[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: lukitza
Forum Index » Profile for lukitza » Messages posted by lukitza
Pai de aia exista bolovani. Il maschezi. Alta solutie nu vad decat sa il duci pe sub capac.
Nu m-ai inteles. Latura mica din stanga, cea expusa ramane asa.
Pe latura mare din spate zic eu sa scoti un furtun, nu e neaparat chiar pe colt. Il poti pune la 5cm de colt.
Uite asa:

Eu nu as pune IN-ul si OUT-ul in acelasi capat. In mobila de sub ma gandesc ca va sta filtrul.
Il poti pozitiona undeva central si sa scoti furtunele din mobila doar in capatul respectiv.
Poti trage o priza in mobila ca sa nu prelungesti cablul la pompa de valuri.
Spatele acvariului nu vine acoperit?
Cu cat mai mare cu atat mai bine.
La 190l cu siguranta vei avea nevoie de cel putin un filtru extern. Depinde si ce vrei sa pui in acvariu, nu ai pomenit nimic de asta.
Sper ca neoanele au socluri cu protectie la apa (IP65 parca era).
Ok, merg pe varianta ta.
La tablete e de 25 ori mai mare, 1 tableta e pentru 50l in mod normal.
Rezulta ca ar trebui 2.5ml la 2l de apa.
Pe de alta parte pot merge si pe varianta clasica, bag pestele intr-o galeata si dozez baktopur ca pe prospect.
Ziua 1 si ziua 3 picaturi. Doar ca pe prospect nu zice cate zile trebuie tinut acolo
Porcu wrote:Daca poti sa-l prinzi fa-i bai de scurta durata cu antibiotic (Baktopur sau Furanol.

Am luat Baktopur in ideea ca ii trag o baie la individ. Evident ca nu am stiut ca exista tablete si solutie.
La nevertebrate pe site la descriere scrie tablete da evident ca m-am trezit acasa ca in cutie e solutie.
Din ce am vazut la Sera pe site tabletele se numesc Baktopur DIRECT si au alta compozitie fata de solutie.
La DIRECT exista varianta cu o tableta in 2l de apa, baie de 30min. La solutie nu zice nimic de asa ceva.
Nu am chef sa tratez tot acvariul, cica exista riscul de deciclare. Ma gandeam sa pun 2-3ml de solutie (cam ala ar fi echivalentul unei tablete) in 2l de apa si sa-i fac baie asa.
Ar tine figura sau e o tampenie?
FuzZycore wrote: Are un impact vizual nemaipomenit.

Si atat. In rest are un comportament absolut banal.
Iti creste barba pana da o tura de acvariu.
Da stii cum e, fiecare cu gusturile lui. Eu n-as tine discusi nici in ruptu capului.
Si ca sa te parafrazez, dupa parerea mea ciclidele sunt cei mai spectaculosi pesti de apa dulce.
Au un impact comportamental spectaculos.
FuzZycore wrote:Nu te teme ca nu li se umfla ouale daca nu schimbi apa zilnic ). Am vazut discusi crescuti in conditii de neimaginat si aratau perfect din punctul meu de vedere ! Discusi crescuti in plantat cu substrat, la temperatura de 25 grade! Daca vrei sa le sufli in fund nu e nici o problema dar cresc foarte bine si fara prea multe pretentii. Urmatorul meu setup o sa fie cu discusi . Asa cum am reusit sa fac acest bazin fara co2 presurizat si doar cu cunostinte acumulate in nici un an de zile, la fel am sa cresc discusi in conditii normale, nu extraterestre !

Ce sa zic, bafta cu ei dar discusii nu-s pentru mine.
Daca voi renunta vreodata la Malawi ma duc spre Tanganika sau apa sarata.
Da-i naibii, cine sta dupa curu lor sa le schimbe apa zilnic?
Ce n-as da eu pentru apa voastra dura.
Eu am apa cu Ph=7, GH si KH=2. Perfecta pentru plantate iar eu tin ciclide.
Cu siguranta omul nu merita mostenitori.
Cat de idiot trebuie sa fi sa-ti faci upgrade la nemilos in felul ala?
In descriere apareau si ceva pesti. In poze nu.
Frumos acvariu.
Placa in sine arata interesant luminata dar nu stiu cat de bine va lumina un acvariu.
Mie mi se pare slaba lumina.
In poze e banda cu leduri SMD 5050. Le gasesti pe ebay la ce temperatura de culoare vrei.
l0ngh0rn wrote: Prima mare problema este ca nu am gasit in Pitesti pe nimeni care sa imi dea gauri in sticla (am mai avut o tentativa de a face sump)

A doua este ca trebuie sa gasesc pe cineva care sa faca si sa calculeze dimensiunile, compartimentarea bazinului sump, asta nu in Pitesti ca eu nu am gasit pe nimeni. Sa zicem ca daca mi se da ca la prost: ai nevoie de X bucati de geam cu dimensiunile Y, gaura pentru preaplin in locul H, le lipesti la Z cm ca in desen ma descurc sa le lipesc altfel sunt in pom si trebuie sa il faca cineva

- Comanzi o carota de pe net si dai tu gaura cu o banala masina de gaurit.
- Mura-n gura nu cred ca o sa-ti dea nimeni dar nici nu e asa complicat. Gasesti pe net absolut tot ce ai nevoie.
Partea faina la un sump e ca ti-l compartimentezi cum vrei, in functie de nevoi.
Cu siguranta va fi mai bun decat bilele de plastic.

Forum Index » Profile for lukitza » Messages posted by lukitza
Go to: