[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Dan P
Forum Index » Profile for Dan P » Messages posted by Dan P
Dupa ce m-au napadit regretele dupa fosta "echipa" am decis sa fac ceva schimbari urgente. Avand in vedere ca perechea de Red Terror dadea semne de stres am adaugat 2 Oscari mici 4 si 6 cm si doi mascli de JD si un Vieja de cca 6-7 cm. Dupa ce am adaugat piticii situatia sa mai detensionat. Astia mici sunt OK stiu sa faca loc celor mai mari iar cei mari se simt bine ca are cine se da la o parte din calea lor.
Oschi a inspectat atent noii locatari de mi-a stat inima-n loc. Pana la urma a decis ca piticii merita sa faca parte din setupul meu. E impresionanta imaginea unui Oscar de 30+ cm alaturi de unul de 4 cm. Oscareii au stat vreo 2 zile doar dupa buretii de la sorburi dupa care au decis sa iasa in lume mai relaxati. Cel mic e tiger (red da semne) iar cel mai mare pare a fi red. Asta din urma nu am observat cand l-am luat ca are o aripioara de langa branhii mancata dar chiar si asa am decis sa ii dau o sansa.

Am sa merg probabil pe un setup cu Oscari, JD si daca gasesc Red Severum din nou.

Perechea de Red Terror va ramane momentan la mine pana gasesc pe cineva sa plateasca pretul corect pentru aceasta specie. Puii cresc vazand cu ochii. Toti sunt in cutie si deja nu mai evadeaza nimeni din cauza marimii. Perechea da semne ca mai vrea o ponta chiar daca femela nu e 100% dispusa. Interesul lor fata de pui a scazut vizibil de cand nu mai au nici un pui in acvariu. Chiar si asa femela apara destul de indarjita cutia de toti cei care se apropie. Mortalitatea la pui este nesemnificativa de cand sunt in cutie. Au murit doar cativa 4-5 din cei mai prapaditi.
Frumos balaurul . O sa il tii singur?
Sa pui pestele pe o carpa umeda ;)
Si eu sunt pentru tamponare.
Maestre "there is always a bigger galetusa "
Da, nu aveti idee ce am mai terorizat crabii in Grecia. Aveam rutina zilnica de vanat, ii tineam 15-20 de minute in galeata dupa care ii eliberam in locul capturii. In ultimele zile se resemnasera crabii "iar vin astia sa ne ia la plimbare"
Sa vezi plansete in ultima zi ca nu ii luam acasa
Da am auzit ca ar fi pe undeva pui, da' nu mai stiu pe unde . Cu despartitul nu stiu ce sa zic. Nu mai sunt asa de incantat de ce am in acvariu acum. Ca gasca mi se parea fain, acum de cand i-am rarit ma napadesc regretele .

Maestre la mine nu merge cu santaju', n-am nici o sansa. Uite dovada
Stai sa vezi ce balamuc o sa am cu "sefele" citez "Ai stricat frumusete de acvariu cu red terorii tai"
Pana mea, cam au dreptate
Nu am o idee foarte clara, parca m-ar bate gandul la niste Scalari combinati cu ceva Tetra . Parca as vrea sa mai fie si cateva plante prin acvariu.
I-am rarit atat de tare pentru perechea de RT si acum parca-s nemultumit . Cand aveam plin de balauri era mai liniste in acvariu si mai frumos. smilie
Mai oameni buni, daca va zic ca ma manca-n ... sa fac un reset la acvariu o sa dati cu pietre?
Eh cu Oscari in acvariu, altfel pleaca omul in vacanta . Nu stres nu nimic
Foarte frumos!
Da, evadau fara sa vrea Am studiat fenomenul si atunci cand noaptea cand ei incerca sa faca o "gramada" , dadeau cu nasul prin gauri Vobim de acvaristica sa fie clar
Am pus si ceva granule de nisip din alea negre care se potrivesc la fix. Sfat ptr cine mai face asa ceva, nu dati gauri in fundul cutiei.
Am redus curentul de apa prin capac si evadarile sunt nesemnificative . Sau prins piticii ca mancarea e in cutie nu afara. Burtosii baga in ei cat prind
Mai ce Oscari ciudati ai!
Ce dimensiuni au puii acum?
Cutia are capac in care e taiata o usita de alimentare. Am pus un retur sa fata pe deasupra capacului asa intra un jet usor prin taietura si face niste curenti in cutie care se evacueaza prin gaurile date de mine. Am vrut sa aiba o aerare cat mai buna.
Dap cutia e de firma Nike nu mai era da macar e Mike
Nu mai refac nimic, evadatii sunt paziti energic de parinti in jumatate de acvariu. Dimineata ii bag la carcera. In cateva zile situatia se regleaza natural. Peste noapte am redus debitul de apa din cutie ai evadarile au fost minime
Oricum sunt mult mai multi decat as reusi sa dau
Da, mamica e interesata de ce fac astia micii la gradinita.

Baieti la mine in acvariu in fiecare seara e Prison Break, sper ca am scris bine, cum nu am avut timp sa iau un burete sau ceva sa mai obturez gaurile din fundul cutiei in fiecare dimineata 80% din chiriasi sunt la pascut cu familia. Ziua nu iese nimeni . In cutie se mananca bine si daca nu ajung sa rezolv problema in curand asa fac trierea celor care cresc mai repede .
Am dat Jaguarul si am aerisit din nou acvariul . Imi pare rau ca a trebuit sa-l dau insa a fost pentru binele celorlalti locatari. Se setase pe kill mode si avea pe Oschi in planul de exterminare . Atmosfera e chiar relaxata acum.
Am crosetat o cutie de plastic si i-am separat pe aia micii. Avand in vedere cel mai mic burghiu gasit a fost de 2 mm nu prea am avut de ales. Ziua au stat fara probleme in cutie si si-au vazut de treaba. Peste noapte cum nu au avut unde se ascunde au stat ghemotoc exact peste gaurile din fundul cutiei, asa ca dimineata majoritatea erau la pascut impreuna cu ceilalti pe langa parinti scosi de jetul de apa Maine le pun o "cabana" sa aiba unde se ascunde peste noapte ca ziua nu se apropie de gauri.

Nu ma intrebati de eticheta ca m-au luat toti dracii cu ea

Forum Index » Profile for Dan P » Messages posted by Dan P
Go to: