[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Cosmin
Forum Index » Profile for Cosmin » Messages posted by Cosmin
Pomacea tin acvariul curat,eu unul am avut doi pui iar substratul era curat-curatel,plus ca mancau plantele moarte.Crevetii consuma alge,eu unul nu mai am pesti in acvariul de 10 l ci doar creveti,vreo 15-17 RCS,nu stiu exact,cert este ca nu am pic de alga,desi ii si hranesc cu granule.
Ai avut in el pesti prinsi din rau?
Filtrul trebuie pus in functiune pentru ca el asigura dezvoltarea coloniei de bacterii in mediile filtrante iar ele iti tin pestele in viata.Un acvariu de 2 L e mult prea mic,Betta se tine in minim 10 L.

Pentru plante iti trebuie lumina,substrat si fertilizanti.Daca indeplinesti aceste conditii sigur o sa ai plante frumoase,sau te poti rezuma la plante easy care nu au nevoie decat lumina si substrat,gasesti astfel de plante la sectiunea "Donatii".Corabia ai putea sa o inlocuiesti cu o buturuga,ar fi bine sa dai un aspect cat mai natural bazinului.

Ar fi bine sa pui o poza,doua de ansamblu ca sa putem vedea mai bine despre ce este vorba.
Am rezolvat filtrul,am mai adaugat ceva burete iar acum apa este filtrata bine.Ieri am inceput si aditia de Ferropol 24 iar niciunul din creveti nu a patit nimic.Deocamdata inca schimb apa o data la 2 zile cu sifonari puternice de substrat la fiecare schimb.Cu timpul il voi readuce la normal .
Materialul filtrant nu trebuie spalat,ci clatit in apa scoasa din acvariu,altfel vei pierde bacteriile si ti se va decicla acvariul.Schimburile de apa sunt cam rare la un acvariu asa de mic,si al meu are 10 l si schimb apa din 5 in 5 zile.
Sa vad cum se comporta acvariul iar daca nu merge bine voi cumpara si asa ceva.
Pana acum totul a mers bine cu filtrul,insa am impresia ca ultima oara cand am umblat la el am deranjat buretele iar acum apa trece si pe langa el...Oricum,dupa schimbul de apa din seara asta il rezolv...iar daca in timp nu da semne de stabilizare,cumpar Bioballs sau ceva in genul...
Am burete grosier in filtru,pe care il spal chiar rar,defapt il spal atunci cand vad ca filtrul nu mai are debitul asa de mare.Substratul il sifonez la fiecare schimb de apa iar pietrisul e putin mai mare decat bobul de orez.
Astazi a murit un crevete.Am impresia ca acvariul s-a deciclat.Apa e cam albicioasa si am ceva mucus alb prin el.O sa fac schimb de apa cam la doua zile de cate 20 % de acum,incet..incet il voi stabiliza...sper.
Trezindu-te cu acvariul in cap nu cred ca ar fi desteptarea ideala.Eu zic sa o lasi balta si sa iti iei un nano in caz ca nu ai spatiu...
Acvariul poate fi umplut pana sus,lasand doar 1 cm. liber.

Pietrisul ala e mult prea mare.Indicat ar fi ceva cam cat bobul de orez.
Am luat niste granule de la Tetra care defapt sunt pentru pesti,dar pica pe fund iar crevetii le mananca...
Se indoaie foarte usor,chiar se rupe.Nu am luat-o de acolo,stiam ca din ea isi iau o mare parte din calciul pe care il pierd,dar nu eram sigur ca e naparlire,deoarece avea si antenele si picorusele .
Am vazut in acvariu un crevete foarte transparent,nu are ochi,insa are picioare si antene.Poate fi un crevete mort sau e doar o piele de la naparlire?
Deocamdata nu prea mai trage asa de tare,asa ca il voi lasa asa.Am si burete de filtru,iar daca se intampla ceva apelez la el .
Stiu ca plasa sare in ochi,dar nu voi muri pentru o saptamana,doua.Din pacate am mai gasit un crevete mort,acesta in descompunere.Le-am bagat oxigen si am facut schimb de apa inca de dupa-amiaza.Acum se comporta binisor.Maine cred ca am sa las putin fertilizantii deoparte.Materialul lycra de la filtru se infunda repede,asa ca l-am scot si am cusut un X in interiorul furtunului,plus inca ceva gauri facute cu un ac pentru a nu trage foarte tare.Sper sa trec cu bine si peste asta,deocamdata sunt la inceput.
Am cumparat astazi niste Blyxa japonica.Cand sa o infing in substrat,observ pe pietris un crevete mort.De azi inainte gata cu Ferropol 24 in cantitati mari iar curatenia o sa fie cat mai des...parca mi-e mila si acum cand ma gandesc la saracul crevete...
Scoate plantele alea de plastic,nu au ce cauta acolo.
Daca il si arati ti se va raspunde...

Forum Index » Profile for Cosmin » Messages posted by Cosmin
Go to: