[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
probleme de om care nu se documenteaza la timp  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
charly77
Junior member

IP:

Buna,am uitat sa spun la sectiunea "Despre noi" ca am si un beta mascul in acvariul mai mare.Dupa ce l-am cumparat,cam de 10 zile,am aflat pe internet ca nu se tine impreuna cu alti pesti.Pana acum nu s-a legat de nici unul(ii studiez ore intregi).Este vreo sansa sa fii dat peste un beta pasnic sau e sigur ca se va face rau in curand?
Si mai am o problema:asa cum am spus,am 2 acvarii ,60L respectiv 38L.Nu le-am facut ciclare la nici unul(nestiinta).Am pus apa plata asa cum m-a invatat vanzatoarea,am lasat incalzitorul sa isi faca treaba(25 grade),apoi am bagat pestii.Asta se intampla acum vreo doua saptamani.Am aflat deja ca sunt suprapopulate amandoua.In cel mare le merge de minune pestilor,sunt vioi,jucausi,n-au nici o treba,deocamdata nu pare sa ii deranjeze nici faptul ca sunt multi,deci totul in regula.
Problema este in cel mic.Am schimbat un sfert din apa,si am completat cu apa plata incalzita la 25 grade.parea totul in regula.Dupa doua zile a murit o femela guppy.Avea pe burta o pata rosie si aproape sangera.Ceilalti erau apatici,nu prea mancau si peste noapte au murit 8.Am cautat pe net si am gasit ceva despre clorul din apa.M-am uitat pe bidoanele de apa si in acvariul mare pusesem apa cu 6gr clor pe L si in cel mic,apa cu 24gr clor pe L.Am fugit la un pet shop unde vanzatorul m-a asigurat ca asta a fost problema,mi-a dat o solutie care elimina clorul din apa si m-a linistit ca acum va fii totul ok.(alaltaieri)Nestiind inca de suprapopulare,am cumparat din nou pesti exact ca cei care au murit(sa nu observe fetita mea ca au murit).Oricum problema nu s-a rezolvat,pestii nu se simt deloc bine si cred ca vor mai muri.Neonii nu mai lumineaza nu prea stau impreuna si atat neonii cat si ceilalti sunt apatici,deabia mananca,par bolnavi.
Stie cineva din ce cauza,avand in vedere ca in ambele acvarii sunt cam aceleasi conditii,aceeasi pesti,aceeasi "neciclare"?Poate fii din cauza veiozei?Are bec de 40.
goldman
Member
[Avatar]

IP:

1.beta pasnic nu exista,eventual peste prea mare pt gura lui
2.DA problema generala e"neciclarea" e cam tarziu dar ajuta:pune pesti intr un singur bazin(in primul) si in cealalta pune bacterii de start,(sunt de cumparat
diferite branduri)+pune plante ,melci,sanitari si dupa 24 de ore poti baga pesti(bineiteles faci aclimatizarea),care au suferit un soc oricum mor azi maine restul va rezista,soc oricum au suferit

bazin:150x50x66 plantat: http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/15077.page
charly77
Junior member

IP:

Dar oare in primul de ce e totul in regula?
Dolly
Dust in the wind
[Avatar]

IP:

charly77 wrote:Dar oare in primul de ce e totul in regula?

Asa ti se pare tie. Problemele nu vor intirzia sa apara.
Nu mai folosi apa plata. Apa de la robinet este foarte buna, cu conditia sa o tii 1-2 zile in vase cu deschidere larga sa iasa clorul.
Citeste de pe site si de la rubrica Coltul incepatorului pentru ca sunt foarte multe articole care te vor ajuta.
Si nu te mai lua dupa ce spun vinzatorii din pet-shopuri. Ei au interes sa vinda. Iar tu ai fost una bucata victima ideala, neinformata si gata sa-i accepti toate ineptiile date pe post de sfaturi si pregatita oricind sa refaca stocul de pesti pierduti.
goldman
Member
[Avatar]

IP:

dolly

bazin:150x50x66 plantat: http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/15077.page
charly77
Junior member

IP:

Din pacate Dolly are dreptate
Dolly
Dust in the wind
[Avatar]

IP:

Citeste articolul Volumul acvariului si numarul pestilor - http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/220.page . Asa vei putea sa te hotarasti ce pesti ramin in cele 2 bazine pina la urma. Dimensiunea adulta a oricarui peste o poti gasi cautind pe net.
Fa schimburi mici si dese cu apa lasata la declorinat, ca sa inlaturi excesul de amoniac si nitriti, nu hrani pestii in exces - o singura data pe zi e suficient - atit cit maninca in 2-3 minute. Vezi ca in pet-shopuri se gasesc fiole cu colonii de bacterii care ajuta la ciclarea acvariilor - un astfel de produs este de la ProdiBio, de ex. si se numeste (=>click) Start-up.
Citeste si articolele (->click) Ciclul azotului si Ghidul incepatorului.

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: