[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Porcu
Forum Index » Profile for Porcu » Messages posted by Porcu
florin_niky wrote:Eu am un "droser" electronic de 75 mii lei pozitionat in exteriorul capacului, in spate. Nu ai ne voie de starter.
Atentie la drosserele electronice cu 75.000 lei. Or fi ieftine, da' nu aprind tubu' la intensitate maxima.
Monique wrote:dar ce ma fac cu el pentru ca am citi ca, la maturitate, ajunge la 15-20cm. Deocamdata are cam 10cm si cred ca este cam mare pentru un acvariu de 144l
Posteaza la "Vinzari" ca-l donezi . Poate-l vrea cineva cu un acvariu mai mare.

Monique wrote:Ma gandeam ca daca oricum nu are spatiu suficient poate nu se dezvolta asa mult.
Asa e. Ramine mai mic. Da' se chinuie daca nu are spatiu.

Monique wrote:Si inca o intrebare: este adevarat ca sanitarii sunt orbi?!
Nu.
Eu nu m-as lasa pppaaa mina unui chirurg orb :nutz:

AtoM wrote:Oricum pot sa spun ca astazi cand am plecat de acolo plantele mele nu se simteau f bine. Au inceput sa aiba un aspect "gelatinos" (unele dintre ele), iar unele se inegresc.
Probabil ca pH-u' de 9 e vinovat. Pina nu vei afla exact duritatea, nu stim nimic exact. Doar presupunem.

AtoM wrote:Cam ce pret are o instalatie de CO2?

CO2
dan_p67 wrote:
MARELE ALB wrote:Chiar ca mai ai nevoie de lumina acolo pentru covoare. Inca multa.

zi o cifra...evident in w...sa ma pregatesc...deocamdata am constatat ca ma incearca algele
Daca incep sa scoata algele coltii, mai asteapta cu lumina.

Ai acuma 0,25 W/litru. Teoretic, minimul ar fi 0,5 W/litru. Dupa ce rezolvi cu algele, eu zic sa tot adaugi periodic cite un tub pina ajungi la 0,5 W/litru. E bine sa o faci treptat, pe masura ce creste "masa vegetala" din acvariu sa nu ai de lucru cu algele.

Dupa ce ajungi la 0,5 W/litru, lasi acvariul asa o perioada de citeva luni sa ajunga la echilibru. Apoi, daca vrei plante notate de Tropica "very dificult", trebuie sa adaugi tot progresiv cite un tub pina ajungi la 1 W/litru. Chiar mai mult avind in vedere inaltimea acvariului.
Daca vrei doar plante mai putin pretentioase la lumina poti ramina la 0,5 W/litru.

Impotriva algelor iti recomand niste Limnophila sessiliflora sau Rotala rotundifolia (sau orice alta planta frumoasa care creste foarte repede) lasata sa creasca de voie. Ajuta mult la eliminarea nutrientilor din apa.
dan_p67 wrote:85 e inaltimea bazinului,apa e pana la 75
Chiar ca mai ai nevoie de lumina acolo pentru covoare. Inca multa.
johnny6600 wrote:m-am gandit si la varianta asta cu rastelu pe 3 nivele si nu m-ar deranja , totusi nu stiu ce ar zice maicamea.
Daca tot o ia topicu' pppaaa aratura, macar e intr-un sens bun .

Pai faci rastelu'. La inceput un singur acvariu . Pe celelalte rafturi pui flori, bibelouri sau ceva ce-i place s-o imbunezi pppaaa maica-ta . Pe urma acvariile vor acapara indubitabil intreg rastelu' . Politica pasilor marunti. Asculta ce zice porcu' ca-i porc batrin si trecut de nenumarate ori prin experiente similare .
b0gDaN3l wrote:Ca fapt informativ as fi luat turba de la o firma de acvaristica germana(lapsus....) so cine vrea turba buna sa se duca in cora la pet-shop ptr ca,,,cred ca e mai buna decat cea de la florarie
Turba aia de la Pet_Shop e pentru filtrarea apei. N-are nici o legatura cu substratu' fertil.

b0gDaN3l wrote:Alti pesti nu o sa mai pun....dupa ce o sa fie totul gata si o sa mai treaca ceva ii pacalesc pe ai mei sa scap de caras si hoplo
Ar trebui ca altfel .......

b0gDaN3l wrote:daca scalarii (sau unu din ei) au intrat la nanism datorita marimilor "gigantice" ale acvariului actual, cand ii voi pune in cel mare o sa-si mai "de-a drumu`" un pic?
Poate ca vor creste un pic. Da' nu mult. Pacaleste-i pppaaa ai tai inca o data .
hans wrote:Vreau si io o nimfee cu frunza cat o moneda....
Nu puteai sa nu rasucesti cutitu' ?
adi_ci23 wrote:poate nu e buna linia genetica
Partea bubonica e ca mi-a decedat mortal si Nympaea verde. Aveam vreo 3 pui. Iar asta rosie se chinuie. Cred intr-adevar ca nu-i buna linia genetica. Da' nu a plantei. A mea .......
AtoM wrote:
MARELE ALB wrote:Testere se gasesc in PetShopuri mai rasarite. La pH-u' ala presupun ca apa ara o duritate uriasa.

In care PetShopuri rasarite? pentru ca eu am fost la Animax Turda si ei mi-au dat testul PH cu solutia lichida.
Vorbeam de testele pentru duritate. Tot cu picaturi.

clio wrote:eu ma chinui de 20 de ani sa dezleg tainele acvaristicei, care inseamna deopotriva chimie, biologie si restul stiintelor inrudite, si-mi pare ca esti putin cam nerabdator.
Situatia e asemanatoare cu reparatul unul mecanism: nu o poti face decit intelegind functionarea lui.

In legatura cu studierea forumului: Eu am citit TOATA sectiunea de plante (de pe forumu' vechi) de mai multe ori. Si sint acolo sute de pagini si mii de reply-uri. Asta pe linga multe alte site-uri straine. Nu poti intelege fenomenu' doar cu citeva raspunsuri precise date de cineva. Pricepi cu adevarat doar daca citesti mult si observi ce se intimpla in acvariu si mai mult.

In legatura cu ironiile: vorba lu' razvan: nu putem fi mereu incruntati ca ajungem la balamuc. Uneori o gluma te poate face sa repari o gresela mai eficient decit o tona de explicatii stiintifice.
johnny6600 wrote:am ramas cu un spatiu de 150 lungime si 60 latime in care ma bate gandul sa pun un "monstru" de 520 litri brut
Daca tac, fac bube la gura : in faci din sticla aia de 4 mm ?

johnny6600 wrote:Numai ca nush de unde sa fac rost de atatia bani dar poate pe la toamna ,oricum momentan o sa-i fac suportul ca a nu ma plictisesc
Inceputu' e mai greu. Dupa ce ai suportu' restu' vine de la sine . Parca te vad la galerie cu monstrul .

P.S. al reaq : Daca tot ai spatiu' ala de 150 cm, de ce nu faci un rastel cu 3 nivele? Ca tot atita loc iti fura din camera.
dan_p67 wrote: -1500x600x850
85 cm e latimea?

Iti sugerez si eu mai multa lumina dupa ce se indesesc plantele. Si bineinteles niste plante covor .

Mai baga poze dupa ce invadeaza plantele acvariul si vor trebui tunse .
unul wrote:modest incepe sa creasca si tufa de micrantheum..insa isi da drumul foarte greu..chiar nu inteleg de ce...
Cum de ce? Ce nu ti-e clar? Are boala pppaaa tine .

P.S. Am fost aseara la unul sa belesc ochii la acvariu' :o . Glosso aia e dementiala. De la precedenta mea vizita a acoperit aproape complet substratu' in partea dreapta. De Rotala macrandra nu mai zic nimic ....... doar ca-i gretzos de rosie .
Din pacate vizita mea nu si-a atins scopu' . Omu' nu m-a scapat nici o clipa din ochi, nu m-a lasat nici un moment singur in camera. Si aveam nevoie de maxim 20 secunde sa iau pH-controlleru' si sa dispar pppaaa geam . Data viitoare ma duc cu o plasa dddaaa bere . Imposibil sa nu mearga la W.C. .
Nymphaea mea nu vrea sa faca frunze mai mari decit o moneda . Ma tortureaza la psihic de vreo 3 ani :aaa: .......
b0gDaN3l wrote:....sa pun turba pe fund?
Daca vrei sa te dai mare cu plantele pune . Daca vrei pesti mai multi renunta la turba.
Nu are rost sa pui un substrat fertil pentru plante daca aglomerezi acvariul cu pesti. De asemenea nu neglija CO2-u'.
Atentie la turba. Sa fie fertilizata si de calitate. Am vazut prin florarii tot felu' de turbe si paminturi in care nici iarba nu creste . Cred ca-s luate cu lopata dintre blocuri si vindute ca sol fertil.
O solutie buna ar fi Turba Potgrond.

b0gDaN3l wrote:Daca pun turba si o las acolo mult timp ce se intampla...dupa ce isi pierde proprietatile(adica daca e mai rau decat daca nu as fi pus)
Dureaza vreun an (depinde mult de cit de lacome plante ai) pina se epuizeaza. Ii mai poti prelungi viata cu injectii cu fertilizant. Dupa ce nu mai merge o schimbi. Citeva ore de munca si gata .

b0gDaN3l wrote:De data asta nu o sa ma grabesc si o sa incerc sa fac totul ca la carte
Daca pui turba sub nisip, cartea spune ca hoplo si carasu' n-au ce cauta acolo ca poate-ti dezgroapa turba. De fapt oricum n-au ce cauta in 60 litri. Nici intr-un acvariu plantat.
bilti wrote:Vreau sa pun si ceva plante care se fac "covor".
De regula plantele covor au nevoie de lumina multa. Tu vei avea acolo cam 0,35 w/litru. Tinind cont ca doua din tuburi sint AquaGlo - foarte chior (2 AquaGlo lumineaza mai putin decit un singur SunGlo), chiar mai putin. Dintre plantele covor cred ca doar Marsilea ar face fata la intensitatea asta luminoasa. Nu neglija CO2-u'.

bilti wrote:Problema e ca nu le cunosc inca nici pe cele pe care le am in acvariu.
In cazu' asta lectura placuta :citeste: pe Tropica si pe ....... forum .
b0gDaN3l wrote:i-ati convins pe ai mei
Doar nu i-ai pus sa citesca topicu' asta ?

b0gDaN3l wrote:O sa pun doua filtre in el...are ceva? AquaClear 150 care e de baza si un AquaEL minifan parca in coltul celalt si o sa pun si co2....poate mai tarziu iau o butelie

Ajunge AquaClear 150.
johnny6600 wrote:Am facut mai multe incercari cu jaful din targ si se taie in valuri , mai mult se rupe decat se taie.
Drept sa spun la fel am patit si eu pe vremuri cu diamantu' meu. M-am dus cu el la un amic mai vechi decit mine si omu' a constatat ca diamantu' e bun. Problema era mina mea. S-a rezolvat cu putin antrenament si un geam spart ca materie prima.
Mai incearca pppaaa niste cioburi cu diverse inclinatii ale sculei poate-poate ...... Daca nu vrea nicicum, probabil ca ai o scula proasta smilie buna de spart alune . Sau incearca la un geamgiu binevoitor sa-l verifice el.

Cind cumperi du-te cu un ciob de sticla in buzunar. Poate te lasa vinzatoarea sa-l incerci.
b0gDaN3l wrote: eram sigur ca asta se va intampla daca pun pozele, dar voi acum doar ma ambitionati.....
Sper ca nu te ambitionam sa-l pastrezi asa .

b0gDaN3l wrote:nu ma inteleg cu ai mai sa ii dau...
Ia pestii aia, du-te cu ei la un Pet_Shop si lasa-i acolo. Nu cred ca ai tai nu inteleg daca le explici. Daca nu vor, trimite-i pppaaa forum, de restu' ne ocupam noi .......
In acvariu baga niste Lilaeopsis sau Marsilea, fa-ti o sticla de juma' de litru cu drojdie si zahar ....... si crede-ma ca o sa arate mult mai coolt acvariul. Chiar daca are 15 litri.
Romi wrote:o sa ai destui la pet shop
Care Pet_Shop ? Ala pppaaa care-l deschide cu miruna, liviujosceanu si hage?

Romi wrote:au sa-ti moara si pietrele in acvariu' tau
Pietrele vii? De la marine ?

P.S. Nici 30-50 litri nu-s pentru caras, scalar si hoplo. Daca vrei sa-i tii impreuna iti trebuie o planeta intreaga.

Forum Index » Profile for Porcu » Messages posted by Porcu
Go to: