[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: lukitza
Forum Index » Profile for lukitza » Messages posted by lukitza
Spartura de lava, roca vulcanica sunt materiale bune pentru filtrarea biologica.
Nu sunt la fel de eficiente ca si matrix, bio rio, substrat pro.
Se folosesc in general in sumpuri unde compenseaza prin cantitatea mare.
Eu am 30l de roca vulcanica in sump. Daca as fi bagat 30l de matrix m-ar fi costat de 5 ori mai mult.
Daca acvariul lui Pomi e inspiratia ta cu siguranta trebuie sa uiti de plante. Singura verdeata intr-un biotop de africani sunt algele.
Legat de problema ta, e simplu. Scapi de Hemichromis (oricum e o ciclida de rau, nu merge acolo) si faci rost de Aulonocara Firefish, Hongi Sweden sau Protomelas taeniolatus.
Am dat si eu un search dupa unguentu ala si ia uite ce am gasit:

"Salut ! ma poti ajuta si pe mine te rog cu injectare in penis de kanamicina ?, as avea nevoie de mai multe detalii . Te rog , Multumes!"
"cine doreste ingrosare si introducere kanamicina in jucarie va pot ajuta la prt de 200 euro garantat fara probleme "
"Am bagat unguent cu siringa cam fro 4 tuburi si cred ca daia sa dus in testicule ca o vad eu si problema mare este ca mi sa rupt pielita sub penis si iese mereu ar fi bine sa iese toata dar ma ustura si ma deranjeza am dat cu betadina dar nu se vindeca deloc cemati fatui sa fac va rog mult "

Ba ce mi-ai recomandat???

Am schimb la picatura, apa e perfecta. Chiar si nitratii sunt sub 1.
Seamana cu columnaris dar din ce am citit in 2-3 zile ar fi trebuit sa dea coltu.
Eu l-am vazut cu albeata la bot de vreo saptamana.
Pe deasupra mananca ca spartu si isi fugareste rivalii ca intotdeauna.
Daca pestele e nou in acvariu are nevoie de timp sa se obisnuiasca.
Recunosc ca nu ma prea pricep la bolile pestilor asa ca intreb: ce are pestele asta?
Ma refer la albeata de pe bot, baza inotatoarei si de pe corp.
I-am vazut botul acum cateva zile da am crezut ca s-a batut.
In momentul asta se freaca ca nebunul de pietre.
Ma refeream ca am schimb la picatura, de aceea nu fac schimburi de apa manual.
Sa nu cumva sa nu faci schimburi de apa daca nu ai schimb la picatura.
Oricat de ciclat si reglat ar fi.
Nu fac nici schimburi de apa
Sau o filtrare buna. Eu nu aspir niciodata substratul.
Apa limpede o face o filtrare biologica foarte buna nu neaparat filtrarea mecanica.
Eu foloseam un burete fin pe sorb. Il spalam saptamanal.
Anul trecut in vara.
Sticla de 15 cu siguranta iti ridica nejustificat de mult costul. Sticla de 12 pentru acvariul meu 200x40x50 a fost 600 si ceva de lei.
Manopera nu poate depasi pretul sticlei. Deci pana la 3000 lei e ceva diferenta.
Porcu wrote:zilele astea parca s-a spart conducta cu acvarii deasupra mea ....... saptamina asta m-a prins miezu' noptii cu siliconu'-n mina in fiecare zi (adica noapte) .

Pai daca ai avut oferte bune de Black Friday
Ce sticla vrei sa folosesti? Mi se par cam mari sumele pentru volumul ala.
S-a bucurat Radu tare ca ai lipit cu Dow Corning? Stiu ca-i place mult siliconul asta.
Orice combinatie de africani ai face nu ai garantia ca va fi liniste si pace. Asta e concluzia mea dupa niste ani de tinut africani.
Am avut specii "pasnice" in teorie care erau tot timpul puse pe harta. Si invers.
Totul tine de echilibrul pe care TU il creezi in acvariu. Am renuntat si eu la pesti impotriva vointei mele tocmai pentru a pastra acest echilibru.
Posibil un factor pentru agresivitate sa fi fost si volumul mai mic al acvariului. Posibil ca aceeasi pesti in noul acvariu sa se fi comportat altfel.
Parerea mea e sa-ti iei ce pesti iti place dar sa fi dispus sa renunti la scandalagi daca e cazul.
Si eu sunt de parere sa nu combini pesti ce nu sunt din acelasi film, gen frontosa si mbune.
In alta ordine de idei, riscul unei inundatii datorate unei garnituri uzate e mai mare decat in cazul unui sump bine facut.

Sigur sunt bune testele tale de NO3? Mi se pare mare valoarea pentru apa plata.
dan.pavelescu wrote:Maine fiind ultima zi de stat acasa (poate penultima, inca nu e batuta placerea in cuie), am sa fac un schimb de apa si voi curata toate echipamentele.

Daca e ultima zi ocupa-te de doamna mai bine, da-i naibii de pesti.
Bogdan_g wrote:vad acolo un metriaclima calainos superb

Nu vezi bine
Nu am asa ceva in acvariu.
Probabil te referi la masculul de Estherae

Forum Index » Profile for lukitza » Messages posted by lukitza
Go to: