[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Cory "lesinat"  XML
Forum Index » Boli/tratamente
Author Message
AlecsXandeR
Junior member

IP:

Buna ziua,

Un cory matur, are cam 3 ani, 5 cm, a inceput sa se simta brusc rau, in sensul ca zace nemiscat pe o parte, sprijinit de plantele de pe fundul acvariului si nu se mai misca, respira inca, dar nu se mai agita. Cory cel tanar, circa 5-6 luni, 2 cm, nu are absolut nimic. Pana acum 2 zile era foarte activ si curata tot, fundul acvariului, plante, filtru.

Temperatura din acvariu oscileaza cam intre 26 grade si 29 in functie de cine e la munca si cum tine aerul conditionat.

L-am observat cand am trecut pe la munca ca sa fac pozele la acvariu pentru forum, ceea ce m-a cam intristat un pic.

A mai patit cineva asa ceva ?

tarca.paul
Member
[Avatar]

IP:

Era foarte bine sa fi postat intrun singur loc. Imi aduc aminte bine ce ai zis: ca ai spalat bine buretii la jet de apa? Acvariul e ciclat sau nu?

A belief that heaven or an afterlife awaits us is a "fairy story" for people afraid of death! S.H
AlecsXandeR
Junior member

IP:

Asta faceam demult inainte sa bag ochiul aici pe forum. Acvariul e ciclat de vreo 6 luni de zile ...
Acum doar clatesc filtrul in apa care o scot din acvariu sa o arunc + ca am 2 filtre si le fac chestia asta pe rand o data la 2-3 sapt.

Anyway, acum m-au sunat de la munca, ca pestisorul a decedat. Cory de obicei au petele alea violet la branhii, se vad vasele de sange banuies prin ei ca sunt ft albi, dar ieri era foarte palid in zona branhiilor si azi cand a murit era alb complet.

Oricum daca a mai patit cineva sa aiba vreun cory care sa fie "lesinat" si pe urma sa-si revina sa posteze in continuare poate ajuta pe cineva. Imi pare rau de el ca era dintre veteranii din acvariu si a rezistat vreo 2 ani de zile in conditii care ar uimi pe oricine, acvariu deciclat o data pe saptamana, fara schimb de apa (doar completat) si de aia mi se pare ciudat ca tocmai el sa clacheze... tocmai acum cand acvariu merge "perfect" din punct de vedere al plantelor si pestilor.

tarca.paul
Member
[Avatar]

IP:

Ei vezi tu, cand ajungi inspre final si nu mai ai ata de "desirat"...poate sa te duca lumea si in Bora-Bora, ca nu mai e cale de intoarcere . Dupa parerea mea, asta sa intamplat!

A belief that heaven or an afterlife awaits us is a "fairy story" for people afraid of death! S.H
baj
Member
[Avatar]

IP:

Cel mai probabil si temperatura apei i-a grabit trecerea spre nefiinta ...cory sunt pesti de "apa rece" ,nu mai tin minte exact gradele dar se simt bine undeva intre 22-24 de grade ,cand temperatura depaseste 26-27 de grade organismul lor deja incepe sa "sufere" ...

image

Forum Index » Boli/tratamente
Go to: