[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
decimare guppy  XML
Forum Index » Boli/tratamente
Author Message
Nonosu
Junior member
[Avatar]

IP:

Salutare tuturor. De cateva saptamani imi mor pestii pe capete. Nu mai au pofta de mancare, am impresia ca isi pierd din colorit, si se zburlesc solzisorii pe ei, dupa care mor. De mentionat ca am acvariul de 20 de luni, 80 litri, acvariu plantat, substrat improvizat dupa o reteta gasita pe net(turba, argila, nisip, peste care vine un strat de aproximativ 3 - 4 cm pietris de rau, granulatie 3mm), plantele din acvariu sunt: Bacopa Caroliniana, Ludwigia Alternifolia, Anubias Lanceolata, am filtru intern Aquael FAN 3 Plus, incalzitor Eheim EH 3605 150 wati(momentan scos din uz). Temperatura apei este de 28 de grade. Folosesc aceiasi apa care am folosit-o tot timpul, apa de la robinet pe care o las la decantat aproximativ 48 - 72 de ore, schimb regulat 40 - 50% din apa la un interval de 1 luna. Folosesc aceiasi hrana(fulgi speciali pt guppy), odata la 3 luni le mai dau hrana vie. Deci prin urmare nu am schimbat nimic in acvariu in tot acest timp, dar cu toate astea pestii au inceput sa moara pe capete, fara sa pot sa imi explic. Numarul lor era de aproximativ 80 - 90, iar acum undeva la 20 de pesti, asta in aproximativ 3 saptamani.
Va rog daca ma puteti ajuta cu ceva informatii! Multumesc!

Knowledge is power!( Michael Focault)
[Yahoo!]
stefanp
Moderator

IP:

Daca au solzii zburliti poate o infectie bacteriana?

Ia vezi aici: http://www.jbl.de/en/online-hospital

Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank

Romanian Aquascaping Contest 2016

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
narcis
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Salut. Foarte mic schimbul de apa, ma refer la perioada. Fa schimbul saptamanal, 40-50% si curatenie. Prea multi pesti in 80l, adica la un guppy macar 4 litrii de apa, asta ca proportie. Apa nu se lasa asa mult la decantat, se lasa aproximativ 24h. Parerea mea este ca din cauza suprapopularii+temperatura ridicata si banuiesc si calitatea proasta a apei a dus la imbolnavirea lor.Incearca sa faci ceva teste la apa, schimb de apa 50% si urmatoarele zile cu 10-15%, vreo 4, 5 zile. Identifica boala daca poti si fa-le tratament.
[ICQ]
daniel12
Senior member
[Avatar]

IP:

Poti face schimb si de 100% la volumul ala de apa, nr. de pesti si specie daca nu sifonezi intre schimburi suna a infectie cu bacterie sau o ciuperca. Amestecul ala de substrat poate gazdui orice microb care asteapta un sistem imunitar afectat de stress.

Achisez la sfatul lui Narcis ca regula de intretinere. Acum trebuie sa identifici boala si s-o tratezi dar va reveni daca nu aplici o curatenie mai buna.
Nonosu
Junior member
[Avatar]

IP:

Ok, va multumesc pentru sfaturi, am sa incerc sa fac schimburile de apa mai dese, sa vedem ce se intampla, la fel voi incerca sa identific si boala. stefanp iti multumesc pentru link, pare foarte util!

[Yahoo!]
viulian
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Dap, filtrare insuficienta as zice si eu ... adica probabil ca o parte din 'pedeapsa' amoniului au preluat-o in timp plantele, dar acum ca s-a dus cantitatea de fertilizanti din substrat, probabil plantele stagneaza si prin urmare filtrul nu prea face fata.

Asta ca sa incerc o explicatie caci nu stiu daca fertilizezi sau nu, daca ai CO2 samd.

Cum au recomandat si colegii, schimbarile de apa mai dese ar rezolva problema - dar poate n-ar strica un upgrade la un filtru extern in care lasi o vreme si buretele celui intern. Si nu te grabi sa reimprospatezi populatia, mai lasa un piiic sa se stabilizeze iar acvariul.

Bafta!

Acv. 30L, Acv. 10L, Acv. 16L, Reef 30L, Acv. 0.09L; In trecut: Acv. 25L, Acv. 8L
Pt. imbunatatit navigarea pe forum (My Stats, Big Images resize, Timezone fix)
[WWW]
Nonosu
Junior member
[Avatar]

IP:

Am uitat sa precizez ca plantelor le merge extraordinar, crec ca in povesti culori aprinse si puternice. Deci mediul acvatic le este foarte prielnic plantelor!

[Yahoo!]
scorpionul
Aquamaster
[Avatar]

IP:

eu as vedea aici cel putin 2 probleme: apa schimbata foarte rar, in mod normal ar trebui sa schimbi cam 30% saptamanal, si a doua problema ar fi cea legata de mancare: aceeasi mancare? atatea luni?( ca sa intelegi mai bine, tu ai manca aceeasi mancare macar 1 luna?) Chiar daca este mancare "speciala"pentru ei sunt convins ca s-ar bucura macar din 2 in 2 zile sa le mai dai si altceva. Si o ultima posibila problema: ce hrana vie le dai? daca este cumva tubifex, atunci poti sa o treci la a treia problema pe care eu o vad

armonia vietii consta in echilibrul pe care il asiguram
[Yahoo!]

Forum Index » Boli/tratamente
Go to: