king wrote:Foarte amuzant!Eu de profesie sunt stomatolog,plantez dinti nu plante.Multe greseli?Nu prea cred..
Felicitari pentru plantatiile pe care le faci. Greseli, hmmmm, daca stau putin sa ma gandesc exista ceva paralelisme intre profesia ta si acvaristica. Hai sa-ti explic. Daca nu prepari corect o solutie de lipire a mai stiu eu ce plomba sau lucrare, atunci aceasta nu va "tine". In acvaristica este e la fel. Ai un sistem, care pentru a functiona si a se dezvolta, are nevoie de anumite substante. Pe care daca nu le dozezi cum trebuie, nu va "tine".
king wrote:Probabil ca nu e perfect dar nici multe greseli nu sunt.
Zici ca nu ai greseli multe. Pot fi de acord cu aceasta afirmatie, dar este de ajuns una pentru ca ceva sa nu functioneze. Hai sa-ti enumar acele greseli putine.
In primul rand,
king wrote:Substantele folosite sunt de la JBL si de la Sera:FerroTal, Ferropol, Tropol, Clynol, si multe altele.
Nu se folosesc in general, decat substantele unui singur producator pentru a fertiliza plantele din acvariu. Amestecarea substantelor pot produce efecte pe care noi (cu tehnica pe care o avem la dispozitie) nu putem decat sa le observam, fara a putea spune care substanta nu se intelege cu alta. Deci, o prima greseala. De asemenea, nu spui care sunt acele "multe altele" substante folosite.
Vreau sa intelegi faptul ca
Cosmin G wrote:Daca vrei ajutor ofera informatii!
altfel nu se poate pronunta nimeni asupra problemelor tale.
king wrote:Ph 7
kh 3
gh 14
Sa stii ca parametrii apei nu sunt ok nici pentru discusi, nici pentru plante. Este adevarat fatul ca discusul suporta un Ph intre 5.5 si 7, dar te asigur ca iubeste limita inferioara. Ca si plantele dealtfel. Asa ca...Sa mai spun si de Gh care este cam mare pentru discusi? Nu mai zic, il lasam asa.
king wrote:t5-ul a venit impreuna cu acvariul.
king wrote:Lumina T5 45w x 4 buc.le las aprinse intre 8-12 ore pe zi.
Ce fel de lumina? Iar pentru plante sanatoase, m-as duce spre 300 de Watti in prima faza. Doua sute cat ai tu acolo, sunt insuficienti pentru 400 de litri
king wrote:Lumina?Plantele au nevoie de lumina partiala
Cum adica au nevoie de lumina partiala? Au nevoie de lumina de sus de jos sau din lateral? Sau au nevoie doar de o iluminare de noapte, asa ca de veioza? Fa-ma te rog sa inteleg.
king wrote:Nu inteleg de ce e asa greu sa dati un sfat.vad ca mai degraba criticati decat sa ajutati omul.
Nu este greu sa dai un sfat. Dar este imposibil atunci cand nu detii toate datele necesare. Cum prea bine stii, nu poti emite opiniisau sfaturi bazate doar pe presupuneri.
Iar criticile, hmmmmm, criticile pot fi si sfaturi, depinde cum vrei sa le interpretezi. Ca si cele scrise de mine dealtfel.
O curiozitate ce varsta si ce dimensiune au discusii? Sincer sa fiu mi se par cam subdezvoltati. Dar ma rog, incerc sa nu mai critic.
king wrote:Sistem de CO2 nu am, fiindca cei de la pet shop au zis ca nu am nevoie si ca nu e indicat pentru discusi.
Pai si cam care ar fi motivele pentru care discusilor nu le place CO2-ul? Intreb, ca habar n-am.
In concluzie, incearca atunci cand soliciti ajutorul colegilor de pe forum sa o faci asa cum trebuie, prezentand toate datele dupa care sa se poate pune un "diagnostic". Si o rugaminte. Renunta te rog la tonul artagos