[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Urgent ! Discusii mor  XML
Forum Index » Cichlidae
Author Message
king
Junior member

IP:

Salut!!!
De cateva zile am inceput sa am probleme cu un discus mai nou achizitionat de aproximativ 10-11 cm.Cand l-am adus parea ok.era grasut,manca bine si era vioi.Dupa cateva zile a inceput sa se comporte ciudat.culorile nu mai pareau la fel ca inaite, nu mai manca, avea burta umflata si inota slabit.l-am mutat in acvariu carantina unde luat-o razna rau de tot. plutea prin acvariu fara sa-si poata mentine echilibru.Avea opercullii deschisi neobisnuit de mult si parca se sufoca.Dupa o zi in acvariul carantina a murit.
Dupa el au urmat inca unu tot asa prospata achizitionat de 14-15 cm.
L-am mutat si pe el in acvariu de carantina unde era temperatura de 36-37' C cu sare 1 lingura la 10 litri.Cel din urma nu era chiar atat de rau dar de dimineta l-am gasit si pe el plutind in acvariu pe o parte fara sa se poata redreasa.are si el burtica umflata si ma scoate din sarite faptul ca nu pot sa-i ajut si nu stiu cum .aseara mi se parea ca se simtea mai bine.
In acvariul mare si neonii par bolnavi.unul deja da semne ca va muri.In acvariul mare temperatura ere de 28 de grade.Am plante care si ele au probleme.toate se descompun si se rup.substratul e pietris alb de 4-5 mm.am 3 bucati de lemn, ph-ul este 7, kh3 si gh 8.In total aveam 11 discusi.In acvariul d ecarantina am mutat 5 care mi se parea mai slabiti.cei din acvariul mare par ok.Am o pereche care se joaca si nu par a avea probleme si ceilati micuti de 7-8 cm.
Lumina in acvariu 4 neone t 5.
Scimbul de apa 50% pe saptamana si mancare le-am dat tetra diskus si mancare congelata(cumparata) mixtura inima de vita si larve tantar.
Sper ca v-am dat toate informatiile necesare.daca am omis ceva va rog sa-mi spuneti sa mai adaug la post.
am tot citit si pe internet am mai intrebat si pe cineva care se ocupa cu discusi dar nu mi-a putut furniza suficinete informatii.am ramas tot in ceata si nu stiu ce sa fac.timpul trece si discusii se simt tot mai rau.
Ce au??de la mancare??de la paraziti??am ghinion??
Sa mai astept??Sa le dau antibiotice??
Va rog foarte mult sa ma ajutati.
Multumesc anticipat!!
simpfzoli
Membru de baza

IP:

marea majoritate a plantelor nu rezista la 28 de grade. ar trebuii sa ridici temperatura la 33 35 grade dar asta sa o faci treptat. poate au viremi branhiali. pune o doza de srea omnipur.
SCUZE acum am vazut data postarii...

This message was edited 1 time. Last update was at 06/05/2011 17:59:16

[WWW] [Yahoo!]
king
Junior member

IP:

Multumesc!
Am rezolvat problema.Am pus pestii in carantina si am ridicat temperatura la 35'c cu o lingura de sare la 10 litri si am folosit bactopur timp de o saptamana.patru s-au vindecat iar unul a murit si unu respira rapid.Nu stiu ce sa fac cu el.nu are rani, nu are absolut nimic, doar sta mai izolat si nu manaca nimic.ce sa fac???
merci!
simpfzoli
Membru de baza

IP:

din pacate nu ai ce face doar trebuie sa astepti.
[WWW] [Yahoo!]
ciprian01
Membru de baza

IP:

In situatia in care pestele respira accelerat / un opercul / lipsa apetit, cel mai probabil are viermi brahiali in exces. Oricum, de cele mai multe ori discusii au acesti viermi dar traiesc cu ei fara probleme atat timp cat nu se inmultesc in exces.

Cel mai bun tratament este formolul. Conditia este ca pestii sa nu prezinta leziuni pe piele. Sa nu fie prinsi de curand. Cel mai bine tratamentul se face in acvarii ,,sterile,, si de mic litraj. Se introduc pestii in acavriul carantina. Se asteapta 2-3 zile pt a se vindeca leziunile provocate de minciog si se adauga formol.
Doza este de 5 ml formol / 100L apa. Dupa 6 ore se mai adauga odata doza. Dupa alte 6 ore se inlocuieste minim 80% din apa.

Si incep sa se comporte normal...!

Urmariti pestii in timpul tratamentului si mariti aerarea!
[Email]

Forum Index » Cichlidae
Go to: