[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: severum777
Forum Index » Profile for severum777 » Messages posted by severum777
E mic acvariul pentru un botia, mult prea mic, este la limita chiar si pentru ciclide, poti tine o pereche de pelvicachromis acolo cu 6 neoni sau chiar mai multi, si nimic altceva, asta daca vrei un acvariu plantat cu ciclide pitice .
, ma refeream la acvariu, daca are peste 80 cm lungime acvariul il poti tine pe acolo singur.
Este botia kubotai, ajunge la 10-12 cm dar este un peste de grup si el, nu prea e ok pentru acvariu, care este lungimea si latimea lui?
Pune niste poze daca poti sau cauta pe net botia macracantha sa vezi daca e asta, daca e asa astia se fac mari 20-30 cm in acvariu, si o sa distruga cam tot pe acolo, corydoras o sa fie muscati, ca o sa sea pe teritoriul lor, si ancistrusi vad ca ii musca la mine. Doar daca sanitarul de geam nu e plecostomus, care si el se face mare si distruge tot.
Eu am sanitari in acvariu, dar acvariul e mare, iar in cel mic am un ancistrus, dar il scot ca vad ca nu are trai bun.
Botia daca este botia macracantha se face mare si e peste de grup, cum este si corydoras, la botia iti trebuie 6 pesti minim, dar nu te apuca sa cumperi, ajung pana la 30 cm.
Aspitogramma ramirezi sau ori care alt tip de Aspitogramma.
Poti sa schimbi substratul cu unul negru fin pentru ciclide.
Dar cum am spus, aspitogrammele sunt mai sensibile si decat masculul este colorat la ele. La pelvicachromis atat masculul, cat si femele ( mai ales ea galcare are galben metalizat, rosu aprins, mov,... ) sunt frumosi colorati.
Am vrut si eu sa conbin ciclide asa, dar in 150 litri, dar am renuntat, nu mi se pare ok sa deranjez perechea de acolo cu alti pesti, daca vrei ciclide si culoare, tine o pereche de pelvicachromis si neoni, sa nu pui sanitari, ca fundul este pentru pelvicachromis, ele sunt ciclide de substrat.
Acvariul nu prea e spatios, eu zic sa nu le combini in acvariu mic, pelvicachromis sunt mai mari si o sa muste, sau chiar omoare ramirezi, care sunt mai sensibili, am avut ramirezi, dar nu se compara cu pelvicachromis, au un comportament minunat, nu sunt pretentiosi, si sunt viu colorati, ramirezi sunt mai sensibili, se inmultesc mai greu si sunt mai mici.

Eu zic sa iti iei o pereche de pelvicachromis si 6 neoni.
Ce ciclide ai vrea sa iei? incearca sa cauti niste crengute mici de care sa legi moss, pentru a avea umbra in acvariu, pana atunci, incearca sa scapi de vivipari si carasi, mai bine ii donezi sau vinzi pe la cineva.
La 200 de litri este mult mai bun un filtru extern, iar substratul, daca acvariul va fi plantat, poate fi fertil, daca nu, nu are rost un substrat fertil, acum depinde ce vrei in el( acvariu plantat, ciclide, marin,...)
Eu nu as baga lilifali cu americani, sunt din biotopuri diferite, pentru culoare as baga niste neoni si calistus rosu.
Sarea se pune in acvariu comunitar, si daca ii separi, pune albastru de metil la ei, o sa fie mai ok.
Piatra se pune pe substrat si nu o sa afecteze cu nimic.
Bafta in continuare!!!
La vivipari poti sa le pui putina sare, dar nu d-aia iodata.
Sarea se foloseste la acvariile cu vivipari sau tratament, nu este nevoie de ea in acvariu, albastru de metil nu prea face bine bacteriilor bune, molly se tin 1 mascul la 3-4 femele, corydoras sunt pesti de grup ( 6 cory in acvariu ), in loc de 2 perechi de ancistrus as pune 1 mascul si 2-3 femele(nu e bine sa fie pietre ascutite in acvariu cu ancistrusi, iar in acvariu sa fie cel putin o scorbura/bucata )
La neon poti sa pui niste folie de aluminiu deasupra lui, sa fie ca un acoperes pentru neon, mai mareste putin lumina, dar nu suficient.
Ciclidele nu sunt asa usor de crescut, si daca pestii incep sa se imbolnaveasca nu e bine, carasii murdaresc apa, si e cam imposibil sa astepti sa moara, cand am venit la 7 ani in Romania, aveam un caras pe care il am si acum si depune si e sanatos. Incearca sa te duci la pet shop si sa-i intrebi daca ii vor, incearca la ceva privat.
Prima data rezolva problema cu pestii, exerseaza cu ei, si dupa poti sa-ti iei ciclide, ma uit la scalarii mei, care ar fi cei mai comuni, mai face cate unu ceva figuri, sau am vrut si eu sa-mi fac un acvariu cu ciclide africane, si acum cu 3 ciclide in el imi dau seama ca nu e usor.
Carasii traiesc 15 ani... , guppy traiesc pana la 4 ani, xipho si molly traiesc 5-6 ani...
Daca chiar vrei ciclide pitice poti sa donezi pestii ce ii ai sau sa te duci cu ei la un pet shop.
De ce nu iei 2-3 ramirezi, 6-7 neoni, o pereche de ancistrusi?
Sau daca vrei ceva frumos, ia o pereche de pelvicachromis , eu am una in 60 litri si au un comportament frumos , mai ales cand scot pui si se plimba cu ei prin acvariu.
10-15 kg de substrat ajung pentru acvariu. Ca acvariul sa fie plantat, da ca sa mearga si mai bine, eu zic sa cumperi ceva fertil.

Forum Index » Profile for severum777 » Messages posted by severum777
Go to: