[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: flyWITHme
Forum Index » Profile for flyWITHme » Messages posted by flyWITHme

Eu am cunostiinte de medicina veterinara, si orice medicament la dispozitie...insa crede-ma ca nimeni nu te invata nimic legat de pesti...si de asemenea nu exista nimeni in facultatea de medicina veterinara bucuresti care sa stie. In acest moment, din pacate...in legatura cu pestisorii...cred ca mai multe cunostiinte au cei care ii cresc, importa, distribuie. De asta am incercat in ultima instanta aici. Iar diagnosticul era pus deja.

Inca o data ms frumos...oricum topicul nu-si mai are rostul. Am ramas cu sanitarii, 2 guppy, melcul (in acvariul mare)....si una din guppoaicele care au provocat totul intr-un recipient separat.

Totusi revin cu o intrebare inafara subiectului: In mom in care voi incerca sa-mi refac acvariul...e de ajuns sa fierb ce-i prin el si sa spal cu formol? Plantele se mai pot pune inapoi sau ar fi mai bine sa le arunc? Iar pestii ramasi...sa-i mai tin separat sau ii pot pune la loc? ms!
flyer01...e f grav...50 vizualizari...1 raspuns....e chiar trist. Ah si...da, dupa capul meu am facut tratamentul cu ektol...azi a 3a zi de tratament...rezultatul: au murit cele mai frumoase exemplare din acvariu, inclusiv bettanul. Toti gasiti morti aveau botul alb, desi in prealabil nu prezentau nici un semn. Prima guppoaica pe care am apucat s-o tratez 1 zi cu penicilina inca traieste. Concluzie? In acvaristica, unde putini se pricep, o zi conteaza f mult.

Iti multumesc oricum...
Se poate inchide. Pana se deranjeaza sa ma ajute cineva mor toti pestii. Multumesc.
Buna ziua.

1. Am primit acum 2 zile 4 guppy. 2 femele si 2 masculi. Ieri seara una dintre femele avea gura alba, am mutat-o intr-un recipient separat si am pisat un sfert de penicilina(Ospen) si cateva picaturi de albastru de metilen. Azi de dimineata si a 2a femela avea gura alba. Am mutat-o si pe aceasta cu cealalta. Momentan ceilalti pesti nu par sa se fi imbolnavit...
Vroiam sa va intreb care ar fi cel mai bun tratament pt Columnaris...aseara am citit disperata pe internet ca ar fi buna si penicilina si era singura pe care o aveam la indemana...insa vroiam sa aflu si parerea celor care poate s-au mai lovit de aceasta boala.

2. Am mai postat pe acest forum acum 2 luni...cand coada bettanului meu incepuse sa se "arda". Nimeni nu mi-a dat nici un raspuns concludent...Coada acestuia intre timp a continuat sa se scurteze, in acelasi mod...acum cred k mia are jumate din cat avea cand l-am cumparat. Tot asa, interesandu-ma pe internet, am inteles ca ar fi vorba de o boala des intalnita la bettani denumita "finrot". Am citit ca s-ar face tratament cu eritromicina. E bun? Sa fac tratamentul in acvariul mare sau sa-l mut separat? Tin sa precizez deasemenea ca, spre rusinea mea, pana in prezent nu am facut nici un test al apei. Pestii sunt toti f activi, de 6 luni de cand am acvariul, n`am avut mari probleme. Cateva alge, cativa melci milimetrici(cred ca erau melci), nu mi s-a imbolnavit/murit vreun peste. Singurul "suspect" a fost acest betta cu inotatoarele, desi el e activ si ar manca toata ziua.

Multumesc!
OK. Multumesc frumos. Dar...cu plantele alea mizerabile ce fac? Daca la apa, fac schimburi mai dese, plantele nu se spala singure.

Mai are vreun rost sa scot ciotul si sa-l fierb?

Dar plantele...pe acestea le pot scoate si spala?

Multumesc!
A intervenit o noua problema...si chiar nu stiu cum sa procedez.

De la crengutza aia pe care am pus-o...intai s-a colorat apa. Mi-a spus inca de la pet shop ca se poate intampla asa ceva. Am schimbat in sapt asta de 2 ori cate 6 L de apa. Problema nu s-a rezolvat. Apa este in continuare maronie. Azi am observat particule(daca le pot numi asa) din acelea maro de pe plante, plutind prin apa(probabil le imprastie pestii cand se alearga printre plante)

Dupa capul meu as fi scos tot din acvariu si as fi facut "curatenie generala" pt ca arata tot mizerabil...dar...dupa cate am citit pe acest forum nu e cazul...so...cum rezolv?

Precizez ca, filtrul nu a mai fost spalat de aproape 1 luna.

Multumesc anticipat.
Femela betta are coada ciupita de catre guppul rosu. Bettanul n-o prinde deloc. Stiu cum sta treaba cu betta masc si fem...dar exista mereu si exceptii de la regula. Ii mai tin cateva zile...si daca nu-i chip voi incerca sa dau femela. Ms oricum pt observatie.
Well...am facut cateva schimbari. Am eliminat toate scoicile...mai putin casuta(pana gasesc una din ceramica), am luat si o radacina si am mai cumparat cateva fire de cabomba(n-am apucat eu sa le aranjez prea bine...dar e un inceput).
Despartitorul l-am scos. Spre mirarea mea...bettanul meu are mare ura numai pe bettoaica. In rest...se mai infurie asa la ceilalti...dar nu sare la atac....Sper sa se inteleaga pana la urma toti...ramane de vazut

image

image

Ok....ms frumos...o sa incerc sa-i scad cu cate un grad la 2 zile(pana ajung la 25-26). E ok asa? Sau totusi e prea lent? Multam`!

*Eu l-am pus la 29 pt ca, mi-a murit mai demult un betta de gris la numai 1 sapt dupa ce l`am cumparat. Nu stiu daca era bolnav de cand l-am luat, cert e ca, i-am facut si tratament, tot tot...dar s-a dus ...asa ca am fost sfatuita sa am temp de peste 28 C...sa evit astfel de "surprize" neplacute...
Betta al meu numai in casuta aia doarme. Si in timpul zilei(sau cand are lumina aprinsa) sta acolo. Chiar ii place. De asta nu as fi vrut sa renunt la ea
(oficial, ma repet) Bine te-am gasit flyer01!

@goldman: poza de la avatar e arhisuficienta...

@flyer01: mey daca omu` si-a facut cont aici sa se delecteze cu bazine...ce sa-i faci...
@Tudor : degeaba esti ironic...fiecare are "pasarelele lui". O sa scot scoicile...dar casuta...din ce altceva as putea face?

@flyer01: bine te-am gasit! Sunt crescuta de mica printre animalutze...am caini, pisici, pesti, broscute si un iepuras cu care ies in parc cand e vremea frumoasa. so...nici f intreaga la minte nu cred ca sunt
- Referitor la banda de care imi spuneai...eu oricum nu pun apa pana sus sus pt ca nu am capac...si sunt patita...guppul agresiv a sarit din acvariu la cateva ore dupa ce l-am cumparat...si a avut mare noroc ca nu adormisem si am auzit clipoceala
- ok...as putea sa renunt la guppy...dar cu sanitarii ce fac? nici pe ei n-ar trebui sa-i tin? cand am mai avut tentative de a elibera bettanul in partea lor de acvariu se cam "dadea" si la ei...
@chanel89: Well...scoicile alea...le-am pusss...ca sa nu se vada piatra de aer si respectiv cum ies tulpinile plantelor din nisip...deh! am si eu fixatiile mele! O sa incerc sa gasesc inlocuitor...Multumesc, asemenea!

@incepatorul: Ms frumos! Eh desi fac totul pe dos...macar am un pic simt estetic Legat de casuta...este facuta de mine de acum vreo 2 ani...a fost in alt acvariu pana acum...si l-am mutat aici cand mi-am luat pestisorii...iar acolo doarme bettanul :X Tin sa-ti spun ca sunt scoici de la mare...lipite de un suport cu super-glue. N-am avut nici o problema in tot acest timp.
Ms ms. Bine v-am gasit!

@r3dmadalin: am pus cateva poze la topicul deschis de mine....insa sunt inca la inceput...urmeaza o perioada de redecorare, poate si un acvariu mai mare ...o sa postez poze dupa.
Incearca la Coralis. Acum vreo 2 sapt aveau oferta la un acvariu de 54 L - 2 mil. Cu capac, neon, hrana si inca ceva. Fara filtru sau alte accesorii. Dar daca stai sa te gandesti mai bine, pe acelea dai max inca 1 mil...
@kmol: Nu, nu mi s-a spus asta despre sanitari. Sincera sa fiu, nici n-am intrebat acest lucru. Cand eram mai micutza, am avut un acvariu f mare...si tineam minte cum mereu substratul era f curat datorita sanitarilor, motiv pt care am luat 2. Cu al 3-lea m-am procopsit de la un prieten tot cu betta, care il tot batea pe ala mic. Si tin sa-ti spun ca, in partea lor, acvariu chiar e curat...spre deosebire de partea cu bettanul.

@bogdan_musat: Multumesc pt raspuns! Sa inteleg ca avem un baietzel, ah? Eu zic ca e destul de batranel el, a fost luat cand avea vreo 5 cm...iar acum dupa aprox un an jumate, are peste 10 cm...nush sa-ti spun exact varsta lui. Eu m-am speriat pt ca(nu prea se vede clar in poza) dar are si pe "aripioare" acele puncte, in special la baza lor...
Buna seara tuturor, ma numesc Tana, am 23 ani, locuiesc in Bucuresti. Sunt anul 5 la Medicina Veterinara...si evident...am foarte multe animalutze. De curand am primit un peste betta...si cum la noi la facultate nu se invata absolut nimic legat de pestisori m-am hotarat sa ma documentez singura. Am inceput cu un bol de 5 l iar acum mi-am cumparat un acvariu de 25 L. Deoarece mi s-a parut mult prea singur betta am hotarat sa-i cumpar cativa "prieteni" si rau am facut. Este extraordinar de agresiv, asa ca am facut un despartitor pt el...cu gandul ca in viitorul apropiat sa cumpar un acvariu mai mare pt pestisorii noi iar pe el sa-l las singurel in cel de 25 L. Pana atunci totusi, mi-am facut un cont pe acest forum, si sper...cu ajutorul vostru, sa invat cum sa-mi fac noii prieteni fericiti.

Multumesc.
@Dolly: O sa fac si treaba asta. Numai ca la 3 dimineata cand am postat prima data...nu am apucat sa mai si citesc regulamentul sau sa ma uit pe tot forum`ul. Iar mesajul privat nu mi s-a parut deloc inadecvat. Si eu as fi apreciat daca inainte de a inchide topicul mi`ai fi atras frumos atentia sa ma prezint. Multumesc pt intelegere.

@oana: Filtru este..."no-name" cum s-ar zice...cumparat din obor, pt acvarii pana in 60l. Merge non-stop.

Cat despre acvariu, atasez cateva poze poate asa imi puteti da niste sfaturi in cunostiinta de cauza. Multumesc.

image

image

image

image

In ultima poza sper ca se poate vedea cum arata coada bettanului. Are peste o saptamana de la ultima patanie cu coada "arsa"...Am pus si o poza cu el pe cand avea coada intreaga ca sa va faceti o idee:

image

Iar daca tot v-am terorizat cu atatea intrebari...mai am una...legata de pestele fratelui meu: Are de aprox 2 luni niste puncticele albe pe branhii. I-am facut tratament pt gris, deoarece am avut un peste cu gris si am crezut ca e posibil sa fi luat si acesta. Pestele e f vioi...tratamentul l-am terminat...insa punctele tot acolo sunt. Am atasat si o poza....sper sa se vada:

image

MULTUMESC !
Am achizitionat acum aproximativ 2 luni si un pic un acvariu de 30L de la hornbach (ziceau ei k are 30 L dar acasa am realizat ca intra in jur de 19 L). Bunnn...Am inceput cu 1 mascul betta, 1 femela betta, 3 masculi guppy,2 molly dalmatian,1 schelete, 3 sanitari si 1 plecostomus. Dupa primele ore am fost nevoita sa fac un separator pt masculul betta...care ataca tot ce prindea. Presupun ca, de stres, imediat dupa "atacul" bettanului a murit 1 molly...iar celalalt a stat langa el ore in sir...dupa care a murit si acesta. Unul din guppy nu mai avea coada deloc, l-am scos din acvariu pt ca il bateau toti ceilalti si a murit si el. Nici scheletele n-a rezistat f mult...

1.De mai bine de o luna in acvariu mai am : 3 sanitari, 1 plecostomus, 2 guppy masc, 1 betta femela, 1 betta mascul(izolat in 1/3 din acvariu). Toti sunt f vioi...mananca de rup...mai exact nici nu stiu de cate ori sa le dau...pt ca ei ar manca incontinuu. Betta femela are un comportament care pe mine personal ma mira. Despartitorul pe care l-am facut lasa un spatiu mic de trecere in partea din spate a acvariului. Masculul nu poate trece...astia micii insa daca se chinuie pot trece. Cert e ca, femela sta mereu si se uita la el...se strofoaca si de cateva ori chiar a reusit sa intre la el, si in ciuda faptului ca si-a luat bataie de nenumarate ori...NU se lasa!

2.Deasemenea, unul din masc guppy a devenit fff agresiv...i-a nenorocit coada celuilalt iar pe betta o terorizeaza. Ea nu l-ar musca...se infoaie asa la el...dar asta sare si o musca...si incep parte in parte de se ciupesc de unde apuca. Nu stiu ce sa le mai fac Mi-e f draga bettoaica...vine si te ciupeste de deget...si sta la mangaiat. Iar pe guppul asta l`am salvat cand mi-a sarit din acvariu. Nu as vrea sa renunt la nici unul...dar nici asa nu se mai poate. Toti au cozile varza.

3.Si ultima problema: De ceva timp...o data pe sapt sau la max 2 sapt...observ cum betta(masc) ramane fara coada! Dar la modul ca...pare ca arsa...ramane cateva ore asa zbarcita si "arsa"...apoi cade. Se regenereaza f repede, el e f vioi...insa nu pot sa inteleg de ce se intampla asta. M-am gandit ca poate s-a ars ca tot dormea langa termostat...acum 2 zile l-am mutat in partea pestisorilor....acum...nush ce sa zic.

As aprecia enorm daca imi puteti da un sfat. Maine voi face niste poze si le voi posta. Multumesc!

Ah...si sa nu uit:
acvariu precum am zis de aprox 20l(40X25X25),
filtru,
termostat(temp apei in jur de 28-29c),
pompa aer,
substrat: nisip fin, scoici,
plante naturale care cresc cresc cresc...nici nu stiu ce sa ma fac cu ele.
Schimb cam 1/3 din apa o data la 9 zile...iar cam 1/luna schimb toata apa. Am citit ca nu e bine...insa apa prinde un miros ingrozitor...iar in partea in care se afla betta se face fff multa mizerie pt ca nu ajung sanitarii acolo Motiv pt care e necesar sa curat nisipul ala...

Multumesc anticipat!

Forum Index » Profile for flyWITHme » Messages posted by flyWITHme
Go to: