[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: alinutz80
Forum Index » Profile for alinutz80 » Messages posted by alinutz80
8L de substrat iti sunt mai mult decat suficienti.

Vita de vie este ok pt acvariu doar sa die curatata si spalata bine.
Fain fain, nu imi trimiti si mie la Cluj niste echinodorusi mai mici asa?
narcis wrote:Nu e rau, se poate si mai bine . Eu as incerca o crestere a duritatii, probabil cauza deceselor nevertebratelor. Nu te sfii, baga si ceva bucephalandre, bolbitits sau microsorum. Micranthemoides iar merge, se dezvolta acolo, diverse tipuri de moss.
Sunt curios, au aparut ceva copepode? La mine, in bidoanele taiate, la lumina naturala, sunt vizibile.

Mersi de apreciere.
Nu mai am loc sa pun si alte tipuri de plante, poate la urmatorul proiect in borcan de 5L...acum e cam full. Microsorum am avut dar s a topit.
Nu vreau sa adaug nimic sau sa modific parametrii....ce merge merge ce nu nu...asta e.
Copepode nu am vazut, dar nici atent indeaproape nu l-am urmarit....poate or fi, poate nu....nu stiu. Eu il admir de la distanta mai mult, de fff aproape ma uit rar la el, si deja nici nu mai vad ca la 20 ani...

Am gresit mai sus, am 6 ore de lumina pe zi...plus mai primeste si naturala putin.
ocean wrote:O duce bine

Sa stii ca, pt 9 luni chiar bine.....fara schimb de apa fara sa fie deschis decat de 2 3 ori pt adaugare vietati.
Lumina merge 5 ore pe zi.

Nu stiu de ce nu rezista crevetii si anumiti melci, dar posibil ca una din cauze sa fie volumul prea mic, nu stiu.....melci de substrat nu am incercat ca aia sigur rezista
Acvariu tip Ecosphera in borcan 3L la 9 luni de la start.
Chiar merge bine pana acum. Plantele se descurca bine, frunzele moarte sunt sursa de hrana pentru melci si creve?ti
Am adaugat 3 creveti red cherry azi, pentru ca primii adaugati la inceput nu ii mai vad
Am si 2 tinerei de melci Tylomelania.
Link video:
https://youtube.com/shorts/ptJ2jpYx9_4?feature=share3

image
image
image
image
image
image
image
Da, asa e Gelule, sa vad ca si eu tare curios sunt.....

Ieri, au plecat de la mine cei 7 geophagus red head tapajos asa ca i-am mutat pe cei 10 keyhole chiclids in acvariul de 450l. Inca sunt putin timizi in noua locatie, dar vin la mancare si exploreaza continuu....deja au papat artemia congelata impreuna cu scalarii
Parca si scalarii se simt mai relaxati acum....geophagusii erau cam mari ii intimidau pe restu....

Am promis video, si am si facut aseara unul:

dan.pavelescu wrote:Foarte frumos!

Daca ma satur de africani, o sa iau si eu niste ganganii din astea

Mersi mult!

Eu sper sa mai creasca ceva....pana acum cei 10 erau cam inghesuiti in 100l dar acum au loc....cica ajung la 10 12cm....ai mei au cam 6cm maxim
Astazi au plevat de la mine cei 7 geophagus red head tapajos, spre un coleg de pe forum, Sorin.

Am ramas cu 7 manacapuru, 3 nanay , 10 keyhole chiclids si multi cory si Luri.

Las 2 poze cu keyhole mutati in acvariul mare scuzati reflexiile. Pe viitor revin cu o filmare ok

image
image

aha, e ok. inteleg de ce l-ai pus ca ala alb s-a murdarit si arata urat....pe asta nu se vede chiar asa mizeria si algele
Arata foarte bine acum, e putin altceva. Si inainte arata bine, dar acum parca e mai bine.

Substratul nu imi dau seama de care e, dar e ok.
EverSad wrote:Avand' 600w: ma rupe cu ~1Kw/zi (acum) fro' 2 lei. (avand in vedere ca am costuri de rulaj de ~xxx lei/zi ca si firma: unu-doi lei, nu mai conteaza)

Cei 2 lei, se deduc din profitul pravaliei. (practic: ii fur' pe guvernanti cu doi-trei lei/zi, ca si impozit pe profit)

Offtopic: bagand' carburant de minim 1500lei/zi, cei doi lei: sunt irelevanti. (LLEdit)
_____________________________________________________________________-
L: edit: fumez si doua pachete pe zi... (~1500/luna) Chilleru' ma rupe?

No bine no, esti tare si tu, 1500 lei pe luna carburant, doamne fereste io bag de 600 800 lei pe luna si mi se pare mult....dar no, tu faci si "cascaval"cu masina

Acum referitor la curent, treci la Hidroelectrica, acolo este 0,68 lei / Kw. Si eu sunt la ei din noi 2022, e ok...inca numai 1 factura am primit dar e bine...am avut consum pe dec 2022 422 Kw (acvarii 5 in casa si altele ce are omu cu 2 copii pacasa)
Asa ca, daca eram la electrica, plateam 2 lei pe kw si era dublu

Dar, inca ma bate gandul sa calculez cat imi consuma toate acvariile si tot ce am legat de acvaristica, dar tre sa mi cumpar mai multe prize inteligente cu monitorizare consum si alte coste ceva bani......asa ca, asta e. Macar nu stie nevasta cat consum eu cu acvariile

Referitor la fumat, io am scapat acolo ca nu m-a prins, dar mai ma bag si eu la beri si vinuri si wiskyuri si altele cateodata
0 poze de ieri dupa schimbul saptamanal....

Apa proaspata, pesti fericiti, acvariu curat si acvarist fericit

Saptamana viitoare joi pleaca geophagusii la bucuresti ultimele poze cu ei...o sa fie si o ultima filmare cu ei in acvariu
dan.pavelescu wrote:Omul vrea mangrove pentru reef, lastari vii

Nu stiu ce s alea......eu din mangrove inteleg numai lemne
Daca nu gasesti la colegi, poti sa comanzi aici:

https://aquariumprest.ro/decoruri-lemn-natural.html

https://iazuri-acvarii.ro/lemne-si-crengi

https://www.nevertebrate.ro/acvaristica-apa-dulce-146/decor-acvariu-44/lemn-decor-acvariu-142/

Bayek wrote:Frumoase rau albinutele astea, mai ales cand e colonia mare.

Daaa, mersi mult! asa este sa stii....
Am facut aseara cateva poze la crevetii Crystal Red....tare faini sunt asa cand sunt multi adunati la mancare
Am dat deja 1 pachet de 10 plus 1 in Cluj, si poate mai dau 1 pachet...prefer sa ii dau la Cluj, dar pe viitor poate trimis si in tara.
Nu m-a lasat plici sa pun numai 2 poze din 4 cate am...

image
image
Frumos frumos! Arata bine.
Bafta in continuare.
Pai sunt caridina orange, da. nu yellow.
Ti-am dat mai sus toate informatiile.

TDS 250pppm e mare pentru caridine, ei convietuiesc bine la 12 130ppm.

Nici nu stiu ce saruri sa iti spun sa iei, pt neocaridine sau pt caridine......trebuie sa renunti la 1 din specii si apoi vedem. Eu as renunta la caridina orange, pt ca nu ai conditii pt ei si ramai cu sakura doar.

Cu apa de osmoza mai scazi acel TDS de 250ppm.....dar poate sakura nu se adapteaza la TDS mai mic, poti incerca apa osmoza jumate si robine jumate si vezi ce TDS iese in acvariu si urmaresti crevetii....
Super arata acvariul, este bine ce faci. Mergi tot asa inainte.

Daca vrei totusi o colonie mare de red cherry, atunci trebuie sa renunti la neoni, neonii for manca puii de creveti red cherry.

Eu folosesc vreo 3 sau 4 prize programabile, am trecut de la electronice la mecanice ca astea nu se reseteaza la pana de curent....raman in urma dar nu se opresc de tot.
Totusi priza smart recomandata de la Dan pare mult mai ok.

Ma bucur ca vrei sa mai faci si alte acvarii, ceea ce este fff bine. Eu am 6 acasa si 1 la birou

Acum, referitor la creveti, eu din ce vad ai si caridina si neocaridina. Esti sigur ca asa e ?

Daca e asa, aceste 2 specii au nevoie de parametrii diferiti, dupa cum putem vedea mai jos:

Caridina: http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/29992.page
https://www.shrimpcorner.co.uk/freshwater-shrimp/yellow-king-kong-shrimps.html

Red sakura: http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/29403.page
Nume stiintific..........Neocaridina davidi var. Red
Nume comun...............Red Cherry shrimp, Cherry shrimp
Origine..................Taiwan
Dimensiune adult.........2-2.54 cm

Parametri acceptati :
-PH......................6,0-8,0 (recomandat 6,5-7,5)
-KH......................4-10
-GH......................4-14
-TDS.....................80-400
-Temperatura.............20-28
Comportament.............Non agresiv
Dificultate..............Mica
Durata medie de viata....1-2 ani
Inmultire................Foarte usor de inmultit, rata mare de natalitate

De aceea trebuie parametrii diferiti.
Cu apa de osmoza nu stiu ce sa zic ca nu folosesc, doar apa de la robinet am si la caridine (crystal red) si la neocaridina (blue dream si red cherry) dar in schimb folosesc minerale dedicate pentru fiecare specie.
Apa de la robinet e ok in Cluj, dar nu stiu la tine cum e apa si ce parametrii are.

Forum Index » Profile for alinutz80 » Messages posted by alinutz80
Go to: