flo77 wrote:Daca procedezi asa, dozeaza la volumul de apa din intreg acvariul , nu numai la volumul de apa schimbat.
Si eu am sa dozez la volumul intreg de apa. Ce mi mie groaza cu lingurita aia de dozaj ca numa nu inteleg ce si cum e......e greu, tocmai de aia nu am luat Safe
Mi se pare greu de dozat, dar poate ma prind dupa ce iau cutia si vad lingurita care vine cu ea.
Eu am sa pun direct in acvariu, se va dizolva praful acolo, nu vad sa fie probleme.
Am facut un update la fisier, unele preturi au mai crescut, dar top cam tot aceleasi produse raman.
Momentan, eu am APT Pure si sunt multumit de el, am mai comandat unul ca pana ajunge din Singapore dureaza...dar dupa ce le termin astea trec pe Seachem Safe, sa vad cum e cu ala...gramaje, treburi etc.
Cateva poze cu colectia mea de ancistrusi, Luri, corydorasi si altele....nu au iesit chiar toti la poze plus ca mai am si in acvariul de crestere/carantina cativa care nu i-am putut prinde sa ii mut sus in cel mare...
Flash wrote:Va salut,
Am de ~ 1an in acvariu 2 ancistrus, unul a crescut cam 8-9 cm, iar celalalt ~ 5 cm.
Problema ca cel mare alearga toti pesti (foarte teritorial) si acum cateva zile l-am gasit pe cel mic mort (mentionez ca nu am avut pana acum pierderi in acvariu)
Intrebare, oare l-a rezolvat sheful acvariului sau a avut el o problema de sanatate (nu arata sa fie bolnav)?
Nu cred ca l-a omorat cel mare, poate o bataie intre ei....dar e posibil sa fi avut si ceva boala si tu sa nu fi vazut.
Acum, asta e....treci mai departe.
Acvariul de la birou, Juwel Rio 180, se prezinta bine ?? plantele o duc bine si cresc ok. Sunt si ceva alge, dar mai putine ??
Urmeaza o tunsoare curand....
Im viitorul apropiat trebuie sa l mut la alt etaj in aceeasi cladire, dar nu am ce face...sper sa trec mutarea fara evenimente majore
ocean wrote:Da aia e ce am spus in postul de mai sus, dar ai noroc ca nu e foarte tare afectata vezica(inca) asa poate sa o duca mult, nu interveni cu medicatie nu il poate ajuta. Ce il mai ajuta(dar eu spun ca nu e cazul), e sa-i scazi inaltimea la coloana de apa, dar repet nu cred ca e nevoie
De acord cu tine Gelu. Nu e asa rau pestele precum pare a fi.
Eu zic ca il mai ajuta urmatoarele:
- Nu are nevoie de aerare suplimentara, deci poti sa scoti pompa de aer, eu asa zic. Betta respira oxigen din atmosfera. https://en.wikipedia.org/wiki/Siamese_fighting_fish - Plantele scoatele din acele cosuri de plastic si pune le pe ceva lemn/piatra, legate sau lipite
- Ar merge un acvariu putin mai mare, dar nu e musai. Nu stiu cati litri are asta, dar un 10L ar fi ok pt betta.
- Trebuie un filtru, cat de mic, ceva hang on, ai multe variante, las una aici: https://www.nevertebrate.ro/filtru-acvariu-cascada-classica-crystal-1-acvarii-40-litri-14835 - Bettanilor le plac plantele de suprafata, asa ca poti adauga cateva, cele mai easy posibile...vezi daca nu gasesti la tine prin localitate ceva coleg care are (daca erai in Cluj iti dadeam eu).
- Ar merge si o lumina cat de mica, o lampa led ceva....dar daca iei acvariu mai mare ar fi ok lampa pt plante.
Este mult mult mai bine, se vede evolutie. Mai poti adauga linistit plante, anubias sau ce crezi tu ca merge si iti place.
Si o cioata putin mai mare cu crengi subtiri ar merge, dar pe parcurc te mai gandesti tu cum sa faci.
Filtrare, cam mica, eu asa adauga si acel filtru biobox (daca tot il ai) si as merge cu ambele. Sau, as renunta la ambele interne si as lua un filtru extern Eheim adecvat.
Eu vad o gramada de tabele acolo si nu inteleg mare lucru din ele, dar la majoritatea masuratorilor conductivitatea este ff mare, duritate mare dar si nitrati mari, cum zice si colegul de mai sus.
Nu am gasit in documentul PDF Ilfov/ Peris....eventual cere tabelul cu locatia ta, si acolo putem analiza poate mai in detaliu.
Ca sa fii linistit, pentru eliminarea cloraminei, poti folosi Seachem Prime: https://www.seachem.com/prime.php Prime®
Complete and concentrated conditioner for both fresh and saltwater
Removes chlorine, chloramine
Detoxi?es ammonia, nitrite, and nitrate
La Cluj, situatia e cam asa, adica f buna (din pctul meu de vedere care tin ciclide sud americane si creveti)