[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: koala
Forum Index » Profile for koala » Messages posted by koala

- se poate ca masculul sa fie inca tanar si neexperimentat... de multe ori, primele depuneri sunt "degeaba".
- pot fi si 2 femele, ce e drept! Da' sper sa nu fie cazul.

La astronotusi, noi avem avantajul ca pestii sunt mari si papilele genitale sunt vizibile. Trebuie doar "sa prinzi depunerea" si sa belesti ochii bine.
A venit userul giostana (el a fost primul care mi-a dat ieri mesaj) si a luat-o.
Topic closed!
@Thereau: Sa fie cu noroc!

Au ajuns si baboii pe care i-am trimis la Brasov... Dan P mi-a confirmat ca totul e ok si ca se ocupa de "distributie".
Am ajuns acasa si-am montat saracia aia de baterie de filtrare... secventa este urmatoarea:

IN - cartus de bumbac - cartus de carbune activ - cartus Sterasyl - cupla rapida pentru furtun - OUT

===

Pestii au depus iarasi...
Cu mare drag... cu 2 conditii:
- sa aduc eu bautura
- sa aduci toti pestii acasa... ca sa avem la ce ne holba.
koala wrote:Tre' sa mai vina urmatoarele produse:

- 1 bucata Filtru apa triplu cu carbune/bumbac/sita 10 toli * 3/4'' (asta e bateria de filtrare)
- 1 bucata Filtru Apa Cartus Ceramic 10" AlfaKal (asta e cartusul Sterasyl - pentru sulfatul de aluminiu).

A aparut si cartusul de Sterasyl: https://www.emag.ro/filtru-apa-cartus-ceramic-10-alfakal-642606050196/pd/DRJ2KDBBM/

Sa te bucuri de ei si sa-i faci mari... o sa iasa "la zbor" imediat, nu te teme.
Nu sunt deloc sfiosi!
A plecat si "tura" de papagali catre Brasov... 20 de bucati.
Muhahahaha!

- Am comandat o baterie similara cu cea pe care o donez, dar cu "mufele" normale (3/4"): https://www.emag.ro/filtru-apa-triplu-cu-carbune-bumbac-sita-10-toli-3-4-ewf-3f34-10/pd/DPG3RJBBM
- Vreau sa folosesc acelasi furtun (gros) si la golire, dar si la umplere... acum, cu bateria existenta, eram obligat sa folosesc (la umplere) un furtun d-ala de osmoza... cu debitul care iesea prin furtunul ala de osmoza, imi lua 5 ore ca sa umplu bazinul meu si sumpul. La un bazin mic poate ca nu e problema, pentru ca se umple repede... dar pentru mine era o pierdere de timp sa stau "la panda" atatea ore.

===

Au inceput sa vina piesele de la noua baterie de filtrare:

- 1 bucata Racord robinet din alama, Strend Pro TSB15, 3/4" la 1/2"
- 1 bucata Cupla rapida, din alama, Strend Pro TSB05, 1/2"
- 2 bucati Niplu alama 3/4"

image

Tre' sa mai vina urmatoarele produse:

- 1 bucata Filtru apa triplu cu carbune/bumbac/sita 10 toli * 3/4'' (asta e bateria de filtrare)
- 1 bucata Filtru Apa Cartus Ceramic 10" AlfaKal (asta e cartusul Sterasyl - pentru sulfatul de aluminiu).
===
* Urmatorii colegi (ordinea este aceea in care eu am primit mesajele lor) s-au aratat interesati de bateria aia de filtre:

- giostana
- opincarul
- Humbert
- Liv
- mihai florescu

Voi anunta cand s-a dat, ca sa stiti.
===

* Aseara a fost pe la mine colegul Thereau, pe care l-am omenit cu 5 "papagali"... sa-i traiasca si sa ne arate poze!
===

* Astazi pleaca o masina catre Brasov, cu 20 de baboi care vor ajunge la colegii thunder rock, Dan P si luci92050. Sa le traiasca si sa ne arate poze!

===
Din ce vad eu in poze, ala nu are ochii rosii... asa ca nu e albinos. Probabil e un lutino.
Cu mancare buna, se va colora frumos (spre galben-auriu). Cum erau Samson si Delilah (primii mei astronotusi).
Vezi PM si fa-te-ncoa', ca mi te rezolv mintenas.
Iti dau eu 5 bucati d-alea, daca iti plac "papagalii"... uite-i aici:

Tre' sa vii dupa ei, in zona Stefan cel Mare (Circ)... zici "Merci!" si aia e.
Baieti, se doneaza una bucata baterie de filtre... ceea ce se vede in poza de mai jos:

- 3 carcase de 10"
- suportul lor
- sunt mufate intre ele si au intrare si iesire pe diametrul corespunzator furtunului de osmoza.
- eu mi-am comandat alta.
- cartusele (bumbac, carbune si sterasyl) trebuie inlocuite, pentru ca nu imi amintesc cand le-am schimbat.
- in partea de IN, este montat un niplu care permite conectarea directa la "furtunul de dus".

Trebuie ridicata din zona Stefan cel Mare (Circ), sau din zona Dorobanti / Televiziune... nu ma duc la posta, nu o trimit cu autocarul, nu nimic.
Dati-mi mesaj pe PM... primul venit, primul servit!
Baieti, se doneaza una bucata baterie de filtre... ceea ce se vede in poza de mai jos:

- 3 carcase de 10"
- suportul lor
- sunt mufate intre ele si au intrare si iesire pe diametrul corespunzator furtunului de osmoza.
- eu mi-am comandat alta.
- cartusele (bumbac, carbune si sterasyl) trebuie inlocuite, pentru ca nu imi amintesc cand le-am schimbat.
- in partea de IN, este montat un niplu care permite conectarea directa la "furtunul de dus".

Trebuie ridicata din zona Stefan cel Mare (Circ), sau din zona Dorobanti / Televiziune... nu ma duc la posta, nu o trimit cu autocarul, nu nimic.
Dati-mi mesaj pe PM... primul venit, primul servit!
O sa incerc ceva, dupa ce se linistesc apele... deocamdata, perechea s-a apucat de lins peretii si e teroare in bazin.
Puii aia stau numa' ascunsi pe sus, printre lemne... Botia ala a disparut de 2 zile, undeva prin gaurile din peretii de piatra. Plm, nu prea am ce arata acum.
Artur wrote:Ce zici maestre, stric armonia, ducand unu din astia 3 acasa? )...

DA!
M-ai mai intrebat si ti-am mai raspuns... sa stii ca am si-acu' aceeasi parere.
koala wrote:Ref. oscarul albino... o sa fie "pus la colt" pana cand invata care este ierarhia grupului. O sa invete care "e locul lui" si o sa fie acceptat in grup.
Nefiind matur dpdv sexual, nu o sa fie probleme serioase. Inca!

Totusi, in momentul in care vei avea acolo o pereche stabila si agresiva care o sa vrea sa depuna / sa ingrijeasca puii, atunci vor incepe problemele.
Acu' ce sa zic... daca pestele e frumos si iti place, atunci adu-l acasa... poate ai sansa sa creasca repede si sa se cupleze cu unul din ai tai.
Altfel, pe termen lung, bazinul ala nu suporta mai mult de o pereche mare si "producatoare" de pui.

===
Artur wrote:Si daca da, care din ei arata mai bine? ) mie teoretic imi place cel din mijloc... dar ala e si cel mai mic, bine cu vreo 2 cm maxim mai mic decat ceilalti 2 ... si cam junate cat ai mei ??????

Daca vrei neaparat sa te complici, atunci ia-l pe ala cel mai mic... ca sa nu reprezinte un "rival" pentru perechea de acasa.
Are sanse mai mari sa fie acceptat (daca e "puiandru"). La fel ca si tine, si eu cred ca ala micu' e cel mai reusit (ca desen).
image
Ale reaku' hiene!
Vorbesti cu un electrician si iti pune contactul ala "pe direct"... ca sa "ocolesti" butonul ala de touch.
Pui priza programabila si aia e.
Cum reaku', de ce cresc asa de greu? Asa e felu' lor?

- In august 2017, am adus acasa puii de Synspilum (provin dintr-o ponta depusa in aprilie 2017)... aveau cam 1-1.5 cm lungime.

===

- In aprilie 2018, am oprit o pereche de Synspilum si am dat ceilalti baboi... masculul pe care l-am pastrat avea deja 15-16 cm si pusese culoare pe el.

===

- Acum, la 2 ani distanta, masculul ala are undeva intre 25-30 cm...
- Ca si dimensiuni maxime (la maturitate), cred ca ambele specii se fac cam la fel de mari... deci, de ce sa creasca pssitacusii aia asa de greu? Nu mi-e clar deloc.

Forum Index » Profile for koala » Messages posted by koala
Go to: