[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: gengiskhan
Forum Index » Profile for gengiskhan » Messages posted by gengiskhan
Mi-e greu sa cred ca sunt carente in acvariu atat timp cat fenomenul nu e prezent la celelalte plante.

De ce nu?
Blyxa e una din plantele care are nevoie de toata seria de elemente si consuma mult. Fata de altele care de exemplu prefera NO3 mai ridicat si PO4 mic - sau invers.
Mai mult, are radacini puternice, prefera un sol bogat si lumina destul de multa.

Referitor la Tom Barr... pai gandeste-te ca omul ala foloseste Estimative Index ca metoda de fertilizare, care inseamna ca are niste valori pentru NO3 si PO4 care ar speria pe multi. Deci Blyxele lui au tot ce le trebuie si mai mult (nu la NO3 si PO4 se reduce totul, dar despre calitatea solului si fertilizarii micro nici nu are rost sa comentam la dl. Barr).
Oarecum of-topic: apropo de florile de Blyxa - s-ar parea ca da tije cu flori (care nu sunt altceva decat frunze modificate...) mai des, de fapt cam in continuu, daca PO4 este tinut la valori relativ maricele, 1 - 2ppm. Presupun ca si mai sus de-atata.
Bineinteles, si ceilalti parametri trebuie sa fie suficienti.
Apropo de decor: eu zic ca totusi acvariul mai cere multe pietre. Ar arata si mai bine de-atat!
Totusi, daca te uiti la forma decorului, la formele "pietrelor" din decor, ar fi nemaipomenit daca ai putea gasi niste pietre tot in genul ala. Adica mari si mai rotunjite, dar crapate, cu ceva muchii... S-ar incadra absolut perfect in peisaj si nu ai face decat sa completezi decorul cu ele.

Parerea mea.
Asta e alt biotop...
In cazul asta, trebuie niste gramezi de pietre "inteligent" puse si... gata.
andreic wrote:Referitor la Dupla mai am o nemultumire si anume, se pare ca se termina si asta numai dupa 7 luni de functionare cu toate ca am folosit si Dupla Root K.

La mine are mai mult de un an (14 luni) si inca merge tare. Cred ca mai conteaza si ce plante ai acolo ca daca ai in mare plante cu radacini serioase atunci e normal sa se duca mai repede, nu?
Ok, dar nu cred ca se poate spune ca un spectru bun pentru o specie este atat de rau pentru alta specie incat nu poate folosi nimic de-acolo, ducand la moartea ei.

Oricum am lua-o, pana la urma si la coada avem de-a face cu plante acvatice (ok, mai mult sau mai putin... ). Care inseamna ca toate vor putea folosi un spectru asemanator. Ca unele cresc mai cum vrem noi la un spectru iar altele nu, e putin alta treaba. Din nou, parerea mea; sunt deschis la orice alta teorie care prezinta putina logica.
Eu inclin sa nu fiu de-acord nici cu asta.
Mie imi vine greu sa cred ca o planta se poate duce de tot in conditiile in care alta merge bine si aici luand in considerare numai lumina.
Daca ne referim numai si numai la lumina - mai exact la temperatura de culoare -, eu zic ca in cel mai rau caz, avem de-a face cu plante care nu merg la fel de bine ca altele la o anumita lumina (inca o data, temperatura de culoare). Dar daca planta se duce de tot, atunci sigur alta e cauza, nu culoarea luminii, atata timp cat alta langa ea merge foarte bine...

Parerea mea.
ne lipsesc Echinodorusi, Cabombe, Ceratopteris ....... plante "de copii" ....... avem multe plante deosebite si ne lipsesc unele care n-ar trebui sa lipseasca

DA! Pe bune acuma. E mare nevoie si de plante de-astea. Cat mai multe, orice planta!
Eu o sa pun poze cu Lemna minor.
Primit.
Pozele tale sunt super ok.
Daca poti sa mai tragi niste poze, trimite-le la aceeasi adresa.
Tragem linie si adunam. S-au primit poze pentru urmatoarele plante:
- Utricularia graminifolia
- Staurogyne sp.
- Blyxa Japonica
- Marsilea spp.
- Didiplis Diandra
- Pogostemon Helferi
- Eleocharis Parvula
- Hemianthus Micranthemoides
- Glossostigma Elatinoides
- Alternanthera reineckii
- Ludwigia Repens Rubin
- Echinodorus Schuelteri Leopard
- Myriophillum tuberculatum
- Rotala Walichi
- Heteranthera Zoosterifolia
- Anchor moss - 1 poza
- Christmas moss - 1 poza
- Eriocaulon Thailand - 1 poza
- Monosolenium tenerum - 1 poza
- Proserpinaca palustris 'Cuba' - 1 poza
- Rotala rotundifolia - 1 poza
- dwarf riccia - 1 poza
- eusteralis (stellata cred...) - 1 poza
- Hemianthus callitrichoides - 1 poza
- fissidens - 1 poza
- ludwigia cuba - 1 poza
- Shinnersia Rivularis *
- Tonina Fluviatilis *
- Rotala Macrandra *
- Anubias Coffeefolia *
- Bacopa Caroliniana *
- Cabomba Furcata *
- Eriocaulon Setaceum *
- Lilaeopsis Brasiliensis *
- Limnophila Aquatica
- Limnophila Aromatica *
- Micranthemum Umbrosum *
- Microsorium *

Pentru cele la care am specificat "1 poza" avem (evident) doar o poza, dar e foarte ok.
Pentru cele cu * sunt poze, dar eu zic ca ar merita inca una-doua...

Multumim pentru reactivitate si asteptam in continuare poze cu plante noi sau completari la cele cu * sau cu "1 poza".
S-a rezolvat, se poate inchide.
Cumpar red cherry - multi.
Ma intereseaza 100 - 150.
In index va aparea o selectie din pozele trimise la adresa de email mentionata mai sus. Spun o selectie pentru ca de exemplu pentru Blyxa s-au primit poze mai mult decat suficiente dintre care le luam pe cele mai bune.

Pe de alta parte, mai trebuie subliniat un lucru: pozele nu trebuie sa fie "artistice". Chiar dimpotriva. Evident, cat mai clare cu putinta, dar si cat mai "normale" daca vreti. Adica important e subiectul in cauza (planta), care ar trebui sa se vada cat mai mult, cat mai clar. Am tinut sa mentionez asta pentru ca sunt cateva poze foarte foarte faine, dar care nu se preteaza neaparat pentru ideea de index decat ca si poze secundare.

Nu stiu daca m-am facut inteles, daca mai trebuie revin.
Si aparatul: Sony DSC-T77
Si eu sunt de aceeasi parere: extraordinar layout, pacat de poze...
Daca poate sa apara sau nu numele pe poza nu e decizia mea, dar in cazul de mai sus numele va disparea de pe poza finala.
Mai ai inca probleme cu algele, nu?
Eu l-as fi pastrat putin mai aerisit, fara tufe inalte, mai mult plante mici si dese, pentru ca ai acolo niste pietre foarte foarte mishto care... nu se mai vad deloc. Parerea mea.
Eh, nu, solutii sunt. Dar nu vreau sa ma arunc intr-o discutie despre "de ce sa facem sau sa nu facem posteditare".
Lentilele Macro pe care le-am adaugat aparatului meu reduc mult DOF(Depth Of Field)

Si ce daca? Exact asta-i ideea la macro, e normal. In functie de diafragma, poti obtine un bokeh superb la dof mic.

Cat despre poze, uite ca sunt eu carcotasu'
Ar trebui mai sharp, contrast putin mai mare (sau, de ce nu? DOF si mai mic) si... alta incadrare. Vietatile sunt intr-adevar super. Tiger-ul se inmulteste in apa dulce?
Problema majora e ca maine primesc niste plante mai speciale

Adica? Ce anume? Ca sunt curios.

Forum Index » Profile for gengiskhan » Messages posted by gengiskhan
Go to: