[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: AlecsXandeR
Forum Index » Profile for AlecsXandeR » Messages posted by AlecsXandeR
Message
Multumesc mult de tot, m-ai linistit in legatura cu comportamentul lor matinal, cand ii gaseam asa oropsitit.
Schimburi de apa, circa 8-9 litri, de 2-3 ori pe saptamana: CHECKED.

Plantele, cryptocoryne, sunt deja "covor" prin faptul ca sunt raspandite pe tot fundul acvariului, cu forta dupa modelul Lapusneanu "de voi nu ma iubiti, eu va iubesc pre voi"; taiat cordonul care creeza un nou bulb si mutat bulbul cu frunze 1-2-3 cm mai departe de planta mama: CHECKED.

Anubias chiar sper sa nu creasca cum am vazut la un coleg (40 cm o frunza :O ), cat am citit eu despre acvariile fara CO2 si cu fertilizare si lumina putina, este ca plantele cresc chiar foarte bine, dar la un ritm MULT mai lent, deci exact ceea ce vreau, sa creasca incet, dar sigur, nu sa explodeze : CHECKED.

Pana acum totul decurge conform planului ... algele au "disparut", nici macar nu mai face bobite mici verzi pe pietris, se pare ca plantele consuma cu incredere necesarul de crestere al algelor, pestii sunt relativ ok, doar o mica hiba mai au neonii, am postat la Characidae, iar un cory a decis ca dupa 3 ani de servit in acest acvariu sa se retraga in glorie.

Sa vedem de acum inainte , oricum multumesc mult de sfaturi, voi tine cont.
Asta faceam demult inainte sa bag ochiul aici pe forum. Acvariul e ciclat de vreo 6 luni de zile ...
Acum doar clatesc filtrul in apa care o scot din acvariu sa o arunc + ca am 2 filtre si le fac chestia asta pe rand o data la 2-3 sapt.

Anyway, acum m-au sunat de la munca, ca pestisorul a decedat. Cory de obicei au petele alea violet la branhii, se vad vasele de sange banuies prin ei ca sunt ft albi, dar ieri era foarte palid in zona branhiilor si azi cand a murit era alb complet.

Oricum daca a mai patit cineva sa aiba vreun cory care sa fie "lesinat" si pe urma sa-si revina sa posteze in continuare poate ajuta pe cineva. Imi pare rau de el ca era dintre veteranii din acvariu si a rezistat vreo 2 ani de zile in conditii care ar uimi pe oricine, acvariu deciclat o data pe saptamana, fara schimb de apa (doar completat) si de aia mi se pare ciudat ca tocmai el sa clacheze... tocmai acum cand acvariu merge "perfect" din punct de vedere al plantelor si pestilor.

Nu, filtrele sunt pornite in permanenta.
Depigmentati complet i-am surprins doar intr-o singura zi, parca erau croy albinos, de obicei mai au ceva culoare, dar parca prea palid (cel putin asa mi se pare mie) + dificultati de inot cat timp e lumina stinsa.
Buna ziua,

Un cory matur, are cam 3 ani, 5 cm, a inceput sa se simta brusc rau, in sensul ca zace nemiscat pe o parte, sprijinit de plantele de pe fundul acvariului si nu se mai misca, respira inca, dar nu se mai agita. Cory cel tanar, circa 5-6 luni, 2 cm, nu are absolut nimic. Pana acum 2 zile era foarte activ si curata tot, fundul acvariului, plante, filtru.

Temperatura din acvariu oscileaza cam intre 26 grade si 29 in functie de cine e la munca si cum tine aerul conditionat.

L-am observat cand am trecut pe la munca ca sa fac pozele la acvariu pentru forum, ceea ce m-a cam intristat un pic.

A mai patit cineva asa ceva ?

Buna ziua,

Am si eu o problema cu neonii si as dori sa stiu daca este ok sau e vorba de boala neonului.

- Ziua, cat timp este neonul ( becul ) aprins sunt colorati, activi, vioi.
- Dupa ce se stinge lumina par ok, stau mai retrasi.
- In schimb dimineata, inainte sa se aprinda lumina au o mare problema: sunt toti ALBI, fara pic de pigment de culoare si unii dintre ei au dificultati de inot.
- Dupa 5 min de la aprinderea luminii sunt toti ok, parca nimic nu s-ar fi intamplat.

Despre ce e vorba doctore ?

Sunt 19 neoni dintre care 10 cardinal tetra si 9 neon tetra.
2-3 dintre cei Cardinal prezinta "semne" ale Pleistophora, adica au coloana curbata, DAR sunt ok de mai bine de 2 ani ... Deci pestii nu prezinta restul de simptome cum ar fi dificultati la inot, colorit redus TOT timpul, doar cand e lumina stinsa.

Cu lumina aprins sunt foarte vioi, au pofta de mancare, sunt curiosi, vin la deget. Chiar as avea nevoie de niste sfaturi.
Buna ziua,
Numele meu este Alexandru si sunt din Bucuresti, Colentina. Acvariul cu care ma „joc” nu este al meu personal, este adus de seful meu la locul de munca si „abandonat” acum vreo 2 ani de zile. De atunci am cam avut toti „grija” de el, dar in ultimele 6 luni am luat initiativa si am inceput sa citesc acest forum cu foarte mare atentie si am luat acvariul in custodie.

Ca sa va faceti o mica idee despre istoricul acestui acvariu, la inceput avea cam 15 neoni (Paracheirodon axelrodi), 2 corydoras albino si un ancistrus. Acesti pesti au trait in niste conditii in care oricine de pe acest forum, daca i-ar fi vazut, ar fi jucat ca trebuiau sa moara a 2-ua zi: apa niciodata schimbata, doar completata cand se evapora; ambele filtre scoase din acvariu si spalate bine sub jet de apa; mancare dadea fiecare cand apuca si de cate ori voia; alge de tot felul (in special alga perie).

Cam la un an am mai cumparat 2 corydoras albino si 2 otto care au fost papati de ancistrus care era foarte mare (circa 10 cm) sau omorati de „ecosistem” ... desi tind sa inclin in favoarea ancistrusului dupa cate am citit pe forum, deoarece el era un peste imobil, iar dupa introducerea noilor pesti a inceput sa fie foarte activ si sa se „joace” cu ei.

Dupa cum spuneam acum circa 6 luni am inceput sa-i rog pe colegi sa nu se mai „implice” in legatura cu acvariul si sa se limiteze doar la admirarea lui. Am citit cam tot ce tine de Coltul incepatorului, general info, characidae, alge, apa... si am observat ce greseli uriase faceam. Am inceput sa fac schimburi dese de apa (cam 15%, de 3 ori pe sapt) pana la disparitia algelor. Chiar nu credeam ca printr-o operatiune asa banala poti face ceva ce nici algicidele nu resusesc, sa elimini 90% din alge. Am reamenajat putin acvariu, amplasarea plantelor, am primit si o donatie de la un coleg de pe forum, apoi seful meu a cumparat o planta destul de interesanta pe care am ancorat-o cu guta de un lemn, si acvariul nostru a inceput sa prinda si el o forma mult mai eleganta si mai natura. Am facut o cheta si am mai luat 10 neoni (Paracheirodon innesi) si inca 3 corydoras albino, dar doar 1 albino mic a ramas in viata.

Cam lunga scurta prezentare si cam putine informatii despre acvariu in sine.
Bazinul este unul de 60 L din acela „stock” care poate fi cumparat de la Hornbach, dotat cu filtrul Eiheim pt acvarii de 60 litri si inca 1 filtru chinezesc pt acvarii de 150 litri, dar care e adaptat perfect pt acvariu acesta si face treaba foarte buna, o sa vedeti in poze. Acvariul mai are incalzitor Eheim este 50 W plus un termometru. Ca sursa de iluminare are un neon de 15 W Cool daylight stock . Substratul este format din pietris cu granulatia de 2-3 mm. Teste n-am si nici nu cred ca o sa investesc in asa ceva ...

Momentan ca locatari mai are:
- 19 neoni dintre care 10 cardinal tetra (veterani, imuni la orice intemperii, caliti in lupta cu conditiile aprige de viata) si 9 neoni tetra. Am fost foarte surprins cum s-a schimbat starea de spirit a neonilor dupa introducerea celor 9 (fosti 10) neoni tetra, din neonii speriosi si retrasi care erau, acum formeaza un banc mare foatre curios si jucaus.
- 2 corydoras albino, unul mare de 5 cm, mascul veteran si unul mic de 2 cm care habar nu am ce e, oricum mai intentionez sa iau minim 2.

Ca plante stiu ca am:
- 2 bucati de Hydrocotyle Leucocephala, stiu sigur ca asa se numeste pt ca a fost donate de un coleg acvarist, WDTSTEFF.
- 1 plantuta inalta si subtirica ca o sabie care a facut deja 3 pui printr-un cordon.
- tot fundul acvariului e prin de o planta micuta ce creste ca un covor, nu stiu numele ei poate o puteti identifica voi.
- cea mai “tare din parcare” este cea mai nou venita in acvariu, o planta ca un ficus, cu frunze foarte mari (am vazut la cineva ca frunza ajunsese la 30-40 cm) ce cresc doar in fata din tulpina mama. Oricum la mine fara CO2 si lumina puternica nu cred ca o sa creasca foarte mare.
Scuze de prezentarea plantelor, dar sincer nu le-am putut identifica dupa albume doar din poze, poate din cauza ca ale mele sunt mai uratele,insuficienti fertilizanti, lumina, lipsa Co2 , si nu arata "ca la carte".

Ca fertilizare folosesc 2-3 picaturi Florena Sera Fertilizor Iron Enriched de 3 ori pe saptamana si JBL 7 balls.

And now pics o.O:

http://imageshack.us/g/854/p1040429zb.jpg/

http://img854.imageshack.us/slideshow/webplayer.php?id=p1040429zb.jpg

and 2 more:
http://imageshack.us/g/687/p1040440q.jpg/
Multumesc mult pentru plante, au dat o alta imagine acvariului.
 
Forum Index » Profile for AlecsXandeR » Messages posted by AlecsXandeR
Go to:   
Powered by JForum 2.3.4 © 2012 JForum Team • Maintained by Andowson.com