[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Bayek
Forum Index » Profile for Bayek » Messages posted by Bayek
Las-o ca isi revine ea. Dar parca ai alge? Redu lumina, nu exagera cu mancarea si baga 2 melci neritina. In faza de ciclare acvariul nu e stabil si apar probleme de adaptare.
EduardB wrote:10- 15 neoni si un card mic de Cory. (6-8)

Se poate si 30 de neoni daca exista filtrare corespunzatoare.

Tu esti obisnuit cu aglomeratia
As zice ca 8 neoni si 4 cory ajung, mai ales daca e plantat plus pietre si lemne.
Daca tot folosesti quart negru, de ce nu pui asta sub el?
https://animax.ro/substrat-fertil-acvariu-dennerle-deponit-mix-black-10in1-2-4kg.html
Foarte misto bazinul asta. Bine ca ai scapat de terorist.

E greu sa te abtii sa nu bagi mana pan’ la cot in apa, mai repede te lasi de tigari.
Eu le clatesc cu apa de la robinet, incerc sa potrivesc undeva la temperatura camerei, dupa care le tin cateva secunde in apa 90% apa oxigenata 10%. Tocmai in speranta ca mor ouale de melci si sporii de alge. Nu stiu cat succes are o solutie de 0,3% peroxid, dar parca nu am mai avut musafiri. Cu toate ca inainte sa fac asta m-am ales cu niste physa marmorata foarte frumosi. Dar de alge mi-e mai frica decat de melci.
Penultima poza, de la red cherry, bucephalandra biblis cea cu frunze verde inchis. Parerea mea… vorba unui fost premier de trista amintire.

Mega frumoase toate, m-ai spart. As face un acvariu numai cu crypto si buce.
Ce bine le merge, arata super, felicitari!
Ce temperatura ai in acvariile de creveti? Eu ii tin intre 22-22,5 grade.
E ok asa pentru inceput, 6 ore seara, sa te bucuri de acvariu. Insa in mod normal e bine sa faci un program cu lumina atat dimineata cat si seara. La mijlocul zilei pauza, noaptea la fel, sa doarma pestii.

De exemplu, 2 ore dimineata si 4 seara. In fiecare saptamana mai adaugi 30 minute unde vrei tu, pana ajungi la 8-10 ore pe zi, echilibrate dimineata si seara. Pentru asta e bine sa ai o priza programabila, eu o am pe asta si e foarte ok. Se gaseste si la Hornbach si pe emag:

https://www.dedeman.ro/ro/priza-programabila-digitala-well-timer-dig-10-wl-16a/p/1041664

Ai luat cryptocoryne cu tot cu puiuti, misto. Poti sa tai acele rizomuri de care sunt legate plantutele mici si sa le pui in alta parte. Dar nu stiu cat loc o sa-ti ramana pentru alte plante.
Incearca si cu cate o zi de post negru, poate e doar o balonare. Mancare o data pe zi si 2-3 zile pe saptamana fara mancare deloc.
Poti sa iei lemn si din natura, sigur. Pe asta clar e recomandat sa-l fierbi. Si pietre frumoase gasesti, doar sa le faci testul de calcar. Picuri niste otet pe piatra, daca sfaraie e calcaroasa, nu e buna, cauta altceva. Dar macar o piatra vulcanica poti sa cumperi. E poroasa, asta inseamna ca se prind bine radacinile de ea si la fel culturile de bacterii benefice pentru acvariu.

Cu plantele nu poti evita cheltuiala, pe astea trebuie sa le iei din magazin. Sau te uiti aici pe forum la donatii. Cele mentionate de mine sunt plante easy, in general sunt mai ieftine. Dar sunt foarte frumoase si cresc repede. Apuca-te de treaba, bafta multa.
Doua ore am fiert lemnul in acvariul care acum e cu creveti si am avut black water timp de mai bine de 4 luni. Deci asta cu taninul e de la lemn la lemn. In schimb, nu am avut deloc fungus. Lasati omul sa fiarba lemnul daca are posibilitatea (oala mare sau ceaun de om gospodar), sa se bucure din prima de acvariu.

E oricum un detaliu, mult mai important acum sunt schimburile de apa si plantarea adecvata.

Si maxim 15 pesti, optim ar fi 10.
Samy wrote:Daca nu ma insel si moly manca hydra ,cel putin la o cunostinta asa a scapat de ea ,a luat 2 moly si gata .
Poate ma mintit poate nu spun doar ce mia zis.

Sigur le-ar manca molly. Sunt foarte buni la curatat acvariul de specii de genul asta. Am 3 pui de black lyra in acvariul de 60, poate bag unul la creveti si il tin nemancat cateva zile. Dar mi-e sa nu-i streseze pe carcalaci.
Parca parca in centru stanga se mai vede ceva

Foarte frumoasa opera asta a ta, bijuterie!
Cryptocoryne poti sa bagi in nisip. In zona centrala a acvariului, chiar spre spate. E o planta care se prinde foarte bine in substrat. Apoi iei niste roca vulcanica, 3 bucati de dimensiune medie (cat o minge de tenis, poate chiar mai mici). Pe ele legi cu ata cate una din urmatoarele: bucephalandra, anubias nana, microsorum. Inainte de a le lega, speli bine plantele in apa la temp camerei, cureti bureteii de pe radacini si tai varfurile radacinilor. Tai si frunzele uscate sau nesanatoase. Le legi cu ata cat mai apropiata de culoarea pietrei, nu foarte strans dar totusi ferm, sa nu se miste prea mult, astfel incat sa se prinda cat mai repede de roca. Iar radacinile la rasfiri frumos pe roca, nu toate adunate intr-o parte. Asezi cu grija pietrele cu plantele pe ele in acvariu. Cea cu microsorum cel mai in spate, iar cele cu bucephalandra si anubias mai in fata. In loc de o roca vulcanica poti sa pui si alta piatra, pentru diversitate. Seiryu arata foarte bine.

Sa vezi in maxim o luna ce frumos o sa arate, cand sunt plantele gata aclimatizate.

In incheiere, tu nu ai respectat nimic din ciclarea acvariului, acum nu-i mare bai si e oricum prea tarziu. Dar pune plantele astea ca ajuta.

Iar lemnul sa il fierbi inainte, cel putin o ora, asa o sa moara toate microorganismele din el si o sa stea din prima pe fundul acvariului. Pe lemn poti sa legi bucephalandre si anubias. Sau, daca gasesti vreo crapatura, prinzi acolo planta sa stea cat mai fix.
Multumesc mult! Chiar o sa iau asta de la Seba, sa am in caz de invazie. Poate scap totusi, am citit ca daca le lasi in pace nu devin invazive.
Roscatii la masa
https://plici.ro/image/JM7

Am mai pierdut din ei, cred ca duritatea apei e de vina. Asta este, mai completez astfel incat sa raman la o colonie de 15, pana cand o sa apara aia micii.

Ca o noutate de la ultima postare, am observat hydra pe sticla. Micute si putine, vreo 2-3, le las in pace, nu le zgandaresc sa nu se inmulteasca. Se vede ca nu mai sunt pesti in acvariu, apar tot felul de nevertebrate.
Am mai gradinarit una alta, am infipt si ceva gazon, astept sa inceapa. Marsilea crenata.

https://plici.ro/image/JMJ
Hybrid wrote:A si luat-o din loc, azi vad primele bule.
Moarte algelor!

Sa fie cu noroc! Sa mai scrii cum merge treaba, ma bate si pe mine gandul la o solutie din asta. Cum controlezi cantitatea de CO2 bagata?
92fox wrote:Salutare,
Eu la acvariile de crevetei la care am filtre externe folosesc asa ceva si sunt multumit :
https://www.nevertebrate.ro/burete-protectie-sorb-dennerle-filter-sponge-scapers-flow-17359.

Am luat si eu saptamana asta 2 bucati, se muleaza foarte bine pe sorb, par sa fie fix ce trebuie. Mersi de pont!
Salut,

Eu am o lampa custom, a iesit la 38w, i-am zis celui care a facut-o sa o limiteze la 40w sa nu am probleme cu algele. Sunt multumit de ea, poti sa o vezi in profil, la acvariul de 63 litri. Iti dau tel omului daca te intereseaza.

Forum Index » Profile for Bayek » Messages posted by Bayek
Go to: