- se poate ca masculul sa fie inca tanar si neexperimentat... de multe ori, primele depuneri sunt "degeaba".
- pot fi si 2 femele, ce e drept! Da' sper sa nu fie cazul.
La astronotusi, noi avem avantajul ca pestii sunt mari si papilele genitale sunt vizibile. Trebuie doar "sa prinzi depunerea" si sa belesti ochii bine.
- 1 bucata Filtru apa triplu cu carbune/bumbac/sita 10 toli * 3/4'' (asta e bateria de filtrare)
- 1 bucata Filtru Apa Cartus Ceramic 10" AlfaKal (asta e cartusul Sterasyl - pentru sulfatul de aluminiu).
- Am comandat o baterie similara cu cea pe care o donez, dar cu "mufele" normale (3/4"): https://www.emag.ro/filtru-apa-triplu-cu-carbune-bumbac-sita-10-toli-3-4-ewf-3f34-10/pd/DPG3RJBBM - Vreau sa folosesc acelasi furtun (gros) si la golire, dar si la umplere... acum, cu bateria existenta, eram obligat sa folosesc (la umplere) un furtun d-ala de osmoza... cu debitul care iesea prin furtunul ala de osmoza, imi lua 5 ore ca sa umplu bazinul meu si sumpul. La un bazin mic poate ca nu e problema, pentru ca se umple repede... dar pentru mine era o pierdere de timp sa stau "la panda" atatea ore.
===
Au inceput sa vina piesele de la noua baterie de filtrare:
- 1 bucata Racord robinet din alama, Strend Pro TSB15, 3/4" la 1/2" - 1 bucata Cupla rapida, din alama, Strend Pro TSB05, 1/2" - 2 bucati Niplu alama 3/4"
Tre' sa mai vina urmatoarele produse:
- 1 bucata Filtru apa triplu cu carbune/bumbac/sita 10 toli * 3/4'' (asta e bateria de filtrare)
- 1 bucata Filtru Apa Cartus Ceramic 10" AlfaKal (asta e cartusul Sterasyl - pentru sulfatul de aluminiu).
===
Din ce vad eu in poze, ala nu are ochii rosii... asa ca nu e albinos. Probabil e un lutino.
Cu mancare buna, se va colora frumos (spre galben-auriu). Cum erau Samson si Delilah (primii mei astronotusi).
Baieti, se doneaza una bucata baterie de filtre... ceea ce se vede in poza de mai jos:
- 3 carcase de 10"
- suportul lor
- sunt mufate intre ele si au intrare si iesire pe diametrul corespunzator furtunului de osmoza.
- eu mi-am comandat alta.
- cartusele (bumbac, carbune si sterasyl) trebuie inlocuite, pentru ca nu imi amintesc cand le-am schimbat.
- in partea de IN, este montat un niplu care permite conectarea directa la "furtunul de dus".
Trebuie ridicata din zona Stefan cel Mare (Circ), sau din zona Dorobanti / Televiziune... nu ma duc la posta, nu o trimit cu autocarul, nu nimic.
Dati-mi mesaj pe PM... primul venit, primul servit!
Baieti, se doneaza una bucata baterie de filtre... ceea ce se vede in poza de mai jos:
- 3 carcase de 10"
- suportul lor
- sunt mufate intre ele si au intrare si iesire pe diametrul corespunzator furtunului de osmoza.
- eu mi-am comandat alta.
- cartusele (bumbac, carbune si sterasyl) trebuie inlocuite, pentru ca nu imi amintesc cand le-am schimbat.
- in partea de IN, este montat un niplu care permite conectarea directa la "furtunul de dus".
Trebuie ridicata din zona Stefan cel Mare (Circ), sau din zona Dorobanti / Televiziune... nu ma duc la posta, nu o trimit cu autocarul, nu nimic.
Dati-mi mesaj pe PM... primul venit, primul servit!
O sa incerc ceva, dupa ce se linistesc apele... deocamdata, perechea s-a apucat de lins peretii si e teroare in bazin.
Puii aia stau numa' ascunsi pe sus, printre lemne... Botia ala a disparut de 2 zile, undeva prin gaurile din peretii de piatra. Plm, nu prea am ce arata acum.
Artur wrote:Ce zici maestre, stric armonia, ducand unu din astia 3 acasa? )...
DA! M-ai mai intrebat si ti-am mai raspuns... sa stii ca am si-acu' aceeasi parere.
koala wrote:Ref. oscarul albino... o sa fie "pus la colt" pana cand invata care este ierarhia grupului. O sa invete care "e locul lui" si o sa fie acceptat in grup.
Nefiind matur dpdv sexual, nu o sa fie probleme serioase. Inca!
Totusi, in momentul in care vei avea acolo o pereche stabila si agresiva care o sa vrea sa depuna / sa ingrijeasca puii, atunci vor incepe problemele.
Acu' ce sa zic... daca pestele e frumos si iti place, atunci adu-l acasa... poate ai sansa sa creasca repede si sa se cupleze cu unul din ai tai.
Altfel, pe termen lung, bazinul ala nu suporta mai mult de o pereche mare si "producatoare" de pui.
===
Artur wrote:Si daca da, care din ei arata mai bine? ) mie teoretic imi place cel din mijloc... dar ala e si cel mai mic, bine cu vreo 2 cm maxim mai mic decat ceilalti 2 ... si cam junate cat ai mei ??????
Daca vrei neaparat sa te complici, atunci ia-l pe ala cel mai mic... ca sa nu reprezinte un "rival" pentru perechea de acasa.
Are sanse mai mari sa fie acceptat (daca e "puiandru"). La fel ca si tine, si eu cred ca ala micu' e cel mai reusit (ca desen).
Cum reaku', de ce cresc asa de greu? Asa e felu' lor?
- In august 2017, am adus acasa puii de Synspilum (provin dintr-o ponta depusa in aprilie 2017)... aveau cam 1-1.5 cm lungime.
===
- In aprilie 2018, am oprit o pereche de Synspilum si am dat ceilalti baboi... masculul pe care l-am pastrat avea deja 15-16 cm si pusese culoare pe el.
===
- Acum, la 2 ani distanta, masculul ala are undeva intre 25-30 cm...
- Ca si dimensiuni maxime (la maturitate), cred ca ambele specii se fac cam la fel de mari... deci, de ce sa creasca pssitacusii aia asa de greu? Nu mi-e clar deloc.