Message |
|
scorpionul wrote:in principiu acea supapa unisens se pune intre electrovalva si buble counterul rolul ei fiind sa nu ajunga apa la electrovalva. Daca o ai pusa dupa numaratorul de bule, co2 se strange si acolo ca sa forteze supapa sa-i dea drumul. Asa ca fa bine si muta supapa
Daca o mut se va remedia diferenta dintre counter si reactor ?
|
 |
|
Eu am intre buble counter si reactor o supapa de sens care nu permite apei sa mearga dinspre acvariu spre butelie. Intrebare : buble counterul nu are si el rol de a opri trecerea apei dinspre acvariu spre butelie ?
|
 |
|
Am o chestie suparatoare la CO2. Poate ma ajuta cineva , am reactor si numarator de bule JBL. Pe numaratoarea de pe numaratorul de bule imi ies 2 bule /sec , pe numaratoarea de la reactor imi iese 1 bula/sec. De ce numara diferit cele doua ?
|
 |
|
Eu fac aclimatizarea in 30 min. Prima data bag bunga cu apa cu care vin legata la gura si las 15 min ca sa preia temperatura. Apoi bag apa din acvariu in punga , circa 50% apa din acvariu fata de volumul de apa din punga. Asta las asa 15 min. Apoi deschid punga de tot si o las cu gura in apa asa , pana cand pestii se simt pregatiti za iasa singuri afara. Asta dureaza ...
|
 |
|
adrian09 wrote:le-ai facut aclimatizarea,si cum?>
Da
|
 |
|
NH4 <0,05 mg/l
NO2 0,05 mg/l
NO3 aprox 3 mg/l
1 oto a murit in seara asta ... nu stiu de ce , era in bazin doar de 24 de ore ...
|
 |
|
Nici o parere despre chimicalele din testul permanenet de CO2 ?
|
 |
|
Azi au venit noi locatari in acvariu
Flora : un microsorum
Fauna : 2 oto
2 gurami ( colisa lalia ) mascul si femela
Acvariul a mai primit un test permanent de CO2 de la JBL si aici am o intrebare daca substanta tester ajunge in apa , stiu si eu se desface flaconasul ala care e imersat si chimicalele curg in apa. Ce stiti sunt toxice pentru plante sau pesti ?
|
 |
|
Poti sa pui o poza cu ea ?
|
 |
|
Aquatica wrote:
MihaiF wrote:Cati gurami ai ?
Deocamdata am trei, doua femele si un mascul. Urmeaza sa donez unul. Am vorbit la Animax, il pot duce acolo, dar daca e cineva doritor as prefera sa-l donez unui pasionat.
Ce vrei sa donezi mascul sau femela ?
|
 |
|
Cati gurami ai ?
|
 |
|
Cand ai sa pui filtrul extern ai sa te distrezi putin datorita carcasei de la filtrul Juwel  .
Ar mai fi varianta sa intrii si cu in-ul si cu out-ul filtrului extern prin acelasi decupaj al acvariului. Daca as fi fost in locul tau , as fi dat jos filtrul intern Juwel ( dupa cum am fost si eu invatat de alti colegi la randul meu ) si as fi montat pe carcasa lui ventuze ca sa pot sa il aplic in coltul in care vreau , cand vreau si daca vreau sa il pot da jos intr-un minut.
Imi mentin parerea ca la Juwel aplicarea filtrului prin lipire si nu cu ventuze este o eroare de judecata. Partea buna e ca se poate remedia aceast situatie in 30-40 de minute de munca atenta. Daca nu e prea mare deranjul iti recomand sa faci ce am descris mai sus . Eu cred ca este o operatiune utila.
|
 |
|
Ce ai cumparat pana la urma ? Juwel Rio 180 ?
|
 |
|
Am mai plantat si vreo 6 Anubias barteri var. Nana. Unii pe stanca , altii pe lemn. Sigur ca desi am ales ata subtire si de culoare maro , ea tot este vizibila ...
O parere daca stie cineva , cam cat timp ii trebuie acestei plante pentru a se fixa pe lemn/stanca. Aceasta fixare este cat de cat rezistenta ? ( adica sa nu le desprinda pestii ma refer ).
|
 |
|
bazinul este populat cu 1 aimonier si 4 melci de substrat
ciclarea este gata dupa parerea mea , la testele picatura JBL am asa :
NH4 <0,05 mg/l
NO2 0,15 mg/l
NO3 aprox 3 mg/l
|
 |
|
|
 |
|
Am montat instalatia de CO2 . Am setat-o pe o bula pe secunda si va merge cat merge si lumina , adica 6 ore pe zi inca ... . Daca ma puteti ajuta cu sfaturi , anume daca e ok timpul cat las CO2 -ul si daca numarul de bule este suficient .
Am numaratorul de bule tip spirala de la JBL . Ce inseamna ca am o bula / sec ? Adica atunci cand ma uit la spirala am o singura bula pe fiecare nivel al spiralei ?
|
 |
|
Cati carasi ai sa lasi in total in bazinul de 400 L ?
|
 |
|
Inca ma gandesc . Pana una alta trebuie sa cumpar instalatia de CO2 pt acvariul mare si trebuie sa ma gandesc la un filtru extern pentru acvariul mic ...
Ar mai fi o solutie de compromis cu un amic care mai creste carasi. Anume sa tin doar pe unul din carasei ( pe Nemo ) pe acesta il iubeste f mult fiica mea , iar pe celalalt care e mai mare circa 10 cm (deja ) sa il schimb cu unul foarte mic. ( NU doresc ca Nemo sa nu aiba un prieten ) . Si atunci fiind unul mare si unul f mic , impreuna cu un filtru extern bun , as mai putea sa ma gandesc sa ii las pe carasi ( tatal si puiul  ) in acvariul mic -doar ei 2 cu inca 2-3 melci.
|
 |
|
Sunt Goldfish veilteil , eu stiam de pana la 50 L per peste. La mine buba e ca am doi pesti. Ca de aveam unul singur nici nu stateam pe ganduri sa il las in acvariul mic.
|
 |
|