Buna ziua,
Numele meu este Alexandru si sunt din Bucuresti, Colentina. Acvariul cu care ma „joc” nu este al meu personal, este adus de seful meu la locul de munca si „abandonat” acum vreo 2 ani de zile. De atunci am cam avut toti „grija” de el, dar in ultimele 6 luni am luat initiativa si am inceput sa citesc acest forum cu foarte mare atentie si am luat acvariul in custodie.
Ca sa va faceti o mica idee despre istoricul acestui acvariu, la inceput avea cam 15 neoni (Paracheirodon axelrodi), 2 corydoras albino si un ancistrus. Acesti pesti au trait in niste conditii in care oricine de pe acest forum, daca i-ar fi vazut, ar fi jucat ca trebuiau sa moara a 2-ua zi: apa niciodata schimbata, doar completata cand se evapora; ambele filtre scoase din acvariu si spalate bine sub jet de apa; mancare dadea fiecare cand apuca si de cate ori voia; alge de tot felul (in special alga perie).
Cam la un an am mai cumparat 2 corydoras albino si 2 otto care au fost papati de ancistrus care era foarte mare (circa 10 cm) sau omorati de „ecosistem” ... desi tind sa inclin in favoarea ancistrusului dupa cate am citit pe forum, deoarece el era un peste imobil, iar dupa introducerea noilor pesti a inceput sa fie foarte activ si sa se „joace” cu ei.
Dupa cum spuneam acum circa 6 luni am inceput sa-i rog pe colegi sa nu se mai „implice” in legatura cu acvariul si sa se limiteze doar la admirarea lui. Am citit cam tot ce tine de Coltul incepatorului, general info, characidae, alge, apa... si am observat ce greseli uriase faceam. Am inceput sa fac schimburi dese de apa (cam 15%, de 3 ori pe sapt) pana la disparitia algelor. Chiar nu credeam ca printr-o operatiune asa banala poti face ceva ce nici algicidele nu resusesc, sa elimini 90% din alge. Am reamenajat putin acvariu, amplasarea plantelor, am primit si o donatie de la un coleg de pe forum, apoi seful meu a cumparat o planta destul de interesanta pe care am ancorat-o cu guta de un lemn, si acvariul nostru a inceput sa prinda si el o forma mult mai eleganta si mai natura. Am facut o cheta si am mai luat 10 neoni (Paracheirodon innesi) si inca 3 corydoras albino, dar doar 1 albino mic a ramas in viata.
Cam lunga scurta prezentare si cam putine informatii despre acvariu in sine.
Bazinul este unul de 60 L din acela „stock” care poate fi cumparat de la Hornbach, dotat cu filtrul Eiheim pt acvarii de 60 litri si inca 1 filtru chinezesc pt acvarii de 150 litri, dar care e adaptat perfect pt acvariu acesta si face treaba foarte buna, o sa vedeti in poze. Acvariul mai are incalzitor Eheim este 50 W plus un termometru. Ca sursa de iluminare are un neon de 15 W Cool daylight stock

. Substratul este format din pietris cu granulatia de 2-3 mm. Teste n-am si nici nu cred ca o sa investesc in asa ceva ...
Momentan ca locatari mai are:
- 19 neoni dintre care 10 cardinal tetra (veterani, imuni la orice intemperii, caliti in lupta cu conditiile aprige de viata) si 9 neoni tetra. Am fost foarte surprins cum s-a schimbat starea de spirit a neonilor dupa introducerea celor 9 (fosti 10) neoni tetra, din neonii speriosi si retrasi care erau, acum formeaza un banc mare foatre curios si jucaus.
- 2 corydoras albino, unul mare de 5 cm, mascul veteran si unul mic de 2 cm care habar nu am ce e, oricum mai intentionez sa iau minim 2.
Ca plante stiu ca am:
- 2 bucati de Hydrocotyle Leucocephala, stiu sigur ca asa se numeste pt ca a fost donate de un coleg acvarist, WDTSTEFF.
- 1 plantuta inalta si subtirica ca o sabie care a facut deja 3 pui printr-un cordon.
- tot fundul acvariului e prin de o planta micuta ce creste ca un covor, nu stiu numele ei poate o puteti identifica voi.
- cea mai “tare din parcare” este cea mai nou venita in acvariu, o planta ca un ficus, cu frunze foarte mari (am vazut la cineva ca frunza ajunsese la 30-40 cm) ce cresc doar in fata din tulpina mama. Oricum la mine fara CO2 si lumina puternica nu cred ca o sa creasca foarte mare.
Scuze de prezentarea plantelor, dar sincer nu le-am putut identifica dupa albume doar din poze, poate din cauza ca ale mele sunt mai uratele,insuficienti fertilizanti, lumina, lipsa Co2

, si nu arata "ca la carte".
Ca fertilizare folosesc 2-3 picaturi Florena Sera Fertilizor Iron Enriched de 3 ori pe saptamana si JBL 7 balls.
And now pics o.O:
http://imageshack.us/g/854/p1040429zb.jpg/
http://img854.imageshack.us/slideshow/webplayer.php?id=p1040429zb.jpg
and 2 more:
http://imageshack.us/g/687/p1040440q.jpg/