[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Acvariu incepator...sfaturi va rog?  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
Incepatorul
Junior member
[Avatar]

IP:

Acuma sa fie treaba ok sti cum se zice fiecare cu gusturile lui daca tie iti place o lasi daca nu iti palce asculti colegi si o scoti dar gandestete si la alt lucru poate tie/colegilor nu le place dar pestelui va-ti gandit ca poate lui chiar ii place ff mult acolo :D . Ar trebui luata si asta in vedere zic eu ca daca tie iti place si pestelui ii place laso dar na acuma fa cum vrei :D

This message was edited 2 times. Last update was at 16/03/2011 22:14:55

[WWW] [Yahoo!] aim icon [MSN]
flyer01
Membru de baza
[Avatar]

IP:

foarte abstract domnu` betta al dumneavoastra)..,
apropo,lasa temperatura la 25-27 grade...betta traieste si la temperaturi mari,dar asta ii accelereaza metabolismul si astfel ii scade durata de viata
flyWITHme
Junior member

IP:

Ok....ms frumos...o sa incerc sa-i scad cu cate un grad la 2 zile(pana ajung la 25-26). E ok asa? Sau totusi e prea lent? Multam`!

*Eu l-am pus la 29 pt ca, mi-a murit mai demult un betta de gris la numai 1 sapt dupa ce l`am cumparat. Nu stiu daca era bolnav de cand l-am luat, cert e ca, i-am facut si tratament, tot tot...dar s-a dus ...asa ca am fost sfatuita sa am temp de peste 28 C...sa evit astfel de "surprize" neplacute...

This message was edited 1 time. Last update was at 16/03/2011 22:24:26

flyWITHme
Junior member

IP:

Well...am facut cateva schimbari. Am eliminat toate scoicile...mai putin casuta(pana gasesc una din ceramica), am luat si o radacina si am mai cumparat cateva fire de cabomba(n-am apucat eu sa le aranjez prea bine...dar e un inceput).
Despartitorul l-am scos. Spre mirarea mea...bettanul meu are mare ura numai pe bettoaica. In rest...se mai infurie asa la ceilalti...dar nu sare la atac....Sper sa se inteleaga pana la urma toti...ramane de vazut

image

image

tzec_u
Junior member

IP:

masculul de beta se tine cu femela beta numai atunci cand se imperecheaza.este normal sa o muste sa se dea la ea.observ ca femela are coada cam ciupita,trebuie despartiti.
[Yahoo!]
flyWITHme
Junior member

IP:

Femela betta are coada ciupita de catre guppul rosu. Bettanul n-o prinde deloc. Stiu cum sta treaba cu betta masc si fem...dar exista mereu si exceptii de la regula. Ii mai tin cateva zile...si daca nu-i chip voi incerca sa dau femela. Ms oricum pt observatie.
flyer01
Membru de baza
[Avatar]

IP:

incepe sa prinda forma,bravo!
Andrei Panainte
Senior member
[Avatar]

IP:

Chiar frumos bettanul , am avut si eu unul exact ca al tau , dar din pacate a murit dupa 1 luna in comunitar, si acvariul prinde contur , insa o mica idee , incearca sa grupezi plantele astfel incat sa formezi tufe si mai difersificale , adica plante pentru partea frontala a acvariului , plante de mijloc , plante pentru fundal, iar cabomba aceea o sa creasca prea repede si prea mult si o devina invaziva , pentru ca daca vad eu bine numai cabomba ai tu . in rest ce sa zic sa iti traiasca pestiuci si sa te bucuri de frumusetea lor.

Fiecare colt , fiecare miscare , tot ce atingem este o dovada a existentei lui Dumnezeu
[Yahoo!]
Cosmin G
Member
[Avatar]
IP:

Mda evolueaza bine acvariul dar...daca vrei sa evolueze si mai bine ar fi necesar niste fertilizant.Si eu am avut la inceput cabomba si daca nu am avut fertiliare s-au dus.Am dat cred ca peste 60 de ron pe plantele pe care le-am pierdut din cauza lipsei de fertilizant.

Coz007
flyWITHme
Junior member

IP:

A intervenit o noua problema...si chiar nu stiu cum sa procedez.

De la crengutza aia pe care am pus-o...intai s-a colorat apa. Mi-a spus inca de la pet shop ca se poate intampla asa ceva. Am schimbat in sapt asta de 2 ori cate 6 L de apa. Problema nu s-a rezolvat. Apa este in continuare maronie. Azi am observat particule(daca le pot numi asa) din acelea maro de pe plante, plutind prin apa(probabil le imprastie pestii cand se alearga printre plante)

Dupa capul meu as fi scos tot din acvariu si as fi facut "curatenie generala" pt ca arata tot mizerabil...dar...dupa cate am citit pe acest forum nu e cazul...so...cum rezolv?

Precizez ca, filtrul nu a mai fost spalat de aproape 1 luna.

Multumesc anticipat.
Oana
Membru de baza
[Avatar]

IP:

pai spala filtrul in apa pe care o scoti din acvariu cand faci schimburile de apa. Si fa in continuare schimburi cam la 2 zile cate putin, ai sa vezi ca se rezolva. Daca faci curatenie generala risti sa strici toata ciclarea. Ai rabdare, am aflat si eu pe pielea mea ca rabdarea e unul dintre ingredientele de baza in acvaristica.
alexdell
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Eu pana sa bag in acvariu buturuga am tinut-o in cada o saptamana si schimbam apa cam de 2 ori pe zi si tot a mai iesit putin tanin (aceea substanta rosie) din ea.
La tine daca este mic ciotul de lemn este bine sa il fierbi pana iese toata substanta aia din lemn
Oana
Membru de baza
[Avatar]

IP:

daca e luata din petshop in gen e tratata, dar asta nu inseamna ca nu elimina in continuare tanin, dar se rezolva ori prin fierbere daca nu ai atasat nici o planta de ea, ori prin fierbere prelungita, eu am fiert in oala sub presiune.
flyer01
Membru de baza
[Avatar]

IP:

cu filtrul procedezi cum a spus si oana....pe viitor incearca sa faci curat saptamanal folosind un furtun mic.(opresti incalzitorul inainte,ca sa nu ai parte de surprize)
cu buturuga se face una portie de supa de buturuga fiarta zdrava cateva ore,si apoi se devoreaza ...
chiar si dupa o fierbere indelungata mai elimina tanin,dar nu este periculos,ci benefic pentru domnul betta
alexdell
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Cel mai bine iese taninul cand se fierbe lemnul, din pacate in cazul lemnelor mai mari , asa cum am avut eu, nu gasesti recipiente pe masura sa le poti fierbe
Taninul nu face rau, aici este vorba doar de aspectul inestetic al apei care devine rosiatica
flyWITHme
Junior member

IP:

OK. Multumesc frumos. Dar...cu plantele alea mizerabile ce fac? Daca la apa, fac schimburi mai dese, plantele nu se spala singure.

Mai are vreun rost sa scot ciotul si sa-l fierb?

Dar plantele...pe acestea le pot scoate si spala?

Multumesc!
flyer01
Membru de baza
[Avatar]

IP:

plantele le poti scoate si clatii fara probleme ;)
ciotul daca il poti fierbe e ok

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: