[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Bayek
Forum Index » Profile for Bayek » Messages posted by Bayek
Absolut senzational. Bazine ca asta ma fac sa ma gandesc foarte serios la co2.
Ce gazon… as sta toata ziua cu mana in apa sa-l ating.
M-am specializat si in legat (prefer ata de cusut, putrezeste in cateva luni, suficient cat sa se prinda radacinile de lemn sau piatra) si in lipit (dupa ce am albit un lemn prima data). Vita de vie imi place si mie, tocmai ca are forme si culori interesante. Si e plin la noi in tara de cioate. Atat ca lemnul luat din natura trebuie decojit, uscat si apoi fiert mai bine.
dan.pavelescu wrote:Unde mama zmeilor ai gasit Cryptocoryne Balansae??

La Animax Vulcan, am mai zis ca e magazinul meu preferat pentru plante. Daca mergi weekend de weekend poti sa prinzi chestii interesante.
Am mai adaugat niste pogostemon, sper sa se prinda. Si 3 fire de crypto balansae, nu stiu de ce nu am aflat de specia asta mai devreme, ca tare bine arata. Si am mutat microsorum pe o piatra mai mare, ca incepusa sa-si intinda radacinile.

Marsilea s-a topit mai mult de jumatate, poate asta care a ramas se mai intinde un pic. Pana la primavara, cand mai iau o caserola de la nevertebrate sa completez. Sau poate are Alinutz un drum de Bucuresti si o aduce el

image
Am luat pana la urma de la magazin, cea mai mica bucata de red moor pe care am gasit-o. Imi trebuie doar sa leg niste microsorum in bazinul de creveti, care acum sta cu radacinile mai mult suspendate.

Am in curte un pui de visin uscat, pe asta cred ca-l fac bucati pentru utilizari viitoare. Ma astept sa inroseasca apa bine, daca e la fel ca ciresul, din care se fac butoaie speciale de colorat palinca.
Da, ai dreptate. Are si miezul ala moale, care cel mai probabil ar putrezi.

Mersi mult!
Salutare,

Lemnul de plop e ok pentru acvariu? Am niste bucati cazute de la un plop din apropiere si ma gandesc sa tai o bucata scurta si sa prind niste microsorum de ea.

Exista undeva o lista cu esentele de lemn bune pentru acvariu sau cu cele nerecomandate?

Multumesc
Mie mi se pare Ph mare, iar tabelul de mai jos imi da dreptate:
https://www.nevertebrate.ro/articles/metode-de-masurare-a-co2-ului-in-acvariu-62/

Nu cred ca e mare bai, inca nu esti departe de acel 7 considerat normal. Daca lasi o jumatate de frunza de catappa in acvariu eu zic ca se regleaza. Sunt bune si in acvariile de pesti, cel putin la pestii astia comuni de-i are toata lumea. O lasi acolo pana nu ramane decat fibra din ea.
Exact, de melci sa nu-ti fie frica. Daca nu exagerezi cu mancarea, o sa vezi ca nu se inmultesc exagerat si mai mor din ei. De alge sa te feresti si de paraziti.

Cat despre magazine, omul sfinteste locul. De exemplu, magazinul meu preferat pentru plante e Animax Vulcan. Curat, oferta diversificata daca nimeresti dupa o receptie marfa. Dar am intrat si in Animaxuri de unde am iesit instant. Cu timpul le inveti. Un alt pont, la Coralis au moss natural, nu in vitro, pentru cei fara CO2 in vitro inseamna bani aruncati. Si tot asa, trebuie sa umbli peste tot. Asta daca esti din Bucuresti.
Nu arata deloc rau acvariul, iar plantele par sanatoase, te felicit, in perioada de ciclare plantele se mai topesc in general. Inseamna ca mediul biologic e bun. Cory o sa curete mult, iar dupa o saptamana poti sa mai adaugi si 2 molly black lyra. Pe langa faptul ca sunt frumosi, daca nu ii hranesti mult au obiceiul sa ciuguleasca de pe lemne, pietre, plante, sticla. O sa curete tot ce e nevertebrata parazita de-acolo.

Ca tratament pentru plantele noi, mie mi se pare riscanta solutia colegului Alin (fara suparare). Eu le spal bine (cu grija sa nu le rup) in apa potrivita, la robinet, dupa care le las cateva secunde intr-o farfurie adanca cu o solutie 90% apa si 10% apa oxigenata (licenta Dan Pavelescu, sa nu fiu acuzat de plagiat). Masori cu o seringa. Dupa care le clatesc bine si gata.

Si uita-te atent de unde le cumperi, sa fie acvariul curat, cu cat mai putine alge. E jale ce e prin magazine.
Mare Spirit, trezeste trupul lui Eduard sa ne mai arate casalotii!
Arata intr-un mare fel, felicitari si spor la treaba. Imi place ca ai lava rocks la greu. Ce le-as umple de anubias si bucephalandre….
Foarte frumosi mustaciosii colegului Eduard, intr-adevar. Si cum stau ei acolo cumintei in casuta lor…
Daca scapa 3-4 pesti de perioada critica si ajung suficient de mari incat sa nu-i manance ceilalti, mare minune. Deci fara griji. In plus, poti sa donezi pesti la magazinele de profil.
Sunt cam 20, dar stau printre plante si printre uscaciunile ce le-am bagat recent, nu se dau la poza. Iar jumatate din ei au 1 cm. Dupa o sticla de vin, e o provocare sa ii numar, da’ nu ma las

Anubias si crypto sunt plantele mele preferate, mai nou si bucephalandra. Le merge bine, iese cate o frunza noua in fiecare saptamana, dar nu au facut flori niciodata. Eu ma cracanez cand le vad inflorite la altii in poze. E un clujean aici cu niste bucephalandre…
Pentru ca am mai pierdut din creveti in ultima vreme, am mai completat cu cativa red sakura si am mai luat de la Seba niste accesorii sa le fac viata mai buna: bile maifan, lemn de cactus, coaja de alun si piatra shirakura (montmorillonit). Plus frunzele de cattapa pe care le aveam deja. Parca nici hydre n-am mai vazut. Acum n-au nici o scuza crevetii, sper sa inceapa sa toarne pui.

image

dan.pavelescu wrote:Eu as baga acolo 300 de neoni

Adica pe toti?
In 20 l cred ca 6 neoni si 2 corydoras sunt suficienti. Chiar un pic cam mult, dar neonii trebuie sa fie minim 6.

Sau pesti nano, mai bine asa. 2-4 bucati cory pygmeus si 6 pesti nano, nu stiu exact care sunt mai accesibili la noi, colegii cu vechime de aici sigur te pot indruma.

Si melci, cred ca 1 neritina e suficient pentru inceput.
giio wrote:
calin_gherman wrote:
Ce sa mai CELE MAI BUNE FILTRE
FARA doar si poate

Confirmare, reconfirmare, ultraconfirmare...daca mai era cazul!!!
Pe langa 2226, 2228 si 2126 care le am de mai bine de 1 an, 2126 Thermo, chiar de 2 ani, recent am achizitionat si un Eheim ecco pro 130 - 2032 ...abia astept sa-i dau drumul in ianuarie, sa vad cum lucreaza!

Buna,eu am doua Eheim Experience 150 la un acvariu de 105l,de o luna si deja au aparut probleme cu scaderea debitului.Sfaturi,multumesc.

Si eu am patit in prima luna. La mine a fost colmatat furtunul de in. L-am curatat cu peria speciala si am avut debit normal. Am spalat si buretii si mediile de filtrare biologica din filtru, in apa scoasa din acvariu. Dar cred ca principala cauza a fost colmatarea furtunului, am scos de acolo o roaba de jeg.
Impresionant, bafta cu mega-acvariul. Ar merge in banc de pesti.

Forum Index » Profile for Bayek » Messages posted by Bayek
Go to: