era o pereche si femela s-a facut un mascul care nu curta alte femele si era curtat de masculi.
Pata neagra apare la femelele de guppy de cand sunt mici, daca au pata neagra inseamna ca sunt femele fertile, si pot face pui , dar asta dupa 3-4 luni
Probabil nu a nascut din cauza stresului si nu a putut naste.
Incearca sa opresti putin filtrul si sa stingi lumina . Nu am vazut un xipho sa nasca in viata mea , eu doar adunam pui din acvariu .Te mai uiti peste o ora sa vezi daca sunt pui .
Vrea ,probabil , sa nasca si ceva o streseaza .
Nu o tine mai mult de o seara in maternitate , o sa se streseze si nu e bine , mai bine naste in acvariu.
Cred ca este stresata si sta in colt retrasa pentru a naste , ai noroc ca la ei se vad mai bine puii
Inaltimea nu conteaza, lungimea si latimea trebuie sa fie mai mari eu zic ca un acvariu de 100/40/35 ( cu geam de 8mm)este ok pentru 2 caradi, carasii stau in grup deci ar mai fi bun un prieten cat mai frumos si o filtrare buna .
Ba e foarte stricta, dar nu pentru carasi, pentru pestii de acvariu trebuie neaparat apa declorinata. Carasii, parerea mea, stau mai bine in iaz unde au spatiu si apa rece prin care sa se plimbe
Nu cred ca are coloana stramba din cauza filtrului, si chiar daca oranda sunt mai sensibili( nu se compara cu cei normali), rezista la clor, ca exemplu, vara cand ii reproduc ii scot din iaz ,ii pun intr-un bazin separat cu apa direct de la furtun ( bazinul il tin afara mai la soare ca sa fie apa mai calda ) , le dau mai mult de mancare si a 3-a zi fac icre.
In 84 de litri merge o pereche de pelvicachromis care o sa depuna, si o sa-si creasca puii, le trebuie acvariu plantat cu zone umbroase si substrat negru sau de culoare inchisa.
Eu zic ca nu o sa creasca bine in 10 litri, o sa creasca si o sa moara cei mici, iar cei mari traiesc, am facut si eu prostia asta cu un acvariu de 30 de litri si o serie de larve de carasi.
https://m.youtube.com/watch?v=YsJ8i6lJYKk , ma gandeam la un asa acvariu, imi cer scuze , m-am grabit cu scrisul. Cand am spus de africani ma gandeam la un acvariu cu ciclide africane din lacuri, nu de rau. Am fost la petshop am intrebat de ciclide pentru acvariul meu de 140 de litri si nu aveau si nici nu o sa aduca ce as fi vrut ( saulosi ). Daca nu pot face rost de un acvariu cu ciclide frumos colorate ma gandeam sa fac ceva pentru unele mai mici.

Inca o data imi cer scuze pentru neintelegeri !
Acvariul de 10 litri este mic pentru pui si nu o sa creasca frumos in el, eu zic ca stau mai bine cu parintii in acvariu.
Nu fac misto, am pus pentru niste mrene dintr-un rau, care nu aveam ce face cu ele si trebuie sa fie " curate " inainte sa le bag in iaz.
Se merita sa ii vand la petshop? Sau sa raman decat la carasi, guppy, xipho, platy, moly, zebre....?
Excrescenta la lionhead se intinde pe tot capul, el are decat pe partea de sus, pozitia lui seamana cu lionhead, dar capul este de oranda, poate fi si o corcitura.
Deci pot sa scot puii separat, in cat timp ajung mari, cat sa-i duc la un petshop?
Un peste de 20 de cm in 10 litri, pentru o pereche sau 3 scalari sunt ok 120 litri, pentru o pereche este nevoie de minim 80 litri

Forum Index » Profile for severum777 » Messages posted by severum777
Go to: