Azi am cumparat o sursa LCM-60 (este o alta bijuterie cu care m-am jucat azi - cealalta a fost pompa de recirculare cumparata din China

)
Mai jos sunt cateva poze. Despre capabilitatile seriei am vorbit cu cateva posturi in urma. Aceasta este solutia mai ieftina si cu mult mai multe posibilitati in cazul in care aveti siruri de led-uri mai mari cu caderea de tensiune pe tot sirul mai mare de 45V (cat asigura o sursa de 48V prin LDD).
Se observa multitudinea de conectori: ventilator, senzor de temperatura, sincronizare, dimare PWM si comutatoarele dip din care se fixeaza curentul de iesire: 0.5A, 0.6A, 0.7A, 0.9A, 1.05A, 1.4A

fara sa schimbam nimic... Atentie insa daca comutam curentul de iesire sa verificam daca suporta si caderea de tensiune pe intreg sirul... Tabelul este pe cutie:
Intre timp am mai umblat si la compozitia noii lampi. Facand niste calcule am vazut ca placutele cu 3 led-uri sunt mai scumpe cu ~20% decat led-urile simple. Avand de la prietenul pentru care fac exercitiul un buget mai restrans am renuntat si la aceste placute (asumandu-ne ca nu mai avem led-uri anti disco

) si am mai redus numarul de led-uri colorate. Le-am si regrupat astfel incat acum am 6 siruri dimabile.
Puterea totala este de 316W si fluxul luminos 27.030 lumeni (nu am luat in considerare fluxul produs de led-urile din capetele spectrului vizibil (FR, DR, RB) care au valori mici...
Noul aranjament va arata cam asa:
Nu m-am hotarat inca ce tip de Led-uri alb cald sa utilizez. Imi place din ce in ce mai mult led-urile de 1700K
Daca vom compara 2700K cu 1700K se observa ca au acelasi spectru pe zonele Deep Red si Red. 1770K contine mult mai putina culoare galben, verde si cyan si doar un pic mai putin Royal Blue.
Zona galben-verde nu aduce aport in asimilare a plantelor

Ea este utila pentru lampi doar pentru aspect cand ne uita noi la acvariu. Lipsa am compensat-o printr-un numar mare de led-uri din grupul Cyan/Lime/PC Amber.