Buna din nou!
Am nevoie mare de ajutor,ceva explicatii mai babesti...
Am acvariul de 50 L,neon fluorescent philips 24w(este format din 2 tuburi 1 alb si unul albastru)
As vrea sa plantez acvariul dar cred ca am o problema cu iluminatul.Am avt vreo 3 plante care au pitrezit in 2 saptamini si mi s-a spus ca e putina lumina.Nu stiu ce plante erau,dar oricum ceva comun pt.ca se gasesc in toate pet shop-urile.
Acum,problema mea este ca m-am apucat sa citesc despre subiectul acesta(iluminatul acvariului)si m-a luat cu ameteli,nu am prea inteles multe.
Deci va rog sa imi explicati cate ceva:
Neonul meu de 24 w inseamna 0.48w/l ceea ce inseamna prea putin,nu-i asa?Am inteles ca ar trebui 0.6w/l,deci un neon fluorescent de 30W la o inaltime a acvariului de 50 cm(al meu are 43 cm).In cazul acesta oare instalatia actuala rezista la un neon de 30W? Si daca ziceti ca rezista credeti ca exista neon de 30 W de aceeasi dimensiune cu cel de 24W?
Nu stiu daca ar incapea unul mai lung.
Inca ceva: neonul meu are un capac de plastic.Daca l-as da jos nu ar fii mai multa lumina?
Mai spuneti-mi ceva va rog: aceste tuburi de iluminat sunt speciale pt.acvarii sau pot sa merg la magazin si sa iau orice neon gasesc?
Am vazut pe forum tot felul de denumiri de neoane recomandate si vreau sa stiu daca se gasesc de ex la Practiker(altceva nu avem aici) sau nu se gasesc asa oricum,sunt speciale...
|