[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: charly77
Forum Index » Profile for charly77 » Messages posted by charly77
Am nevoie mare de ajutor,ceva explicatii mai babesti...
Am acvariul de 50 L,neon fluorescent philips 24w(este format din 2 tuburi 1 alb si unul albastru)
As vrea sa plantez acvariul dar cred ca am o problema cu iluminatul.Am avt vreo 3 plante care au pitrezit in 2 saptamini si mi s-a spus ca e putina lumina.Nu stiu ce plante erau,dar oricum ceva comun pt.ca se gasesc in toate pet shop-urile.
Acum,problema mea este ca m-am apucat sa citesc despre subiectul acesta(iluminatul acvariului)si m-a luat cu ameteli,nu am prea inteles multe.
Deci va rog sa imi explicati cate ceva:
Neonul meu de 24 w inseamna 0.48w/l ceea ce inseamna prea putin,nu-i asa?Am inteles ca ar trebui 0.6w/l,deci un neon fluorescent de 30W la o inaltime a acvariului de 50 cm(al meu are 43 cm).In cazul acesta oare instalatia actuala rezista la un neon de 30W? Si daca ziceti ca rezista credeti ca exista neon de 30 W de aceeasi dimensiune cu cel de 24W?
Nu stiu daca ar incapea unul mai lung.
Inca ceva: neonul meu are un capac de plastic.Daca l-as da jos nu ar fii mai multa lumina?
Mai spuneti-mi ceva va rog: aceste tuburi de iluminat sunt speciale pt.acvarii sau pot sa merg la magazin si sa iau orice neon gasesc?
Am vazut pe forum tot felul de denumiri de neoane recomandate si vreau sa stiu daca se gasesc de ex la Practiker(altceva nu avem aici) sau nu se gasesc asa oricum,sunt speciale...
Buna ziua
Revin,tot cu probleme si probabil asa va fii inca mult timp de acum inainte.
S-a tulburat foarte tare apa,are parca granule de sare prin ea.

Am acvariul de 60 L cu neon de 24 W,pompa submersibila Hailea RP-400,6 W,200-400 L/h,Incalzitor Resun 50 W si o pompa exterioara la care am atasat furtun si pietricica pt. oxigenare,termometru.,pietris de 0.5 mm cam 2,5 cm,o planta de plastic,2 ornamente ,10 neoni,2 guppy masculi,2 guppy femele,1 gurami,2 xifor masculi,2 xifor femele,1 platy,3 zebre masculi,3 zebre femele,4 sanitari care curata sticla,4 sanitari care curata pe jos,2 moli negre(nu stiu daca sunt masculi sau femele) si 2 moli galbene,2 tetra.
Aveam 3 plante(nu retin numele) dintre care una este plutitoare,una cu frunze ca niste panglici si una care are niste frunze ca si asparagusul.Mai aveam si doua ghemotoace,bureti cred ca a zis fata de la magazin
Credeti-ma ca inainte sa postez am citit foarte multe topicuri deschise da alti membrii,pe aceeasi problema dar tot nu m-am lamurit.
Am aflat deja ca este suprapopulat,dar nu am ce face cu ei,pana luna viitoare cand iau salariul si am sa mai iau un acvariu)
Asa cum spuneam zilele trecute,acvariul nu a fost ciclat.Dar acum au trecut 2 saptamani si cand credeam ca am scapat,s-a ciclat,pestii au scapat, s-a tulburat foarte tare apa,de 2 zile abia mai vad pestisorii.Filtrul il spal cu apa din acvariu.
Trebuie sa va spun ca am scos toate plantele pt. ca au inceput sa ingalbeneasca(poate nu aveau destula lumina,cu toate ca nu sting neonul doar de la ora 23 la 5 dimineata).In ziua cand am aruncat plantele a inceput sa se tulbure apa.Am schimba ieri cam 20 litrii ,cu apa statuta,dar azi e si mai tulbure.
Pestii par a fii bine,jucausi,vesnic infometati(le dau fulgi o data pe zi,nu cred prea mult ca nu ramane nimic,mananca tot)
Stiti cumva de ce e tulbure?
Si inca o intrebare:e suficient neonul pe care il am pentru plante?As vrea sa pun alte plante ,cele de plastic nu imi plac.
Din pacate Dolly are dreptate
Dar oare in primul de ce e totul in regula?
Buna,am uitat sa spun la sectiunea "Despre noi" ca am si un beta mascul in acvariul mai mare.Dupa ce l-am cumparat,cam de 10 zile,am aflat pe internet ca nu se tine impreuna cu alti pesti.Pana acum nu s-a legat de nici unul(ii studiez ore intregi).Este vreo sansa sa fii dat peste un beta pasnic sau e sigur ca se va face rau in curand?
Si mai am o problema:asa cum am spus,am 2 acvarii ,60L respectiv 38L.Nu le-am facut ciclare la nici unul(nestiinta).Am pus apa plata asa cum m-a invatat vanzatoarea,am lasat incalzitorul sa isi faca treaba(25 grade),apoi am bagat pestii.Asta se intampla acum vreo doua saptamani.Am aflat deja ca sunt suprapopulate amandoua.In cel mare le merge de minune pestilor,sunt vioi,jucausi,n-au nici o treba,deocamdata nu pare sa ii deranjeze nici faptul ca sunt multi,deci totul in regula.
Problema este in cel mic.Am schimbat un sfert din apa,si am completat cu apa plata incalzita la 25 grade.parea totul in regula.Dupa doua zile a murit o femela guppy.Avea pe burta o pata rosie si aproape sangera.Ceilalti erau apatici,nu prea mancau si peste noapte au murit 8.Am cautat pe net si am gasit ceva despre clorul din apa.M-am uitat pe bidoanele de apa si in acvariul mare pusesem apa cu 6gr clor pe L si in cel mic,apa cu 24gr clor pe L.Am fugit la un pet shop unde vanzatorul m-a asigurat ca asta a fost problema,mi-a dat o solutie care elimina clorul din apa si m-a linistit ca acum va fii totul ok.(alaltaieri)Nestiind inca de suprapopulare,am cumparat din nou pesti exact ca cei care au murit(sa nu observe fetita mea ca au murit).Oricum problema nu s-a rezolvat,pestii nu se simt deloc bine si cred ca vor mai muri.Neonii nu mai lumineaza nu prea stau impreuna si atat neonii cat si ceilalti sunt apatici,deabia mananca,par bolnavi.
Stie cineva din ce cauza,avand in vedere ca in ambele acvarii sunt cam aceleasi conditii,aceeasi pesti,aceeasi "neciclare"?Poate fii din cauza veiozei?Are bec de 40.
Si mie mi s-au parut cam multi ,dar sunt asa frumosi si vanzatoarea ne-a asigurat ca e nevoie de 1L apa la un peste.Acum ce sa fac cu ei?Bineinteles ca am inceput sa ma documentez dupa ce am cumparat tot,in loc sa o fac la inceput.
iti dai seama ca i-am pus in apa plata incalzita la 25 grade(tot la sfatul vanzatoarei) si apoi am aflat de ciclare.Bine ca au rezistat saracii
Buna, sunt Klein Maria din Hunedoara si sunt incepatoare in domeniul acvaristicii.Fetita mea a primit cadou un acvariu micut cu un pestisor.Am mers a doua zi la un magazin sa mai cumparam cativa pesti si ne-am intors acasa cu e acvarii si o multime de pesti si informatii contradictorii.
Acum avem un acvariu Hailea de 60 L cu neon de 24 W,pompa submersibila Hailea RP-400,6 W,200-400 L/h,Incalzitor Resun 50 W si o pompa exterioara la care am atasat furtun si pietricica pt. oxigenare,termometru. Avem 3 plante(nu retin numele) dintre care una este plutitoare,10 neoni,2 guppy masculi,2 guppy femele,1 gurami,2 xifor masculi,2 xifor femele,1 platy,3 zebre masculi,3 zebre femele,4 sanitari care curata sticla,4 sanitari care curata pe jos,2 moli negre(nu stiu daca sunt masculi sau femele) si 2 moli galbene,2 tetra.
Celalat acvariu are 38 L,pompa submersibila mai mica Boyu 6 W 200L/h,incalzitor Resun 50 W,termometru.Acest acvariu nu are neon dar tin aprinsa o veioza tot timpul.Aici avem 2 plante,6 neoni,4guppy(2-2),4 zebre,4 moli,4 sanitari,1 platy,1 xifor,2 razbora,1 tetra.
Sper ca am trecut toate informatiile...

Forum Index » Profile for charly77 » Messages posted by charly77
Go to: