[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: ionut_dt
Forum Index » Profile for ionut_dt » Messages posted by ionut_dt
Message
Pe 23 Ian am dat drumul la ciclare, acum asteptam, rabdare si tutun...

Am mai adaugat cateva kg de piatra uscata (donatie de la @Koala- multumesc inca odata). asa ca la capitolul piatra pentru rockscape nu-mi mai fac probleme.

Ramane sa fac neaparat upgrade la lumina, nu sunt multumit de ceea ce am acum

Am si eu o intrebare!!!! Care este procedura de eliminare a aiptasiilor cu apa fierbinte???

-banuiesc ca se fierbe apa - se trage intr-o seringa si apoi se injecteaza pe aitasia

DAR cata apa si cat de puternic tre sa fie jetul ???

Toate bune, Ionut
Salut,de la overflow in sump 32 iar coturile din cutie 25.

Pompa de apa este cea cu care a venit acvariul, daca @reefer a reusit un bazin asa de frumos cred ca este buna.

Pompa de valuri pare ca face ceva vaulri acolo. Momentan am doar nisip si ceva piatra dar nisipul de jos deja la miscat pana la fund (pompa fiind asezata la 1/2 din acvariu) dar cu 2 pompe sigur stau linistit.

Balasturi o sa-mi cumpar exact ce trebuie, o sa fac 2 trasee.

Referitor la lampa cu leduri inca nu am apucat sa fac o proba , sa vad ce si cum, dar daca tot vi la mine, cine stie, ne apucam de verificari


Aiptasiile mele musca si din surubelnite
Si eu sunt doritor de 1-2 berdhii. Am avut 2-3 aiptasii si am incercat sa le elimin cu AiptasiaX si mai rau m-am inmultit. Acum cred ca am vreo15 bucati mari, cred ca si pestele ala urat s-ar speria de ele
De asta ce zici???

L-am vazut personal la un muzeu din Paris.
Ideea este ca tre sa fie mai intuneric in birou ca sa se vada bine, parerea mea.
Gata, am dat drumul ciclarii

Fac un mic rezumat cu ce am pornit la noul drum:

-Acvariu cub 60CM
-stand din teava rectanculara imbracat in pal
-SUMP aprox 100l apa utili
-Skimmer Nac6
-recirculanta Eheim 3000
-2 pompe valuri Jebao WP25
-vreo 9kg de nisip
-piatra vie cam 4-5kg
-3kg de piatra uscata care este inca la curatat
-500gr matrix deja ciclat
-bacterii SpecialBlend

Temp 23 grade iar salinitatea 1025

Urmeaza perioada de asteptare unde mai trebuie sa fac rost de ceva piatra si gandit cum sa fac up-grade la lampa.

Toate bune , Ionut
Am destul matrix in bazinul mic, 1L , acum ce sa mai... il injumatatesc si cu asta basta.
Frumos acvariul, frumos fundalul, frumosi pestii, dar lipseste cardul de pesti rosii, noroc cu Suri asta ca este rosie da culoare acvariului, ...domne
Aha, deci maine fac saramura.

Pai mai Rikule... niciodata nu am facut bani cu mosajunul , eu sunt mai ...timid de fel, dar cam cat matrix este nevoie sa poata pornii o ciclare. Pot lua din bazinul mic ceva matrix.

Toate bune, Ionut

Cum imi merg mie treburile ''ca pe roate'' era si normal sa ma chinui iar cateva ore cu panarama asta de overflow. Pana la urma am taiat cotul ala din mijloc si am pus teava de siguranta dreapta, sa fie si la mine ca la toata lumea

Acum vad ca dupa o zi juma s-a cam stabilizat apa in cutia overflwlui (mi-e si frica sa-l mai scot din priza, ca iar sus-jos-sus-jos robinetul)

Piatra aia uscata a fost spalata in 3 ape de la robilet +una(actuala) de osmoza, maine o mai bag la a doua apa de osmaoza, dar nu am teste de apa dulce, asa ca o sa ma bazez pe noroc.

Referitor la incalzitor, sper sa nu am nevoie de unul prea mare (250-300w) si sa-mi fac treaba cu asta de 150w pe care-l am deja. Acum in bazinul asta cub am 23 grade unde merge doar pompa de recirculare, ceea ce-mi da de gandit ca odata cu introducerea pompelor de valuri, de la reactoare, skimmer sa creasca temperarura EXACT pana la 25-26 grade

Maine ma duc sa ridic pompa de valuri, nisipul si sa cumpar sarea. Are ceva daca dau drumul ciclarii la temp de 23 Grade????

Hai, si daca tot mi-am facut curaj sa scriu aceste randuri pun aici acesta intrebare: are cineva sa-mi dea si mie niste ''spalatura de matrix'' cu niscai bacterii, bineinteles, contracost

Toate bune, Ionut
Maine dimineata se umple tot sisteml cu apa de osmoza. Urmeza sa sa cumpar sarea, iar pe vineri-sambata sa fac rost de vreo 10KG de nisip.

De cateva zile am pus intr-o galeata la curatat ceva piatra uscata in apa de la robinet. Am scimbat vreo 3 ape. Acum am gandeam sa o mai las inca 3-4 zile dar in apa de osmoza, este OK asa??? sau trebuie alt ''tratament''??

Inca o problema o am cu achizitionarea incalzitorului. La bazinul asta mic al meu (Boyu 65L) incalzitorul il am in filtrul din spate si nu-l vad daca isi face treaba, dar cum temperatura este constanta 26 grade inclin sa cred ca stie el ce face. Intrebarea mea era daca se merita sa cumpar un incalzitor mare 250-300w sau sa-l folosesc tot pe asta de-l am acum, un Jager 150W???

Toate bune, Ionut.
Da bre, nea Koala , mi-am cam dat seama de ghidusia asta de overflow. La mine teava de siguranta este cam, ca sa nu zic exact la acelasi nivel cu teava de open sifon, ca urmare eu am o teva full si doua open.

Ieri nu am mai stat de reglaje, a fost ziua mea si dupa ce -amm sprituit bine mi-era ca daca ma apuc de reglaje.... cine stie..., asa ca am tecut lal adunat apa de osmoza. Dupa circa 24 ore.... am 60L .

Vorbim peste 5 zile cand s-o umple acvariul.


Cum pot scoate o teva din flansa care este lipita????, ma refer la teava curba din mijloc.

Toate bune, Ionut
Am mai adaugat 2L de apa si acum nu mai ramane camera pompei fara apa.

Cred ca la mine teava de siguranta intra in functie de open sifon ( apa ajunge la 1/2 din teava de open, dar pare ca se prelinge si pe teava de siguranta) probabil sa fia amandoua la aceiasi inaltime?!?!?!?!?


Ma gandeam sa tai cotul ala curb de la teava de siguranta si sa pun o teava dreapta, sculata si ea frumos in sus, ce naiba, dar nu prea am loc. Clectele ala special nu intra in cutie overflowlui, sa ma chinui cu o panza de bomfaier sau cu ceva incins la foc. Daca ar fi sa-l tai mai ramane un ciot de 1cm de teava unde m-as mufa cu teava dreapta.
Ceva idei???

Multumesc pt generozitate @niro dar cred ca facem amandoi ''munca de sisif'',- drumuri-bidoane(butoaie ) am nevoie de 300L

''Ieczact'' dupa indicatiile tale si topicul lui Dragos le-am pus in practica, doar ca la mine am impresia ca cutia overflowlui este mai putin inalta decat la voi ( are 14cm). Teava aia pt siguranta nu este dreapta, este un cot dala curb si are buza de sus doar la 7cm. La-s fi dat si pe ala jos dar este lipit . Nu mai zic ca una din tevile de scurgere , alea tip aqua-medic cand am dat sa o scot din flansa s-a rupt de la baza , si dai chinuiala sa scoti restul ala intepenit.

Referitor la adancimea tevilor din sump sunt perfecte, cam 2cm, a avut @reefer grija sa le faca cum trebuie

La ultimele probe problema para sa fie cam rezolvata. Cand porneste sistemul apa urca in cutie cam 2cm peste teava de siguranta( dar camera pompei ramane goala vreo 3-5 secunde) apoi incepe sa curga apa si-n 8-10 sec se amorseaza tot sistemul.

Toate bune , Ionut
La 1L/h clar nu ai presiune mare la retea, eu inainte ( la etajul 5) adunam 6L/h, eram cat de cat multumit.
Gata , am terminat si eu de modificat overflowl, din varianta herbie la cel bean-animal. Mi-a cam luat juma.... de zi sa-l fac silentios. Problema este ca se amorseaza cam greu, poate din cauza ca teava de siguranta este cam la nivel cu open sifonul, nu stiu ce sa zic. Pe net am vazut unele mai distantate altele mai apropiate ca inaltime, cert este ca asa cum este porneste- nu se infunda si este si silentios , acum galagie face sckimmerul si pompa de apa.

Am pus intr-o galeata vreo 3-4 kg de piatra uscata la curatat, ''agitata" de o pompa eheim 2000l cu apa de la robinet. Are ceva daca o spal in cateva ape cu apa de robinet, iar apoi cu apa de osmoza???

Si achizitionarea uneia am luat-o in calcul doar ca momentan bugetul este directionat catre nisip-ceva piatra pt rockscape-inca o pompa de valuri-poate update la lumina si lista poate continua

Pt schimburi ma bazez pe timpul liber pe ca-l am ca sa colectez apa (19L intr-o zi ) dar sunt sigur ca la vara o sa curga mai repede

referitor la pompa, eu vazusem pe WTS una pe la vreo 200 si ceva lei

http://www.wts-online.ro/magazin/pompa-apa-booster-99-bar-24-vdc127lmin-p-397.html[url]
Inchiriez contracost osmozor cu pompa booster, modelul meu aquili, la etajul 8 unde stau abia se...taraie. Trebuie sa adun vreo 300l de apa

Toate bune , Ionut
La ce te referi ca gasesc la Dedeman, la adeziv sau la tevaraie???

La Dedeman tot m-am dus si am cumparat o gramada de chestii pt casa dar nu am vazut coturi sau teava dasta gri de PVC.

Dar daca au, sunt boier, si-asa trec zilnic prin fata lui


Am in casa un tub de UHU POWER UNIVERSALLIM, asta nu o fi bun pt lipit PVC-ul????

Toate bune, Ionut.
 
Forum Index » Profile for ionut_dt » Messages posted by ionut_dt
Go to:   
Powered by JForum 2.3.4 © 2012 JForum Team • Maintained by Andowson.com