[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: lukitza
Forum Index » Profile for lukitza » Messages posted by lukitza
Daca veneai prima data pe la mine luai microbul cu mbune.
Daca e vorba de Tanganika nu ma pricep, nu ma bag. Calin e expertul.
Oricum astept sa-l vad populat.
Cateva zile tot va fi tulbure apa, oricat l-ai spala.
Oricum are vreme sa se limpezeasca cat sta la ciclat.
Acuma nu-ti ramane decat sa faci lista cu locatari.
Asa e, nisipul de Hornbach pare curat dar nu e asa. Iti recomand si eu sa-l speli bine.
Nu o sa ai nevoie de 75kg. Pune un strat de 3-4cm maxim.
Stiu ca multi folosesc dar eu nu vad utilitatea. Iti creste doar instabilitatea bolovanilor.
Nimic. O detin.
Pai e simplu de aflat cat consuma un echipament. Iei puterea consumata (e indicata pe eticheta) si numarul de ore cat functioneaza.
E mai greu de estimat cat functioneaza incalzitoarele, in rest lumina, pompe, filtre e clar.
Eu fiind genul caruia ii place sa stie tot mi-am pus pe incalzitoare o priza dinaia ce indica consumul.
Stiu exact cat consuma acvariul din factura lunara de curent
Postasem inainte sa ma uit in galeata.
L-am scos aseara de acolo, arata mult mai bine.
L-am bagat in acvariu, sper ca isi va reveni complet in cateva zile.
Mersi unchiu ben
Apropo de exemplarul cu probleme, dupa 3 zile de imbaieri scurte si aparent fara imbunatari m-am saturat sa stau sa-l prind zilnic.
Asa ca l-am bagat intr-o galeata si am pus numarul de picaturi corespunzator, in prima si in a treia zi, cum scrie in prospect.
Doar ca desteptii astia de la Sera nu scriu pe prospect cat ar trebui sa il tin cu tratamentu asta.
Sa-l mai tin? Azi e a patra zi.
Eu zic ca numarul pestilor nu e un motiv sa fie speriosi. Ma refer doar la ciclide, la altii nu ma pricep.
Am patit de multe ori ca de la un peste speriat se panica tot acvariul chiar daca erau multi.
Eu am alta teorie legata de speriatul pestilor.
Am observat in acvariul meu si al catorva prieteni ca pestii sunt mult mai speriosi cand lumina e stinsa.
Fenomenul se pastreaza si dupa ce se aprinde lumina dar intr-o masura mai mica, doar la miscari bruste pe langa acvariu.
Eu de 1 an si ceva tin o banda de leduri aprinsa de dimineata de la 7 si pana dupa-masa cand se aprind restul luminilor.
Practic am in acvariu pe tot parcursul zilei o lumina slaba. La mine a functionat de minune treaba asta, bat cu palma in geam si pestii nu se sperie.
La tine poate fi si faptul ca inca nu s-au obisnuit cu noua lor casa.
Legat de materialul ala minune romanesc au fost tot felul de discutii.
In mod normal o filtrare buna ar trebui sa fie 5-10% din volumul acvariului. La tine aia e un minim de 30l de material filtrant.
In 2 canistre clar ca nu ai cum sa bagi cantitatea aia. Din motivul asta ti-am recomandat sa folosesti material filtrant de calitate ca sa compensezi.
Adica Matrix, Substrat Pro, Bio Rio.
unqben wrote:
lukitza wrote:Nu cred ca ai fost ignorat, ai primit raspunsuri la ce ai intrebat.
Uite, primesti si legat de lumina daca vrei alge verzi: JBL Marin Day.

ok, recunosc - cel putin in ce te priveste....
Ca intensitate a luminii cate tuburi trebuie oare ?

Cate vrei. Sa-ti placa tie. Totusi nu baga lumina ca la plantate, ciclidele prefera o lumina mai redusa ca intensitate.
Mda, e clar. De acolo valorile alea total aiurea.
Iti recomand un test de NO3 si NH4 ca sa vezi cum stai cu fitrarea.
Bineinteles teste cu reactivi, nu betisoare.
Tot la capitolul recomandari: da drumul la al doilea filtru si pune doar material filtrant de calitate. Nu am vazut sa fi pomenit ce ai bagat in primul filtru
dar acvariul e mare si 2 canistre sunt insuficiente daca il populezi pe masura. Ma indoiesc ca in 600l vei ramane cu 30 de ciclide.
Iar legat de ciclide as zice sa renunti la lifalili, nu sunt din acelasi film cu ciclidele Malawi.
Eu cred ca folosesti ceva teste 6in1 de aia ai asemenea valori.
Alea sunt absolut irelevante, ar trebui sa iti cumperi teste la picatura.
Acvariul arata bine, imi place.
Nu cred ca ai fost ignorat, ai primit raspunsuri la ce ai intrebat.
Uite, primesti si legat de lumina daca vrei alge verzi: JBL Marin Day.
Ce pot sa zic, am facut facultatea de electronica si comunicatii degeaba.
Normal ca nu pot zice, principiul ala e.
Doar ca, vorba ta, e explicat mai "special".
Gabi C wrote:Asa e cu astia aici au ritmu lor, vin s?rb?torile si s multe comenzi

Crezi ca aici e altfel? Mi-am primit bonurile de masa cu 2 saptamani intarziere din cauza curierului.
Ce ai patit (sau mai bine zis nu ai patit) se numeste noroc.
Ce se intampla daca nu ai socluri izolate? Condensul de pe capac ajunge in contact cu conectorii tuburilor.
Si ghici ce? Apa e un foarte bun conductor electric. Ca o patesti sau nu, cum ziceam mai sus, e chestie de noroc.
koala wrote:
Gandeste-te la bacteriile alea ca la Charlie Chaplin, in filmu' "Modern Time".
- atata vreme cat banda mergea cu viteza decenta, Charlie isi facea treaba,
- atunci cand banda de productie a inceput sa mearga din ce in ce mai repede, Charlie a pierdut batalia.
- cam asa scade si productivitatea coloniilor de bacterii, odata cu cresterea debitului de apa care le "spala".]

Nu m-as fi gandit vreodata sa explic filtrarea biologica asa.
Dinspre camera poti. Sigur ca de pe partea cealalta se va vedea.
Altfel eu nu vad decat 2 variante:
- lasi IN-ul si OUT-ul pe aceeasi latura spre perete
- duci returul pe sub capac, pe deasupra luciului apei

Daca nu eram asa ocupat in perioada asta veneam pana la tine si vedeam la fata locului ce si cum.

Forum Index » Profile for lukitza » Messages posted by lukitza
Go to: