Message |
|
Maab wrote:
dan.pavelescu wrote:E acelasi lucru, ideea e sa nu uiti sa-l pui la timp. Eu am alarma saptamanala pe telefon
si tot uiti
 ) Decat sa uiti in fiecare zi, mai bine uiti numai o data pe saptamana…
|
 |
|
Am comandat o butelcuta de Elixier all in one, merg din nou pe mana domnului Dan Pavelescu, asta e, soarta si destinul
Acum alt subiect: dozare saptamanala sau zilnica? Eu am facut zilnica pana acum, mi se pare ca nu are alt dezavantaj in afara de un pic mai multa munca si disciplina. Dozarea saptamanala e pentru lenesi sau are si alte avantaje?
|
 |
|
Asa stiam si eu, ca nu exista filtru prea mare. Pana am citit aici recent teoria lui Dan Dumitru despre denitrificare, care mi se pare ca are sens.
|
 |
|
Multumesc. Asta mi se pare cea mai buna varianta de pana acum. Sunt ingusti, nu inghesuie plantele, au porozitate potrivita.
|
 |
|
Puneti un link cu chinezariile, sa stim si noi clasa muncitoare de unde sa comandam.
|
 |
|
S-a scris mult aici, disparat in mai multe topicuri, dar voi ce game de fertilizanti folositi? Vreau sa trec de la Masterline la ceva mai bun. Daca e redundant topicul, atunci macar niste linkuri din istoric. Sau poate merge un refresh pe subiect.
|
 |
|
Ce frumos arata asa unul langa altul…
|
 |
|
Cand vad asa bogatie de plante sanatoase…
Super frumos.
|
 |
|
Poate ma insel eu, dar hermafrodit inseamna ca e suficient unul? Eu stiu ca e nevoie de 2, iar hermafrodit inseamna ca isi poate schimba sexul.
Daca e cu auto-fertilizare, atunci da, poate sa devina invaziv, daca are suficienta mancare de la prea multa hrana pesti.
|
 |
|
Poti sa-l lasi, physa marmorata chiar e un comunitar ok. Mai ales daca e doar unul, nu vad cum s-ar inmulti  Dar sa nu exagerezi cu mancarea la pesti.
La acvariul tau, recomand 2 melci neritina. Vezi sa fie sanatosi si micuti, sa aiba durata de viata cat mai mare. Si sa creasca la tine in acvariu.
|
 |
|
|
 |
|
Putine postari sunt inutile aici, eu m-am inspirat mult din postari si de acum 15 ani. Nu stiam nici eu de materialul asta si nici ca se poate reconditiona un material filtrant cu clor, ceea ce in cazul unui material scump are sens (nici nu stiam ca exista la noi ceva mai scump decat Seachem). Sau face sens, cum zic corporatistii
|
 |
|
Ce pot eu sa spun, in mica mea experienta de nici 10 luni, este ca la plante e nevoie de rabdare. Mai ales in acvariu fara CO2 si fara un sistem de iluminare profi. Chiar si plantelor easy poate sa le ia ceva timp pana aa se adapteze. Timp in care mai pierd din frunze, poate chiar mor de tot, unele rezista, altele nu. Au nevoie de 3 lucruri: lumina decenta, nitrati in doze safe pentru vietuitoare, o circulatie buna a apei si valurire la suprafata (asta asigura atat aportul de oxigen necesar plantelor noaptea, cat si aportul de CO2 atmosferic necesar ziua. Cert e ca plantele care rezista o sa mearga bine daca au cele 3 lucruri de mai sus. Rabdare.
|
 |
|
Poate merge o curatare cu solutia data de Dan Pavelescu pentru plantele nou introduse in bazin: o parte apa oxigenata, 10 parti apa. Si clatire buna dupa, sa nu bagi peroxid in bazin. Asa omori fungusul din furtune si tevi. Ma indoiesc ca ai fungus si in filtre, s-ar vedea cand le desfaci.
|
 |
|
Strict pentru marsilea ma refeream. Si eu cred ca ajunge. O sa incerc sa va ce iese.
|
 |
|
Samy wrote:Unele plante stil covor nu au nevoia de co2 sau lumina puternica.
Lumina nu ma pot pronunta deoarce nu stiu ce ai acolo, wati lumeni etc.
Vezi cum merg plantele,daca se dezvolta lasa asa si cauta ceva easy sa pui in fata exemplu marsilea crenata sau hirsuta . Iar plante mai baga ceva pe spate . Bafta
Am 38w, 3450 lumeni, daca e sa ma iau dupa convertoarele de pe net. Cum ti se pare, are sens sa mai cresc, fara risc de alge?
|
 |
|
Arata foarte bine marsilea, mersi de pont.
|
 |
|
Eu am pus o bucata se dres. Imi era ca se colmateaza, dar ciugulesc crevetii mizeria dintre gaurele si il curata. Am un pui de vallisneria langa sorb si daca as baga burete l-ar inghesui, asa ama les varianta dres
https://plici.ro/image/JP5
|
 |
|
Mi-ar placea, dar n-am codoi. Si la lumina trebuie sa mai umblu. Apropo, cum ti se pare lumina? Lampa mai are loc de inca o banda led, ma bate gandul sa mai bag. Frica de alge e singurul impediment.
|
 |
|
Azi am schimbat apa si am facut mentenanta la filtru, pentru ca incepuse sa sune din nou. Am spalat tot materialul filtrant din canistra si am curatat furtunul de in pe interior. Incredibil ce am scos de acolo, cred ca era colmatat o treime din el. Dupa ce am facut re-amorsarea, a disparut complet zgomotul si a crescut debitul, cred ca s-a dublat. Valurirea apei nici nu se compara cu ce era inainte. A trebuit sa mut hygrophila polysperma sub pipa de out, ca o vantura bine curentul de apa. Am zis sa ramana aici in special pentru incepatori ca mine, ca o concluzie cat de importanta e curatarea periodica a filtrului si a furtunelor.
https://plici.ro/image/JPp
|
 |
|