Message |
|
2-3 ore. Nu are ce sa-ti ia atata curatatul.
Depunerile nu-s calcar in cazul asta. Probabil e ca la mine.
O sa stergi la geamul o data pe saptamana si aia e.
|
 |
|
Si eu am sump la nivelul acvariului si riscul de podea uda e zero absolut.
|
 |
|
Exact
|
 |
|
Nu stiu cum ai atata rabdare, eu n-as rezista. Baga niste mbune pana atunci.
Eu sterg sticla cu partea moale. Cum ziceam, la mine se curata usor.
|
 |
|
Bogdan_g wrote:Mda, cred ca o sa-mi iau o scula de polisat masina pt a o folosi in acvariu la fiecare 5 zile
Si eu curat sticla la 7-10 zile.
|
 |
|
Nu stiu daca e acelasi lucru dar la mine cam la o saptamana incepe sa apara o pelicula alba pe sticla.
Se curata foarte usor cu buretele si e putin alunecoasa daca pun mana.
Ca sa aflu ce e la un moment dat nu m-am mai atins de ea vreo 3-4 saptamani.
Incet incet pelicula alba s-a transformat in alge maro.
S-ar putea sa fie acelasi lucru si la tine cu toate ca la mine nu e nimic abraziv.
|
 |
|
Intr-adevar un lombardoi vad acolo. Nu stiu cum ai tu convingerea ca ai cumparat perechi daca nu au depus si masculii nu s-au colorat.
Mai vad Hongi, Auratus, Lifalili (asta e din alt film). Cei albastri (banuiesc ca pe astia ii numesti generic zebre) pot fi mai multe specii dar pana nu se coloreaza nu ai cum afla.
Repet, mi se pare gresit sa cumperi pesti la gramada si apoi sa incerci sa afli ce ai cumparat.
Parerea mea e ca ai un acvariu care arata bine dar ai dat-o in bara la final cand l-ai populat.
|
 |
|
Chestia aia albicioasa nu se ia usor cu buretele de pe sticla?
Cand pui mana pe sticla nu pare usor alunecoasa?
|
 |
|
Foarte multa lume (cei mai multi pe facebook) cer identificarea pestilor pe care ii au in acvariu.
Eu zic ca normal e ca atunci cand populezi un acvariu sa stii exact ce specii iti doresti si sa cumperi ca atare.
Revenind la pestele tau, cel putin din poza nu mi se pare a fi lombardoi si atunci astepti sa se coloreze portocaliu degeaba.
Pe de alta parte de unde stii ca ai 3 masculi daca nu s-au colorat inca?
|
 |
|
calcar => apa dura => ciclide fericite
|
 |
|
Astia cu plantatele stiu mai bine ce si cum cu fierul.
|
 |
|
Era foarte simplu sa le pui sa recircule apa printr-o galeata, bacteriile ar fi supravietuit.
In fine, faptul e consumat.
|
 |
|
Bineinteles ca toate astea le faci dupa ce acvariul e ciclat.
Daca nu ai chef sa dai bani pe teste de apa, asteapta 3 saptamani si e in regula.
Cu algele va trebui sa te obisnuiesti, fie ca sunt maro sau verzi. De altfel sunt si binevenite intr-un acvariu de ciclide.
|
 |
|
In primul rand mare greseala ca ai tinut filtrele oprite. Apa mutata din acvariul celalalt e frectie.
Intoxicarea cu NO3 e lenta, e normal ca scalarii sa se simta bine. Deocamdata.
Si eu zic sa faci schimburi zilnice de apa ca sa scazi NO3.
|
 |
|
Frumos bazin.
|
 |
|
Dow Corning, Den Braven, Bison, Ceresit. Bineinteles silicon pentru sticla.
|
 |
|
La volumul ala eu as merge pe o pompa de aer cu burete (bolborositor).
S-ar putea ca un filtru intern, indiferent de dimensiune, sa fie prea puternic.
|
 |
|
Nu cunosc filtrul respectiv dar din ce am vazut pe net diametrul celor 2 sorburi e acelasi cu al returului.
In cazul asta poti anula un sorb, nu va trage mai multa apa decat poate scoate pe retur. Oricum debitul nu e asa de important.
Nu stiu daca se poate pune dop pe un sorb sau ce alta solutie exista dar mie mi se pare aiurea sa ti 2 sorburi la acelasi filtru.
|
 |
|
Eu zic ca mai merg bolovani acolo. As pune mai inalti ca si cel din partea dreapta.
Cel din stanga spate e cam izolat, l-as aduce langa restul.
LE: Acum am vazut si sorburile. Le-as duce putin mai in spate si as cauta un bolovan mai inalt care sa le mascheze, macar partial.
"are doua inlet-uri"
De ce nu renunti la unul?
|
 |
|
|
 |
|