Message |
|
Multumesc!
Am rezolvat problema.Am pus pestii in carantina si am ridicat temperatura la 35'c cu o lingura de sare la 10 litri si am folosit bactopur timp de o saptamana.patru s-au vindecat iar unul a murit si unu respira rapid.Nu stiu ce sa fac cu el.nu are rani, nu are absolut nimic, doar sta mai izolat si nu manaca nimic.ce sa fac???
merci!
|
 |
|
Salut!!!
De cateva zile am inceput sa am probleme cu un discus mai nou achizitionat de aproximativ 10-11 cm.Cand l-am adus parea ok.era grasut,manca bine si era vioi.Dupa cateva zile a inceput sa se comporte ciudat.culorile nu mai pareau la fel ca inaite, nu mai manca, avea burta umflata si inota slabit.l-am mutat in acvariu carantina unde luat-o razna rau de tot. plutea prin acvariu fara sa-si poata mentine echilibru.Avea opercullii deschisi neobisnuit de mult si parca se sufoca.Dupa o zi in acvariul carantina a murit.
Dupa el au urmat inca unu tot asa prospata achizitionat de 14-15 cm.
L-am mutat si pe el in acvariu de carantina unde era temperatura de 36-37' C cu sare 1 lingura la 10 litri.Cel din urma nu era chiar atat de rau dar de dimineta l-am gasit si pe el plutind in acvariu pe o parte fara sa se poata redreasa.are si el burtica umflata si ma scoate din sarite faptul ca nu pot sa-i ajut si nu stiu cum .aseara mi se parea ca se simtea mai bine.
In acvariul mare si neonii par bolnavi.unul deja da semne ca va muri.In acvariul mare temperatura ere de 28 de grade.Am plante care si ele au probleme.toate se descompun si se rup.substratul e pietris alb de 4-5 mm.am 3 bucati de lemn, ph-ul este 7, kh3 si gh 8.In total aveam 11 discusi.In acvariul d ecarantina am mutat 5 care mi se parea mai slabiti.cei din acvariul mare par ok.Am o pereche care se joaca si nu par a avea probleme si ceilati micuti de 7-8 cm.
Lumina in acvariu 4 neone t 5.
Scimbul de apa 50% pe saptamana si mancare le-am dat tetra diskus si mancare congelata(cumparata) mixtura inima de vita si larve tantar.
Sper ca v-am dat toate informatiile necesare.daca am omis ceva va rog sa-mi spuneti sa mai adaug la post.
am tot citit si pe internet am mai intrebat si pe cineva care se ocupa cu discusi dar nu mi-a putut furniza suficinete informatii.am ramas tot in ceata si nu stiu ce sa fac.timpul trece si discusii se simt tot mai rau.
Ce au??de la mancare??de la paraziti??am ghinion??
Sa mai astept??Sa le dau antibiotice??
Va rog foarte mult sa ma ajutati.
Multumesc anticipat!!
|
 |
|
Mie imi place foarte mult acvarista.Imi place sa-mi ingrijesc pestii si plantele, cat pot eu de bine,tocmai de aceea vreau sa stiu mai multe.Am intrat aici pentru sfaturi si ajutor, nu pentru critici.Pana acum nu vad ce ajutor am primit...Am aflat ca am multe greseli(lucru care nu ma ajuta cu nimic) si sa citesc mai mult(ceea ce o fac deja, doar ca voiam mai multe pareri).
Eu zic ca decat sa facem polemica mai bine facem ceva util...
E ultimul meu post pe acesta tema inutila sau nu stiu cum sa-i zic sa nu sune urat.
Daca nu am nimic productiv de scris prefer sa nu mai scriu.
Multumesc si scuze pentru deranj!!
|
 |
|
Foarte amuzant!Eu de profesie sunt stomatolog,plantez dinti nu plante.Multe greseli?Nu prea cred...Un tip de la pet shop mi-a plantat acvariul.Probabil ca nu e perfect dar nici multe greseli nu sunt.Si in plus am intrat aici pentru sfaturi nu pentru critici.Lumina?Plantele au nevoie de lumina partiala.t5-ul a venit impreuna cu acvariul.
Nu inteleg de ce e asa greu sa dati un sfat.vad ca mai degraba criticati decat sa ajutati omul.
Daca vreu ssa fiu criticar ma duc intr-un loc cu pensionare plictisite si ma critica ele...
|
 |
|
In poze nu se vede foarte bine, dar frunzele unor plante se inegresc si se rup in bucatele mici, se deterioreaza treptat.arata de parca ar fi arse.Plantele le am in acvariu doar de trei saptamani si arata de parca imi trebuie altele noi...
|
 |
|
Ph 7
kh 3
gh 14
Substantele folosite sunt de la JBL si de la Sera:FerroTal, Ferropol, Tropol, Clynol, si multe altele.
Sistem de CO2 nu am, fiindca cei de la pet shop au zis ca nu am nevoie si ca nu e indicat pentru discusi.
Acvariu are 400 litri, oxigenarea este foarte buna, pompa de la Eheim si filtru extern E1500 de la JBL.Contine ceramica si bio si ala de carbon l-am scos ca dauneaza plantelor.
Lumina T5 45w x 4 buc.le las aprinse intre 8-12 ore pe zi.
Astept ajutor!
Multumesc.
|
 |
|
Q
|
 |
|
INCA O TURA
|
 |
|
UITE SI POZELE!
|
 |
|
Am mai multe tipuri de plante in acvariul de discus.Plantele sunt:
Anubias
Valisneria
Cabomba
Criptocorina
Crinum
Plantele au inceput sa se deterioreze, nu toate, dar marea majoritate.Nu stiu de ce.Fac schimbul de apa destul de des si folosesc substante la greu.Temperatura apei e de 28' celsius, substart din pietris alb.
Astept sfaturi.
Multumesc anticipat!
|
 |
|
Am mai multi discusi (9 bucati) de diferite marimi.Acvariul are 400 litri.Mai nou au inceput sa tremure uneori.Isi scutura coada si inotatoarele.De mancat manca, nu prezinta semne de boala.Ph-ul apei e undeva la 6.8.Schimb apa destul de des.Ar trebui sa-mi fac probleme.Am cauta si pe net dar n-am gasit nimic concret.Voi ce parere aveti??
Multumesc!!
|
 |
|
Azi dimineata a inceput sa mance.Am un prieten care lucreaza la pet shop si a zis ca are probleme la sistemul nervor si nu are rost sa-mi dau banii pe produse de tratament fiindca oricum va muri.a mai zis ca in crescatorii un astfel de peste efectiv se scoate si se arunca.
|
 |
|
uite si cateva poze.mare lucru nu prea se vede.am incercuit cu rosu unde are ranile pe bot.in poza nu sunt foarte clare.
Sunt foarte ingrijorat.
|
 |
|
Salut!
Acvariul are 400 de litri de la aqua atlantis (120/50/70h).Au 8 ore de lumina pe zi, t5, 35 w x 4, 2 sist de filtrare gbl si biobox.incalzitor eheim si pompa aer eheim.discusii sunt tinuti la 29 de grade, ii am de 2 luni.
ph 6.8
plante cabomba, valineeria, amazonsword si inca una(nu-i mai tin minte numele)
alti pesti:neoni (70), 2 torrocati, ancitrus, 8 discusi, somn de sticla(4), 3 botia, 2 corridoras.
Mncare:de 5-6 ori pe zi tetra discus,bio discus, mancare congelata cu larva de tantar, mixtura inima de vita si alte mancaruri congelate.
Schimb apa 30% pe saptamana.
Am pus si sare in apa.
Acuma mai nou discusul tremura, se izbeste de sticla, are reprize de inotat f repede dupa care sta intr-o parte.nu manca si parca are ceva rani pe bot.
Multumesc!!
|
 |
|
Am 8 discusi, cel mai mare dintre ei (aprox 14 cm) de cateva zile nu manca si sta intr-o parte, si discusul mai mic il musca de cap.pare foarte slabit, dar si-a pastrat culoarea naturala.ce sa fac??
multumesc!
|
 |
|
Merci mult!
Nu stiu,m-am gandit sa ma duc maine sa-mi cumpar inca un black extract, fiindca turba nu am gasit nicaieri.Ce am gasit e doar bugwood, dar deja mi-e plin acvariul de ei.Scalari am avut mai de mult, si nu prea am avut probleme cu ei.Discusul e visul meu.In acest domeniu sunt incepator , dar incerc sa le ofer cele mai bune conditii.Nu vreau sa am discusi frumosi ci vreau sa am cei mai frumosi & fericiti discusi.
|
 |
|
Flash news!!!
Am discusssss!!am achizitionat azi un discus de 14 cm,3 scalari mai mari.
As vrea sa stiu cat timp traieste un discus singur in acavariu.Inca nu i-am luat parteneri.
Mai am o problema.Tampitul de ancitrus se tot leaga de el si se agata de el.E problema?Ce sa fac??
Temperatura e de 29 grade si ph in jur de 7.e problema??discusul a fost tinut cam in acelasi ph.
Ar trebui sa fiu ingrijorat de ceva??
M-am gandit sa merg maine sa cumpar black water extract sa pun in apa ptr. scaderea ph-ului.n-as vrea sa folosesc chimicale.
Merci!!Astept ajutor!!
|
 |
|
Am auzit ca ar fi indicat sa pun apa de ploaie sau apa distilata.Mit sau adevar??
Am tratat apa cu blackextract de la tetra, fara rezultat...doar s-a colorat apa.
Cat mai trebuie oare sa astept? I'm running out of patience,heereee!!
Fac schimb de apa 30% sapt.
Cu apa de osmoza ce e??Am cautat pe minunatul Google dar nu m-a lamurit ci mai rau m-a incurcat...
|
 |
|
Ma numesc Kasian Abu Nasra.Sunt din Oradea si am 25 de ani.
Am avut un acvariu mai demult de 300 litri cu ciclide, oscar, paco, texas si pleco.Mi-a placut foarte mult pana intr-o zi cand am fost plecat si s-a intrerupt curentul.Au murit toti!
M-am demoralizat atunci si am tinut doliu cativa ani buni, dar acum m-am hotarat sa revin in d'ale acavristicii.
Mi-am luat recent (20 de zile) un acvariu de 120L* 35l *60h, decor interior driftwood 3 bucati,nisip 2 straturi(fin si dur),plante artificiale si fundal negru.
Cat despre pesti, am neoni vreo 40, 2 botea, ancitrus, doi sanitari si 7 pesti galbeni(le-am uitat numele
)
Sistemul de filtrare e Jbl Cristal profi e 900, incalzitor Eheim JÄGER 250 w, pompa de aer Eheim 400si neon Phillips de 90 cm si 30 w.
Scopul "suprem" e sa imi pun discus, vreo 6 bucati maxim 8.
|
 |
|
Salut!!
Am cumparat un acvariu de 250 litri, ca sa-mi pun discusi.
Am instalata acvariul acum 20 de zile.Are incalzitor Eheim 250 w, filtru extern cu ceramica si bureti.e super tare.decor interior, trei bucati de lemn driftwood,nisip si plante artificiale.
am in acvariu cativa neoni,ancitrus cativa sanitari.
temperatura o mentin la 29 grade.
as dori sa stiu cum pot sa scad ph-ul in mod natural fara folosirea chimicalelor.
ph 7.4
kh 0
gh14
|
 |
|