[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Probleme cu ph-ul  XML
Forum Index » Apa
Author Message
king
Junior member

IP:

Salut!!
Am cumparat un acvariu de 250 litri, ca sa-mi pun discusi.
Am instalata acvariul acum 20 de zile.Are incalzitor Eheim 250 w, filtru extern cu ceramica si bureti.e super tare.decor interior, trei bucati de lemn driftwood,nisip si plante artificiale.
am in acvariu cativa neoni,ancitrus cativa sanitari.
temperatura o mentin la 29 grade.
as dori sa stiu cum pot sa scad ph-ul in mod natural fara folosirea chimicalelor.
ph 7.4
kh 0
gh14
djphazer
Senior member
[Avatar]

IP:

Prin aditia de CO2, dar la tine nu e cazul pentru ca ai optat pentru plante artificiale. O alta metoda ar fi folosirea apei de osmoza in combinatie cu apa de la robinet, sau cu saruri speciale pentru prepararea apei pentru discusi...

P.S. Treci te rog pe la rubrica "Despre noi" sa stim si noi cu cine avem placerea...

.
[Email] [Yahoo!]
king
Junior member

IP:

Am auzit ca ar fi indicat sa pun apa de ploaie sau apa distilata.Mit sau adevar??
Am tratat apa cu blackextract de la tetra, fara rezultat...doar s-a colorat apa.
Cat mai trebuie oare sa astept? I'm running out of patience,heereee!!
Fac schimb de apa 30% sapt.
Cu apa de osmoza ce e??Am cautat pe minunatul Google dar nu m-a lamurit ci mai rau m-a incurcat...
djphazer
Senior member
[Avatar]

IP:

Apa de osmoza este apa trecuta printr-o membrana speciala care respinge orice particula mai mare decat particula de apa. Apa de ploaie nu e indicata datorita poluarii, iar apa distilata de uz medicinal e foarte scumpa. La cea de uz industrial nici sa nu te gandesti, pentru ca poate contine tot felul de "minuni" .

Cea mai indicata in cazul tau este o instalatie de osmoza inversa. Gasesti la orice magazin online de acvaristica. Nu iti pot da linkuri aici pentru ca se considera reclama.

.
[Email] [Yahoo!]
king
Junior member

IP:

Flash news!!!
Am discusssss!!am achizitionat azi un discus de 14 cm,3 scalari mai mari.
As vrea sa stiu cat timp traieste un discus singur in acavariu.Inca nu i-am luat parteneri.
Mai am o problema.Tampitul de ancitrus se tot leaga de el si se agata de el.E problema?Ce sa fac??
Temperatura e de 29 grade si ph in jur de 7.e problema??discusul a fost tinut cam in acelasi ph.
Ar trebui sa fiu ingrijorat de ceva??
M-am gandit sa merg maine sa cumpar black water extract sa pun in apa ptr. scaderea ph-ului.n-as vrea sa folosesc chimicale.
Merci!!Astept ajutor!!
pc.ciprian
Moderator
[Avatar]

IP:

king wrote:Mai am o problema.Tampitul de ancitrus se tot leaga de el si se agata de el.E problema?Ce sa fac??

Vezi cum se comporta in urmatoarele zile, daca tot se agata de el, scapa de ancistrus altfel discusul tau va deveni stresat, nu va mai manca, si de aici vor aparea probleme mai mari. Bineinteles exista si varianta ca intr`o noapte cand se pune ancistrusu pe discus acesta din urma sa se sperie atat de tare incat sa se loveasca mortal de decor sau geamuri, chiar sa sara din acvariu daca bazinul este open-top
king wrote:Temperatura e de 29 grade si ph in jur de 7.e problema??discusul a fost tinut cam in acelasi ph.
Ar trebui sa fiu ingrijorat de ceva??
M-am gandit sa merg maine sa cumpar black water extract sa pun in apa ptr. scaderea ph-ului.n-as vrea sa folosesc chimicale.
Merci!!Astept ajutor!!

Nu mai baga chimicale, incearca sa cauti ceva turba pentru adaugat in filtru , ar trebui sa iti scada unpic. Ph-ul in jur de 7 nu este o problema ATAT de mare la discusii reprodusi in captivitate, este o problema vitala la cei wild, capturati si bagati in acvarii.

Din cate observ esti la inceput de drum, in general discusii pot fi foarte, chiar extrem de sensibili iar o pers neexperimentata ii poate "Scapa din mana", tocmai de aceea sunt considerati cei mai dificili pesti de apa dulce . Ar fi trebuit sa incepi cu scalari , sa ii intelegi, sa iti dai seama cand sunt apatici si de ce, care ar fi cauzele, etc. Iarasi inca o combinatie nu foarte buna este de a avea discusi cu scalari in bazin. Pe langa faptul ca sunt 2 specii temperamentale si se pot stresa intre ei scalarii pot fii purtatori a unor boli care pe ei nu ii afecteaza dar pe discusi da.

Fii cu ochii pe ancistrusul ala si vezi ce faci cu el

Inceputul | 100x60x45 first setup ADA | 100x60x45 JBL | 30cm ADA Cube | 100x60x45 Tropica Garden | 100x60x45 Tropica Moss | 30cm Nano Reef Cube (inceputul) | 100x60x45 Rimless Reef | 200x80x65h Reef Coloristic | ... ?
[Email] [WWW] [Yahoo!]
king
Junior member

IP:

Merci mult!
Nu stiu,m-am gandit sa ma duc maine sa-mi cumpar inca un black extract, fiindca turba nu am gasit nicaieri.Ce am gasit e doar bugwood, dar deja mi-e plin acvariul de ei.Scalari am avut mai de mult, si nu prea am avut probleme cu ei.Discusul e visul meu.In acest domeniu sunt incepator , dar incerc sa le ofer cele mai bune conditii.Nu vreau sa am discusi frumosi ci vreau sa am cei mai frumosi & fericiti discusi.
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

Spui ca apa are KH=0 ....... pH-u' va scadea in curind periculos de brusc. Urmateste-l atent si tine-l constant.

king wrote:Discusul e visul meu.In acest domeniu sunt incepator , dar incerc sa le ofer cele mai bune conditii.

Daca vrei sa le oferi conditii bune scoate Ancistrusu' si scalarii. Apoi mai ia citiva discusi.

Poze: smilie ... Poze cu plante

Forum Index » Apa
Go to: